Intersindical Valenciana i OSTA acorden reforçar vincles per millorar les condicions laborals de la classe treballadora

Durant la reunió les dos forces sindicals van incidir en la necessitat d’apostar per un sindicalisme de classe i combatiu en què les persones estiguen en el centre de les decisions

04 / 07 / 2022 | Intersindical

Una representació d’Intersindical Valenciana i del sindicat OSTA, d’Aragó, s’ha reunit a València. L’objectiu fonamental de la trobada: intensificar les relacions per construir àmbits de cooperació que milloren la vida de les persones en els nostres respectius territoris.

Les dos organitzacions coincidim en la necessitat d’un model de sindicalisme (de classe i combatiu) front al sindicalisme de concertació que practiquen els sindicats institucionalitzats. Així, Intersindical Valenciana i OSTA som crítiques amb el model actual del diàleg social, que ha quedat clarament superat. A més, els dos sindicats considerem fonamental que les condicions laborals, les negociem des de cada territori, sense que ens les imposen des de Madrid: volem un marc valencià i aragonés de relacions laborals.

És necessària i complementària la coordinació entre organitzacions que compartim la necessitat que les persones estiguen en el centre de debat. Per això apostem per uns serveis públics forts, gestionats des de l’àmbit públic, on a més d’incloure la sanitat, l’educació, la dependència o les residències, també s’incloguen el transport, les comunicacions, l’aigua o el sector energètic.

D’altra banda, vam posar en comú els nostres models d’acció de sindical. Una cooperació que ens pot ajudar per continuar creixent als nostres països, per a, en definitiva, ser una alternativa real als sindicats institucionalitzats en tots els sectors.

Una altra reforma laboral és possible

També vam abordar tot allò referent a la reforma laboral. Coincidim que hi havia correlació de forces per a la seua derogació. I no haver-ho fet, suposa un fracàs del govern de coalició, després de les expectatives que s’havien generat. Açò, tristament, ha provocat la desafecció de moltes treballadores i treballadors. Sobre aquesta qüestió també estem d’acord que el nou text no deroga els aspectes més lesius d’aquesta, fet que pot cronificar la precarietat que ja està instal·lada en la nostra societat.

Finalment, i com a línia de col·laboració estable, totes dues organitzacions intentaran treballar en comú en totes aquelles empreses que tinguen centres de treball tant al País Valencià com a Aragó.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.