Mesa general de la Funció Pública

Intersindical Valenciana demana a Bravo aclariment formal sobre el increment del 2%

08 / 10 / 2020 | Intersindical

Aquests darrers dies hem llegit a la premsa que l’augment retributiu del 2%  per a 2020, aprovat pel Govern per Real Decret, es farà efectiu en desembre per a les empleades i empleats públics de la Generalitat.

Que aquest personal no ha cobrat l’increment retributiu des del mes gener és un fet constatat, com també ho és que, coneixedors de la situació financera de Generalitat i de la situació generada per la pandèmia, la qüestió no s’ha convertit en un cavall de batalla, perquè els treballadors i treballadores de la Generalitat són conscients de la gravetat situació i de que cal prioritzar l’atenció a les persones més necessitades.

Ara bé, una cosa és que tàcitament ho assumim i d’altra, ben diferent, és que la Consellera de Funció Pública ni tan sols es digne a donar explicacions als àmbits formals de negociació col·lectiva del personal de la Generalitat, sobre per què no es va aplicar l’increment a principi d’any, per què es va ajornar a partir de març i, en qualsevol cas, per què es pagarà a desembre.

Preguntes sense resposta que requereixen, com a mínim, d’una explicació formal, encara que siga per respecte a la negociació col·lectiva, a les organitzacions sindicals i al conjunt del personal que representen. És per això que, des d’Intersindical Valenciana exigim que es convoquen les diferents meses de negociació, per donar informació directa de l’estat de la situació i de les previsions a curt i mig termini; perquè no és de rebut que gairebé tothom s’assabentem pels mitjans de comunicació i de fonts no contrastades oficialment.

En són molts els dubtes que sorgeixen, començant, perquè no acabem de veure en què canvia la situació financera de la Generalitat d’ara a desembre, com per a justificar l’ajornament del pagament i assegurar, segons els mitjans de comunicació, que es farà efectiu a desembre amb caràcter retroactiu. Un argument que dóna peu, també, a pensar que existeix la possibilitat de que no siga així o, fins i tot, que estiguen compromeses les retribucions futures.

A Intersindical Valenciana sempre hem defensat que els acords s’han de complir i per aquest motiu l’increment del 2% s’ha de fer efectiu a aquest exercici pressupostari sense cap demora, com també li hem de recordar a la Consellera que té pendent un compromís de recuperació del poder adquisitiu del personal de la Generalitat. Aspectes, tots ells, que volem abordar a les meses de negociació; unes meses que no han estat convocades des de fa mesos i, per suposat, sense la regularitat que seria desitjable. Raó per la qual li exigim a la Consellera Bravo la seua convocatòria immediata i l’inici d’un diàleg transparent, amb dades a la ma, sobre les retribucions de les empleades i empleats públics; perquè, en definitiva, és la seua obligació actuar amb bona fe negociadora i en cap cas, no ho és donar la callada per resposta.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.