L’afiliació de la Intersindical Valenciana creix un 5,57% durant el 2020

13 / 01 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana acaba l’any 2020 amb 21.913 persones afiliades, 1157 persones més que en 2019. La distribució d’aquest creixement d’afiliació per sectors ha estat del 57,82% al sector privat i el 42,18% al sector i empreses públiques.

El sector privat ha crescut un 43,58% i el públic un 2,54%. El creixement del sector privat està motivat, fonamentalment, per la priorització del mateix com a element de creixement de la Intersindical Valenciana, acordat al darrer V Congrés; la qual cosa ha facilitat i promogut l’entrada de persones sindicalistes de les comarques de la Foia Bunyol, la Plana Requena-Utiel i la Vall d’Aiora, així com la incorporació de noves seccions sindicals d’altres empreses d’arreu el País Valencià, que abasten àmbits tant diversos com: alimentació, transport, construcció, metall, químiques, manteniment de carreteres…

Pel que fa al sector públic, malgrat l’afiliació considerable de la que ja gaudeix la Intersindical Valenciana, cal destacar l’augment del sector de la sanitat, en un 12,31% i, en menor mesura, empreses públiques, administració del Consell, administració local i ensenyament.

Unes dades que fan palés que el Sindicat manté el seu creixement continu i sostingut des de la seua creació en maig de 2002. Un creixement que en 2020, igual com va ocórrer a la crisi econòmica de 2008, ha estat alié a les influències negatives de la crisi sanitària, social i econòmica actual, demostrant que el sindicalisme reivindicatiu i assembleari que practiquem gaudeix de l’acceptació dels treballadors i treballadores.

A hores d’ara Intersindical Valenciana està formada per:

- STEPV: ensenyament
- STAS: administracions i serveis públics
- Intersindical Salut: sanitat
- STM: metall
- STICS: indústria, comerç i serveis
- SF (Sindicat Ferroviari): transport ferroviari i empreses auxiliars
- CAT-PV (Col·lectiu Autònom de Treballadores i Treballadors del País Valencià): administració de l’estat
- TUC (Sindicat de Treballadors per la Unitat de Classe): transport urbà València ciutat
- OSUT (Organització Sindical Unitària de Treballadores i Treballadors): àmbit privat de les comarques de Castelló
- Intersindical Jove
- Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades

També existeixen estructures com: Intersindical Cultura, Intersindical Solidària, Intersindical Inclusiva, Intersindical Dones, Intersindical LGTB+ o l’ Escola Sindical de Formació Melchor Botella.

Finalment, el Sindicat continuarà treballant per donar un impuls al seu creixement organitzatiu en tots els sectors del món laboral, augmentar la seua implantació i posar en valor la necessitat de l’organització de les treballadores i treballadors valencians al voltant d’una organització sindical específica del País Valencià com a eina més efectiva per fer front a la crisi sindèmica.

Creixement_Intersindical_Valenciana_2020.pdf
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.