Mobilitzacions

Milers de persones es tornen a manifestar per la consolidació del personal interí i temporal

Les mobilitzacions han tingut lloc en el marc de la vaga convocada per Intersindical Valenciana i altres sindicats contra el decret Iceta i per posar fi a la temporalitat en la funció pública

Un moment de la manifestació d'aquest matí a València
Un moment de la manifestació d'aquest matí a València
30 / 11 / 2021 | Intersindical

Les concentracions i manifestacions que han recorregut els carrers de València, Alacant i Castelló han aplegat milers de persones interines i temporals del conjunt de la funció pública (educació, sanitat, funció pública, justÍcia, administració general de l’estat, administracions locals, sector públic instrumental, etc.). Les manifestacions s’han convocat en el marc de la vaga per la consolidació real d’aquest personal.

Amb la tramitació parlamentària del projecte de llei de mesures urgents per reduir la temporalitat, ja no hi ha marxa enrere

El Sindicat valora molt positivament el seguiment de la vaga i la participació del col·lectiu interí, que continua les mobilitzacions i les vagues realitzades des de la publicació de l’esborrany de l’anomenat decret Iceta. Les organitzacions convocants van rebutjar des d’un primer moment el Decret Iceta perquè castigava les persones interines amb l’acomiadament i el pagament d’una indemnització pírrica en cas de no superar una oposición. Una decisió injusta perquè l’administració és la culpable de la situació d’abús de temporalitat, reconeguda, d’altra banda, pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.
Recordem que l’anomenat Decret Iceta està actualment en tràmit parlamentari al Congrés dels Diputats i es votarà dijous 2 de desembre en el ple. Les esmenes presentades pels partits polítics que garantiran una majoria al decret representen un avanç al text original, ja que s’inclou, per primera vegada, el concurs de mèrits com a procediment de consolidació. A pesar d’aquest avanç, el procediment no serà restringit per al personal en abús de temporalitat i les places que s’oferiran en aquest procediment no garantiran la consolidació de tot aquest personal. Igualment, es manté que la interinitat té una data de caducitat de 3 anys i les indemnitzacions en cas d’acomiadament són ridícules. D’aquesta manera, si no es modifica la proposta en el tràmit parlamentari que queda, el decret no s’ajustarà a la Directiva Europea 1999/70 que pretén, precisament, impedir l’abús de temporalitat.
La solució que proposa Intersindical Valenciana és l’aplicació de l’article 61.6 de l’EBEP, és a dir, la realització de procesos selectius de consolidació d’aquest personal que es centren en un concurs de mèrits que incloga tot el personal interí i temporal amb 3 o més anys de serveis, consecutius o no.
Amb la tramitació parlamentària del projecte de llei de mesures urgents per reduir la temporalitat, ja no hi ha marxa enrere. Estem en una fase decisiva i, per tant, és el moment del reconeixement de l’abús de la temporalitat, del rescabalament del dany causat i de la fixesa del personal com a sanció lógica a una administració que és la que ha creat el problema. Per això exigim dels diputats i diputades del Congrés que atenguen les reivindicacions del col·lectiu i legislen per a resoldre definitivament el problema. Una solució que ha de pensar en les persones i en la qualitat dels serveis públics.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.