Drets laborals

Intersindical Valenciana exigeix la revisió de l’increment retributiu del personal públic de 2021

12 / 07 / 2021 | Intersindical

El passat mes d’octubre de 2020 el Govern i els sindicats de la Mesa General de les Administracions Públiques estatal acordaren un augment salarial per a les empleades i empleats públics per a l’exercici 2021 del 0’9%; d’acord amb la previsió de l’increment de l’IPC. Una previsió que s’ha vist desbordada per la realitat en la mesura que avança l’any.

De fet, de gener a maig, segons les dades disponibles de l’INE, l’IPC s’ha incrementat en un 2% i la previsió és que a desembre d’aquest any es situe en el 2.3%. Unes xifres que, òbviament, deixen absolutament desfasada la previsió establerta a final de 2020 i que qüestionen seriosament el procediment a l’hora de preveure el comportament de l’IPC; un indicador que es fa servir de referència per determinar els increments dels salaris del personal públic, però, també de les pensions.

No obstant, encara que acceptem que les previsions són això, previsions, i que pot haver un cert marge d’incertesa; el que no s’entén és que, el passat 30 de juny, a la Mesa General de Negociació de personal funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat Valenciana, els mateixos sindicats signants de l’acord estatal, donaren el vist-i-plau la modificació dels Pressupostos de 2021, per aplicar aquest increment a les treballadores i treballadors de la Generalitat. Tot i ser conscients que l’augment del 0.9% anava a suposar una pèrdua considerable del poder adquisitiu per aquest personal.

A Intersindical Valenciana pensem que haguera estat raonable que es plantejara tant al Consell com al Govern, com a mínim, una revisió de l’augment de les retribucions per equilibrar aquesta desviació de l’IPC. Perquè, en definitiva, és una pèrdua de poder adquisitiu que s’acumula a les que s’han produït des de 2010 i que l’Acord sobre increments retributius pels exercicis 2018, 2019 i 2020, signat amb Montoro, no ha estat suficient, ni de lluny, per compensar-les.
És per això que, Intersindical Valenciana exigeix que es procedisca a la revisió d’aquest increment per part del Govern, però també, per part de la Generalitat; perquè no és tolerable que els empleats i empleades públiques valencianes continuem perdent poder adquisitiu per previsions força errades i que, a més, el Consell no assumisca el seu compromís de promoure la recuperació del poder adquisitiu del seu personal plasmat a l’Acord de Legislatura de 2016.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.