Drets laborals

Intersindical Valenciana exigeix mesures per garantir els drets laborals

09 / 02 / 2021 | Intersindical

El Sindicat demana al govern espanyol i al Consell de la Generalitat que implementen un pla de mesures laborals i socials per combatre la precarietat, la pobresa i l’exclusió social i garantir una ocupació digna i els drets laborals de les treballadores i treballadors davant la crisi provocada per la sindèmia.

Intersindical Valenciana considera que ha arribat el moment per dir prou a les continues indefinicions o contradiccions que estan caracteritzant les declaracions o les mesures aprovades que no serveixen per acabar amb la situació de precarietat, temporalitat i salaris baixos que caracteritza l’ocupació. És per això que aposta per mesures com:

- Implementar una pla real de recuperació econòmica, industrialització i ocupació digna, així com donar suport als sectors productius estratègics

-  Derogar les reformes laborals de 2010 i 2012.

- Derogar la reforma de les pensions de 2011, acordada per CCOO, UGT, CEPYME, CEOE i el govern espanyol que va suposar un retrocés important en els drets dels actuals i futurs pensionistes.

- Derogar la reforma de les pensions de 2013.

- Recuperar i millorar els salaris i augmentar el salari mínim interprofessional i les pensions mínimes segons estableix la Carta Social Europea.

- Establir una renda valenciana d’emergència.

- Augmentar el pressupost i la dotació de personal de la Inspecció de Treball.

- Reforçar i potenciar els serveis públics.

- Avançar envers un Marc Valencià de relacions laborals i prestacions socials.

Finalment, Intersindical Valenciana considera que cal una mobilització real, contundent i unitària, sostinguda en el temps - no accions testimonials com les anunciades per al proper 11 de febrer -, que servesquen per plantar cara de veritat i per obligar als governs espanyol i valencià l’aplicació de mesures favorables als interessos de la classe treballadora per garantir una exida justa a la crisi.


Plantem_Cara_11_febrer_2021.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.