Drets laborals

Intersindical Valenciana signa l’acord sobre carrera professional al sector de sanitat

23 / 07 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha subscrit l’acord sobre la retribució de la carrera i desenvolupament professional del personal de salut pública i del personal interí de la sanitat pública valenciana. L’acte de signatura ha tingut lloc al Palau de la Generalitat Valenciana en presència del president Ximo Puig, així com de representants sindicals i politics.

L’acord, que regula el dret a percebre el complement pel desenvolupament professional de més de 43.108 persones, entrarà en vigor el proper 15 de setembre de 2020 i té un cost de 120 milions d’euros. En concret seran 22.155 persones temporals interines i 20.953 fixes.

Aquest acord suposa: l’equiparació de les retribucions del complement de carrera que reben el personal temporal interí i el personal fixe; el comput dels serveis prestats en llocs de treball inclosos en diferents categories i grups de classificació, de manera que es podrà millorar el seu desenvolupament o carrera valorant tots els serveis prestats de manera global; la simplificació dels òrgans d’avaluació, eliminant els òrgans innecessaris per poder normalitzat l’aplicació del sistema d’avaluació en totes les àrees i la regulació del reconeixement i pagament de graus de carrera professional al personal procedent d’altres sectors de l’Administració de la Generalitat o d’altres administracions públiques.

Per a la Intersindical Valenciana, l’acord desbloqueja la situació que s’havia judicialitzat innecessàriament per aconseguir el reconeixement de la carrera profesional i suposa un clar reconeixement al treball del personal de la sanitat valenciana durant la pandèmia, però també durant molts anys de treball, per garantir el dret a la salut de les valencianes i valencians.

Finalment, des de la Intersindical Valenciana es considera que cal mantindre la negociació oberta per donar una resposta a totes les reivindicacions pendents al sector de la sanitat valenciana, entre elles l’augment de les places estructurals, l’adequació dels llocs de treball o les condicions laborals del personal en formació, així com treballar per revertir les privatitzacions i potenciar la sanitat pública valenciana.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.