Drets LGTB+

I assemblea promotora de l’àrea LGTB+ Intersindical a Alacant

15 / 10 / 2019 | Intersindical

En la reunió que ha tingut lloc el 14 d’octubre a la Seu d’Alacant, s’ha refermat el compromís de treballar pels drets laborals del col·lectiu LGTB+ a les comarques del sud. La recent àrea nascuda d’aquesta primera assemblea coordinarà el seu treball amb la creada a València el juny passat i amb la de Castelló, que a finals de mes es constituirà.

La finalitat d’aquesta primera sessió és iniciar l’organització de l’àrea LGTB+ per impregnar en l’acció sindical la visibilitat i necessitats d’aquest col·lectiu que pateix d’una forta visió patriarcal tant en l’àmbit laboral com en el social. Encara que el desig és que aquest embrió es configure i referme, es pretén treballar pas a pas per normalitzar en cada secció d’Intersindical Valenciana les reivindicacions i drets del col·lectiu i no limitar-nos únicament a participar en els actes promoguts fora del sindicat. 

En la reunió s’ha acordat organitzar-nos en l’estructura del sindicat i treballar en tots els àmbits de treball. És per això que anirem perfilant-ne l’estructura coordinada amb la resta del País. Pretenem fixar l’actuació en la lluita pels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, impulsar la formació sindical referida a la discriminació de les persones LGTB+ per posar fi a tota mena de discriminacions i assetjaments, per guanyar en drets, per promoure la diversitat sexual i per procurar la inserció laboral del col·lectiu, afectat per la marginació social.

Les conclusions d’aquesta primera reunió han estat la necessitat que cada sector d’Iv visualitze en els seus comunicats i publicacions l’existència de l’àrea LGTB+ orientat a assessorar les persones que tenen una dificultat laboral i que en cada publicació i cartell que elaboren els diversos sectors hi aparega la referència de l’àrea per normalitzar una situació que ara per ara continua sent tema tabú. A més, es veu la necessitat de formació entre la delegació d’Iv, de la seua afiliació i del tot el món que vulga participar-hi. Pròximament s’iniciaran diversos contactes amb plataformes LGTB+ a les comarques del sud per anar exposant la necessitat d’impulsar diverses activitats referides a l’àmbit laboral i educatiu i perquè junts i juntes col·laborem en la lluita contra la LGTBIfòbia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.