A casa nostra

Dènou anys amb tu per defensar els drets laborals i socials

08 / 05 / 2021 | Intersindical

L’11 de maig commemorarem el 19é aniversari de la constitució de la Intersindical Valenciana amb el lema: Ara, més Intersindical. Enguany la situació sanitària no ens permet celebrar-ho de manera massiva. Tanmateix, volem recordar aquesta data en què 300 persones, representants de tres sindicats, vam decidir fer un pas endavant per construir una alternativa sindical valenciana de classe que servira als interessos de les treballadores i treballadors valencians. Durant tot aquest temps, hem anat creixent, sumant persones, seccions sindicals i sindicats al projecte. En aquest moment som 659 persones delegades, 21.913 afiliades, nombroses seccions sindicals, 11 sindicats i diverses estructures territorials i funcionals que augmenten cada dia amb noves incorporacions individuals i col·lectives.

Intersindical Valenciana és el sindicat majoritari en l’ensenyament públic i el més votat en la Generalitat Valenciana, amb presència en sectors com Sanitat, Administració del Consell, Justícia, Universitat, Sector Públic Instrumental de la Generalitat (EVHA, VAERSA, SGISE, IVASS, Turisme CV, Palau de les Arts, À PUNT, CIEGSA, FGV, IVAM, ICV…), diverses empreses públiques (ADIF, RENFE, FDM de València, Palau de la Música, FCC, OAM Parcs i Jardins de València, Correus, EMT de València…), personal de finques urbanes, administració local (València, Sagunt, Castelló, Alcoi, Gandia, Paterna, Mislata, Almassora, Tavernes de la Valldigna, Carlet, Algemesí, Manises, Montcada, Elx, Ontinyent, Xiva, Montcada, Tavernes Blanques, Foios, Ondara, Xella, Diputació d’Alacant, Diputació de València, Alacant , Aldaia, Almoines, Bellreguard, Benicarló, Benissa, Carcaixent, Chiva, Gata de Gorgos, Lliria, Manuel,  Massamagrell, Moncofa, Nules, Paiporta, Palma de Gandía, Pedreguer, Pinós, Planes, Poble Nou de Benitatxel, Teulada, Vila-Real, Villar del Arzobispo, Vinarós), Consorci de Bombers, Corts Valencianes, Sindicatura de Comptes o ensenyament privat.

Tenim implantació en el sector privat, on creixem a poc a poc en àmbits com el transport, l’alimentació, els serveis, la neteja, el taulell o el metall. En el sector privat, cal destacar que som el segon sindicat de la factoria Ford d’Almussafes i que tenim una presència molt rellevant a les comarques de la Foia de Bunyol, la Plana de Requena-Utiel i la Vall d’Aiora.

Intersindical Valenciana també desplega una notable activitat en molts àmbits de la nostra societat per ser una organització amb un fort component sociopolític. No debades, la millora de les condicions de vida de les treballadores i treballadors no depén només de les condicions laborals als centres de treball, també de tot allò que els envolta als seus barris i pobles, així com en tots els àmbits de la societat en què vivim. En aquest sentit, compartim espais de treball i lluita amb nombroses entitats del País Valencià, de l’Estat o d’altres indrets del món, en considerar que per guanyar drets cal fer-ho col·lectivament, totes i tots plegats, sense protagonismes que no porten enlloc. El treball i la lluita col·lectiva, des de baix, des dels centres de treball, des dels barris i pobles, és necessària per articular les plataformes que siguen una eina útil per la millora de les condicions laborals i socials i la transformació de la societat.

Intersindical Valenciana és un sindicat de classe, valencià, feminista, ecologista, autònom, assembleari, reivindicatiu, en què les decisions són preses per totes i tots, on les seccions sindicals, els sindicats i les diferents estructures tenen sobirania per decidir sobre tot allò que els afecta. Nosaltres estem molt satisfetes i satisfets que l’assemblea siga el punt central en la presa de decisions; una assemblea que també cal recuperar com a eina organitzativa i mobilitzadora necessària i imprescindible als centres de treball. Alhora, treballem per sindicalitzar-los si volem fer front, de manera efectiva, a la involució i pèrdua de drets que caracteritza les relacions laborals.

Arribats en aquest punt, considerem que cal reflexionar acuradament sobre la concertació i el diàleg social que, des del nostre punt de vista, no ha servit ni serveix per millorar les condicions laborals de la classe treballadora; ans el contrari, el País Valencià n’és un exemple molt evident: salaris i pensions baixes, temporalitat, rotació i precarietat laboral o alta taxa atur. Nosaltres defensem una altra forma de fer sindicalisme, allunyat dels despatxos o dels acords dictats des de dalt, que faça del conflicte i la mobilització una eina que permeta la millora de les condicions laborals de les treballadores i treballadors. A més, reivindiquem la necessitat de la sindicalització i el paper del moviment sindical als centres de treball, al sector públic i al sector privat, per aconseguir-ho. Nosaltres considerem que sense l’autoorganització de la classe treballadora, no serà possible avançar, modificar i transformar les relacions laborals i la societat. La nostra lluita, per tant, no es pot basar en l’individualisme ni l’espontaneisme, sinó en la nostra capacitat d’organització col·lectiva als centres de treball i als nostres pobles.

Intersindical Valenciana és una organització alhora jove però experimentada. Experimentada perquè una part dels sindicats i de les persones sindicalistes que en formen part, tenen una llarga trajectòria de lluita sindical, algunes des de fa més de quatre dècades. El nostre sindicat, que està en continu procés de renovació i construcció, és una bona eina per a les treballadores i treballadors, com ho hem demostrat al llarg de la nostra història, motiu pel qual ens permetem fer un crida a incorporar-vos a la nostra organització per fer, entre totes i tots, més Intersindical.


Dènou_anys_Intersindical.pdf




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.