Llengua

Intersindical Valenciana considera un despropòsit l’escrit de l’Advocacia de l’Estat

Intersindical Valenciana, únic sindicat personat en la defensa del decret d’usos de les llengües oficials de la Generalitat Valenciana, considera que l’escrit de l’Advocacia de la Generalitat va en contra de les 46 sentències del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional sobre la unitat de la llengua i els drets lingüístics de les persones catalanoparlants.

Imatge d'arxiu d'una mobilització en defensa del valencià.
Imatge d'arxiu d'una mobilització en defensa del valencià.
03 / 10 / 2019 | Intersindical

Per a Intersindical Valenciana aquest escrit no té cap justificació ni des del punt de vista legal ni polític. El Sindicat no entén que l’Advocacia de l’Estat, que depén directament del govern espanyol, ataque un decret promulgat pel Consell de la Generalitat Valenciana quan els dos presidents del dos governs són del mateix partit i quan el recurs contra el decret d’usos va ser interposat pel govern espanyol en època del Partit Popular. Un recurs de caràcter polític, més que jurídic, que acompanyava als recursos de dos diputats populars, la CSIF i l’Asociación para la Defensa del Castellano. És a dir, un escrit d’oposició al recurs de cassació de l’STEPV – Intersindical Valenciana i de la Generalitat Valenciana, interposat per l’Advocacia de l’Estat que depén del govern socialista quan el Consell de la Generalitat està format pel PSPV, Compromís i Unides Podem.

Intersindical Valenciana considera que el govern de l’estat s’hauria de retirar del procediment en no haver-hi interés d’estat i donar suport al decret d’usos de les llengües oficials per garantir una veritable igualtat lingüística. D’altra banda, i per finalitzar, el Sindicat continuarà defensant la legalitat i la necessitat del decret d’usos, així com la necessària promulgació d’una Llei d’Igualtat Lingüística que reconega els drets del valencianoparlants en tots els àmbits de la societat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.