Pensions

Intersindical Valenciana es manifestarà junt a la COESPE per les pensions públiques

07 / 06 / 2022 | Intersindical

La Coordinadora Valenciana en Defensa de les Pensions Públiques, moviments socials i els sindicats Intersindical Valenciana, CGT i CNT convoquen una manifestació el dia 9 de juny, a les 12 hores, a la Plaça de Manises de la ciutat de València

(Reproduïm el manifest conjunt)

Rebutgem la Llei d’Impuls als Plans Privats d’Empresa, mal anomenats Plans de Pensions d’Ocupació

Abans del 30 de juny. El govern pretén que el Congrés aprove l’anomenada Llei d’Impuls als Plans de Pensions d’Ocupació (PPO). Des de la Coordinadora Valenciana en Defensa de les Pensiones públiques, integrada en COESPE, LA REBUTGEM contundentment i convidem a Organitzacions Sindicals, Moviments Socials i altres Associacions, així com a tota persona interessada a l’enfortiment i dignificació de les Pensions Públiques, a participar en la convocatòria de la concentració/manifestació a realitzar el proper dia 9 de juny, a les 12hores, a la Plaça de Manises junt al palau de la Generalitat. Des d’ací eixirem en Manifestació.
Aquesta llei suposarà un colp mortal al Sistema Públic de Pensions i hem d’aconseguir aturar-lo. Ens va en això la sostenibilitat de les futures pensions, el manteniment del nostre actual sistema solidari de repartiment i que no siga substituït progressivament per sistemes de capitalització privats de pensions.

Per què diguem açò?

-Perquè, suposa traure fons de la caixa de pensions, beneficiar les empreses en eliminar les cotitzacions de les aportacions als plans i, a més, més incentius a les empreses en forma d’avantatges fiscals que pagarem entre tota la ciutadania.
-Perquè, és una claudicació del nostre país a la pressió de centres financers de la UE i d’Espanya per a gestionar en el seu benefici exclusiu, al menys una gran part del pastís que signifiquen les pensions públiques. Pretenen amb aquesta Llei “harmonitzar” l’anomenat segon pilar de les pensions amb els Plans de Pensions Paneuropeus (PEPP), perquè els seus fons, capitals i empreses privades gestores siguen no sols espanyoles sinó europees.
-Perquè, amb aquesta Llei es pretén instal·lar en l’ideari col·lectiu que el sistema públic és insostenible i s’ha de “complementar” per a tenir pensions dignes.
-Perquè, hi haurà treballadors/es amb salaris alts que podran aportar-hi suficient per a tenir un complement a la seua pensió pública (que pretenen deixar com a assistencial), però la majoria de treballadors/es no podran aportar o aportaran el mínim i així obtindran en la seua jubilació dues pensions de misèria.
-Perquè, és una gran mentida que el sistema públic és insostenible. No sols és sostenible, és suficient i digne si es prenen les mesures econòmiques adequades. És viable perquè el pressupost en pensions a Espanya, és de 10’9% sobre el PIB, molt menor que a la majoria de països del nostre entorn, que en alguns casos pot arribar al 15%. És viable si s’eliminen “despeses impròpies” que se segueixen carregant a la caixa de pensions.
-Perquè l’import en pensions no és una despesa, són salaris diferits per cotitzacions dels treballadors al llarg de la seua vida laboral.
-Perquè la incidència de 146.000 milions anuals en pensions sobre l’economia és crucial, fa possible la creació d’ocupació permanent i directa de més de 2 milions de llocs de treball i altres 300.000 indirectes.

Si s’aprova aquesta Llei amb els actuals plantejaments suposarà:

- Una disminució d’ingressos per cotitzacions en el sistema públic que en un escenari prudent pot estar al voltant de 6.700 milions d’€ anuals.
- Una disminució d’ingressos de l’Estat per IRPF entre 1.500 i 2.000 milions d’€.
- Un benefici en comissions per a les empreses privades que gestionen aquests fons de 1.500 milions d’€.
- Una capitalització de dipòsits financers per a la banca de 300.000 milions d’€.
- Un progressiu descens de la taxa de reemplaçament (proporció entre el darrer salari i primera pensió) de les pensions públiques 75/80% fins arribar al 50%.

Aquestos són els “perills” reals d’una Llei que és insolidària, ja que només podran beneficiar-se d’aquesta les persones treballadores, assalariades o autònomes, de rendes altes, també les cobdicioses entitats financeres, i a qui puga “col·locar-se” en la multitud de “Comissions de Control” que es formaran amb aquesta.

Ens dirigim als/les pensionistes, treballadores i treballadors, població en general: des de fa més de 50 anys estem assistint a la cantarella que el sistema públic de pensions és insostenible, que farà fallida i que hem de fer-nos plans privats. És una mentida interessada dels voltors financers. El sistema públic és robust (així ho ha reconegut fins el propi ministre Escrivà), ofereix estabilitat i garanties, especialment a qui menys renda laboral té. No estem en contra de l’existència de plans privats (amb els seus diners, cada persona fa el que vol), però sí que siga a costa de debilitar la caixa de pensions i que s’incentiven amb descomptes fiscals i socials. Aquests els paguem totes i tots, siga la renda que siga, però d’aquests es beneficien sols una minoria. Els que som pensionistes i aquells que ho seran en el futur hem d’estar atents als representants polítics que donen suport a una Llei que, amb el seu articulat actual, és una bomba de rellotgeria retardada en el sistema públic de pensions. És la seua responsabilitat i la nostra.

GOVERNE QUI GOVERNE, LES PENSIONS PÚBLIQUES ES DEFENSEN.

Convoquen aquestes mobilitzacions

Coordinadora Valenciana por la Defensa del Sistema Público de Pensiones
Plataforma Pensionistas Petrer
Plataforma Pensionistas Elda
Plataforma Pensionistas Villena
En Defensa Pensiones Públicas Vega Baja
Plataforma Pensionistas Burjassot
Iaioflautas Camp de Morvedre
Pense pensions dignes Sueca
Unió per per les Pensions Alzira
Coordinadora pensionistes Vall d´Albaida
Plataforma Pensiones Xativa la Costera
Plataforma de Pensionistas Paterna
Valencia Iaioflautas Valencia
Gandia Jubilats i Pensionistes de la Safor

Sindicats i Movimients Socials
CGT Valencia
CNT Valencia
Intersindical Valenciana
ASJUB Valencia
PAH Valencia
Asociación Circulo Paterna
Sillas Contra el Hambre
Peldret a Decidi Pais Valencia.
AssociacióTraballaors i Treballaores del SAD Valencia
Associacio de Veins Barri Orriol
Associacio de Veins el Carmen
Solidaridad Obrera




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.