Drets laborals

La Justícia estableix que hi ha relació laboral entre els riders i Deliveroo

Primera sentència col·lectiva que dona la raó als riders

27 / 06 / 2019 | Intersindical

El jutjat del Social núm. 5 de València ha dictat sentència del judici que va tindre lloc el 25 de febrer de 2019, a favor de la Tresoreria General de la Seguretat Social i dels riders de Deliveroo, representats per Intersindical Valenciana La sentència determina que tenen relació laboral amb l’empresa. Aquesta és la primera sentència col·lectiva que estableix que els repartidors són treballadores i treballadors. A més, condemna la multinacional a contractar-los.

La sentència afecta 97 repartidors que treballaven en el moment en què el sindicat i el col·lectiu Riders per Drets van denunciar a la Inspecció de Treball de València la situació de falsos autònoms que patia el col·lectiu. La Inspecció de Treball va emetre una resolució (l’11 de desembre de 2017) molt clara, en la qual es determinava la relació contractual entre els repartidors i l’empresa. També alçava actes de liquidació i infracció per una quantitat de 160.814,90 euros per a pagar les cotitzacions a la Seguretat Social. La resolució va ser recorreguda per ROODFOODS SPAIN SL (Deliveroo) que ara veu com la justícia falla en contra seua.

La sentència nº197/2019 conté tres parts:

- La primera (fets provats) fa una descripció detallada del sistema o mètode de treball de Deliveroo en la qual destaca l’aplicació de l’APP de l’empresa.

- En la segona part (fonaments de dret) assenyala la dependència dels repartidors respecte de l’empresa i demostra la relació laboral entre la plantilla i la multinacional. Deliveroo controla, en tot moment, tant el sistema de treball, com els cobraments i els pagaments.

- En la part final de la sentència (la resolució) la jutgessa declara que la relació laboral que uneix als riders amb ROODFOODS SPAIN SL és de caràcter laboral.

Intersindical Valenciana valora molt positivament la sentència, ja que refuta contundentment el model de treball d’aquestes empreses. El sindicat també demana a la multinacional que deixe de dilatar l’aplicació de la legislació laboral espanyola que és molt clara respecte a aquest assumpte.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.