Mobilitzacions
Ocupació pública

Intersindical Valenciana participarà en la manifestació per l’estabilització del personal interí en abús de temporalitat

07 / 05 / 2022 | Intersindical

La marxa, que recorrerà els carrers de Madrid, té el suport de desenes de sindicats i de plataformes i coordinadores del personal interí

Dissabte 7 de maig n’hi ha una cita important a Madrid pel personal interí de les administracions públiques. Una manifestació unitària recorrerà des de la seu de la Comissió Europea fins la Plaça de la Cibel·les i s’hi ha sumat més de 80 organitzacions entre sindicats, coordinadores i plataformes de personal interí. L’objectiu de la mobilització és denunciar que tant la llei com el decret Iceta no transposen correctament les directives i sentències europees sobre l’abús de temporalitat.

Contràriament al que s’ha transmès a l’opinió pública, és absolutament fals que el personal interí amb més de cinc anys es convertirà en funcionari de carrera de forma automàtica ja que els processos selectius continuen sent de lliure concurrència i no restringits: és a dir, qualsevol persona es pot presentar al procés d’estabilització. A més, els barems de mèrits limiten el còmput d’antiguitat i, per tant, el personal interí veu limitada la seua puntuació per aquest apartat. Els processos que estableix la llei Iceta continuen, per tant, sent incerts en quant a les persones que els superaran, per tant, no es pot afirmar en absolut que el personal interí amb més de cinc anys es convertirà en funcionari de carrera automàticament.

I d’on eixen els cinc anys? La llei Iceta marca que les places ocupades per personal interí des d’abans de l’1 de gener de 2016 es poden oferir als processos d’estabilització fins 2024. Per tant, parlem de places no de persones. Són les places les que tenen una antiguitat de cinc anys, no les persones que les ocupen.

Aquest procés d’estabilització s’oposa a totes les sentències europees que recullen que la sanció a l’abús ha de ser per al personal en aquesta situació, no un procés d’accés lliure. Per tot això Intersindical Valenciana convoca i acudirà a Madrid el 7 de maig.

No som d’usar i tirar!
El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.