Mesa general de la Funció Pública

Intersindical acusa la Consellera Bravo de menysprear el personal funcionari i estatutari

15 / 01 / 2020 | Intersindical

El sindicat considera que la Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, està marginant al personal funcionari i estatutari de la Generalitat Valenciana en no convocar la Mesa General de Negociació específica d’aquest personal (MGN II). De fet, des del 17 de juny de 2019, data en la qual va prendre possessió el nou Consell del Botànic II, només ha convocat aquesta Mesa una vegada i, només, per modificar alguns preceptes de la Llei de la Funció Pública, sense donar cap opció a iniciar una veritable negociació col·lectiva dels problermes que afecten al personal funcionari i estatutari.

Per part d’Intersindiucal Valenciana, per dues vegades, s’ha sol·licitat la convocatòria de la Junta de Portaveus de la MGN II, órgan encarregat d’establir la data i ordre del dia de les reunions, sense haver obtingut cap resposta per part de la Consellera; la qual cosa ens fa pensar que no té el més mínim interés per cercar solucions als problemes i reivindicacions del personal funcionari i estatutari i que la “nova política” que predica el Consell, ha donat pas a pràctiques verticals més pròpies d’altres èpoques.

Si tirem d’hemeroteca, a la legislatura passada, a hores d’ara s’estava negociant un acord, l’Acord de Legislatura, que establia el full de ruta de la negociació col·lectiva dels empleats i empleades públics per un període de quatre anys. Doncs bé, a aquesta legislatura: ni acord general, ni menció del mateix i ni, tan sols, intenció d’obrir el diàleg sobre aspectes puntuals. Sembla que per a la Consellera, el personal funcionari i estatutari siga invisible, quan aquest col·lectiu representa el 97% del total de la plantilla de treballadors i treballadores de la Generalitat i, en números absoluts, més de 126.000 persones.

Per Intersindical Valenciana, la situació laboral actual del personal funcionari i estatutari està molt lluny d’haver superat les retallades patides en l’etapa de govern conservador i, per tant, continua sent prioritari negociar la recuperació dels drets laborals perduts durant la crisi i, si cal, començar d’una nova on, d’una vegada per totes, quan es parle de millores, no siga en termes de recuperació d’allò perdut, sinó en termes de benefici net. Entenem que el personal funcionari i estatutari mereix un reconeixement institucional pel seu sacrifici en l’etapa anterior, amb la restitució plena dels seus drets i, també, tenir l’opció a participar del nou escenari econòmic més favorable. Unes millores de les condicions laborals que, sense dubte, repercutiran positivament sobre la qualitat dels serveis públics que reben els valencians i valencianes.

És per totes aquestes raons que Intersindical Valenciana insisteix en la necessitat de recuperar la negociació col·letiva del personal funcionari i estatutari de la Generalitat, impulsant el funcionament de la MGN II i establint un calendari plurianual de negociació; així com una bateria de temes a tractar, entre els qual considerem prioritaris: la recuperació del poder adquisitiu, l’estabilitat de l’ocupació i la millora de les plantilles, la conciliació de la vida familiar i laboral, avançar en salut laboral, la recuperació de les prestacions en situacions d’incapacitat per accidents laborals i malalties professionals, ara en mans de mútues, l’articulació de la capacitació lingüística prevista a la nova llei de la Funció Pública i la reducció de la jornada laboral.

Una petició que esperem siga atesa per la Consellera com a màxima responsable de la negociació col·lectiva a l’àmbit de personal funcionari i estatutari, de la qual, ni pot, ni deu escapolir-se, ni val mirar cap un altre costat; doncs, Intersindical Valenciana estarà atenta permanentment per fer-li memòria i per defensar els interessos del personal al qual representa.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.