Drets laborals

Intersindical Valenciana proposa als partit polítics valencians no ratificar l’RDL sobre la temporalitat

12 / 07 / 2021 | Intersindical

El Reial Decret Llei 14/2021, sobre mesures urgents per la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública és un atemptat contra el personal temporal i interí actual i futur; també ho és, però, contra l’autogovern i la capacitat de la Generalitat i de l’Administració Local per a gestionar amb eficiència els recursos humans dels serveis públics transferits.

Segons el Butlletí Estadístic del Registre Central de Personal al Servei de les Administracions Públiques de gener de 2021, la taxa de temporalitat a les diferents administracions públiques se situa en un 3% per a l’administració central, en un 35% en l’administració autonòmica i en un 13% en l’administració local. Per tant, el problema se centra en l’administració autonòmica fonamentalment, tant pels índex de temporalitat, com pel fet que el personal al servei d’aquesta administració suposa el 60% del total de personal del sector públic de tot l’estat; seguida per l’administració local que suposa el 21% del total.
Paradoxalment, les administracions més afectades no tenen capacitat política real de decisió per a cercar una solució adaptada a les seues necessitats. La solució està controlada i dirigida pel Govern de l’estat: per una banda assumeix plena competència en la legislació bàsica en matèria d’accés a la Funció Pública, una legislació que, a la vista de les dades de temporalitat, és clarament inoperant. Per l’altra, amb el nou Reial Decret Llei, decideix aprofundir en la inoperància en convocar una nova oferta d’ocupació massiva de caire ordinari: tria quin personal temporal i interí cessa i quan, què passa amb les vacants que queden buides per aquests cessaments, i, per últim, introdueix una compensació econòmica per a aquest personal que, per suposat, han d’abonar les administracions autonòmiques i locals.

A aquest problema cal afegir un altre, i és que aplicar aquestes mesures, cosa que sí correspon a les administracions autonòmiques i locals, genera un vertader problema de gestió dels serveis públics transferits. En el cas concret de la Generalitat Valenciana li ocasiona, en primer lloc, un problema econòmic a la seua malmesa hisenda en haver d’assumir les compensacions econòmiques; en segon lloc, els cessaments de personal públic com a conseqüència de les oposicions massives donarà pas a una pèrdua de coneixement expert que cal sumar al provocat per la jubilació del 50% de la plantilla en la propera dècada i, en tercer lloc, tindrà serioses dificultats per tal de gestionar les plantilles de personal i la prestació de serveis en romandre places sense cobrir pel cessament automàtic del personal temporal que porte tres anys consecutius en una mateixa plaça.

Un còctel perfecte que cal arrodonir encara més, doncs el Govern no aborda el model de finançament autonòmic, la reforma dels sistemes de selecció i provisió de personal públic per fer-los més operatius i, a més, es reserva el dret a decidir, cada any, quin percentatge de places vacants poden oferir-se en les ofertes d’ocupació, amb la taxa de reposició establerta en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat. La vertadera causa de la temporalitat actual.

Un escenari de gestió complex que el Consell haurà d’afrontar en el propers anys i que, sense dubte, tindrà un cost polític. Haurà d’afrontar el desgast davant l’opinió pública que suposa la devaluació dels serveis públics, el malestar de les 162.000 persones fixes i temporals que hi treballen i les seues famílies i, sobretot, haurà de suportar la xacra d’arrossegar la responsabilitat d’acomiadar milers d’empleades i empleats públics i el drama humà que això suposa, perquè moltes i molts no estan en edat de reorientar la seua vida laboral.

Moltes raons per les quals les i els polítics valencians del Congrés tenen l’obligació ètica, pública i política de votar en contra de la convalidació del Reial Decret Llei. Tant se val de quin partit polítics siguen, de si el seu partit té o no responsabilitat de govern al Consell. És una qüestió de compromís amb la ciutadania que els ha votat perquè representen els seus interessos al Congrés. És una qüestió d’estar en disposició d’oferir uns serveis públics de qualitat als valencians i valencianes. És una qüestió de respectar i protegir el seu personal públic i, per últim, és una qüestió de defensar la capacitat de gestió i d’autogovern de la Generalitat. És per això que des de la Intersindical Valenciana els exigim coherència i que no ratifiquen en el tràmit parlamentari del Reial Decret la seua conversió en Llei.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.