DANA

Intersindical Valenciana denuncia davant Inspecció de Treball negligència de la Conselleria d’Educació per la mort d’un operari de TRAGSA al CEIP Lluís Vives de Massanassa

El diumenge 24 de novembre de 2024, dos operaris de l’empresa pública TRAGSA, encarregada del manteniment dels centres docents públics depenents de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, van ser enviats al CEIP Lluís Vives de Massanassa (Horta Sud) per realitzar tasques laborals. Malauradament, aquest fet va acabar amb la mort d’un dels operaris i ferides greus en l’altre.

28 / 11 / 2024 | Intersindical

Els operaris van ser enviats a realitzar tasques laborals a una ubicació en risc on és notori que no n’hi havia establerta cap mesura preventiva per garantir-ne les condicions estructural

Des d’Intersindical Valenciana considerem que aquesta tragèdia és fruit de la manca de mesures preventives i de seguretat per garantir unes condicions laborals adequades en un entorn que ja constava com a perillós. Cal remarcar que el 9 de novembre, l’alcalde de Massanassa, Francisco A. Comes Monmeneu, va emetre un decret municipal prohibint l’accés al recinte del CEIP Lluís Vives, seguint les indicacions dels informes tècnics emesos per instàncies de la pròpia Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, que alertaven sobre el risc d’esfondrament. De fet, un informe del servei tècnic d’infraestructures va marcar l’edifici amb el nivell roig, indicant un perill imminent. Malgrat aquest avís i les mesures adoptades per part de l’ajuntament, el diumenge 24 de novembre, els operaris van ser enviats a realitzar tasques laborals a una ubicació en risc on és notori que no n’hi havia establerta cap mesura preventiva per garantir-ne les condicions estructurals.
 
A més, és important recordar que, per garantir la seguretat de l’alumnat, la Conselleria va prendre la mesura de desplaçar els estudiants del centre a unes instal·lacions de la Facultat de Magisteri a València, impossibilitant la reobertura de l’edifici. Una mostra més que la Conselleria de José Antonio Rovira coneixia sobradament les condicions en què es trobava tant l’edifici com el recinte del centre.
 
Davant d’aquesta situació, Intersindical Valenciana ha posat en coneixement de la Inspecció de Treball totes les informacions que ha recabat des del diumenge, que demostren que les autoritats implicades haurien d’assumir responsabilitats laborals per la negligència palmària en la gestió de les condicions de seguretat en el lloc de treball dels dos operaris de TRAGSA. La tragèdia ocorreguda és un clar exemple de les conseqüències d’una manca de previsió i de la inacció davant un perill conegut. La protecció dels treballadors i treballadores ha de ser una prioritat i qualsevol responsabilitat derivada d’aquest fet ha de ser depurada de manera exemplar.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.