Laboral

Intersindical Valenciana es reuneix amb la Xarxa Sindical Europea per la Justícia a Palestina per concretar accions conjuntes contra l’opressió del poble palestí

27 / 10 / 2020 | Intersindical

Aquesta tardor ha tingut lloc una nova reunió telemàtica amb el comité de direcció d’ETUN (Xarxa Sindical Europea per la Justícia a Palestina), del qual forma part Intersindical Valenciana. Hi hem estat presents 15 delegats i delegades de diversos sindicats europeus. La finalitat de la trobada ha estat valorar el treball dut a terme durant aquest any i perfilar el pla d’acció immediat i per al pròxim
any 2021.

En una carta enviada a la Confederació Sindical Internacional (CSI), hem instat a la UE i als governs europeus a suspendre l’acord d’associació UE-Israel fins que el govern israelià complesca les seues clàusules sobre Drets Humans, retire el seu pla d’annexió i suspenga el comerç d’armes a Israel. A més, hem demanat excloure Israel dels programes europeus de recerca i prohibir que les empreses es beneficien o siguen còmplices dels assentaments israelians il·legals.

D’altra banda, ens hem adreçat a la Confederació Sindical Internacional (ITUC) per denunciar la política discriminatòria d’Histadrut vers els treballadors palestins, ja que com a resultat de les mesures de contenció, el govern israelià ha concedit prestacions per desocupació als treballadors israelians i n’ha exclòs els palestins que contribueixen a les quotes sindicals israelianes. Aquestes discriminacions, que contravenen els convenis 100 i 111 de l’OIT sobre igualtat de remuneració i discriminació, en cap cas han estat impugnats per l’Histadrut, que hauria de protegir i defensar els seus drets.

Des d’ETUN iniciarem una campanya sobre les empreses còmplices d’assentaments israelians il·legals que estan en la base de dades de les Nacions Unides i enviarem una carta a més de 112 empreses que figuren en la seua llista. Recopilarem més informació sobre 11 empreses europees, més algunes empreses que no són europees però que tenen seus europees. Alhora, demanarem el suport d’ACNUDH (Alta Comissionada de les Nacions Unides pels Drets Humans) que les complemente per alliberar la base de dades i convidar-los a ampliar la llista. Farem una crida a les institucions públiques a no contractar aquestes empreses, i als governs a complir les obligacions de drets humans amb els tractats i a prohibir operacions comercials en els assentaments israelians.

Des d’ETUN considerem que és força important que altres sindicats s’adheresquen a la nostra organització per enfortir la Xarxa Sindical Europea per la Justícia a Palestina; un compromís que Intersindical Valenciana ha assumit i que farà extensiva a sindicats amics de l’Estat que treballen les violacions dels treballadors i treballadores a Palestina i la defensa a ultrança dels Drets Humans. Pensem, per tant, que la unió de forces amb altres sindicats europeus ens permetrà major suport a les mocions i accions que estem treballant.

La pròxima acció es durà a terme al voltant del Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Palestí, que se celebra el 29 de novembre en què estan previstes algunes manifestacions locals i accions en xarxes socials. A finals de novembre, realitzarem un seminari centrat en la perspectiva de la classe treballadora en relació amb l’annexió il·legal d’Israel i comptarem amb la presència de sindicalistes palestins, de representants dels sindicats signataris de la convocatòria contra l’annexió i d’ETUN. Utilitzarem el seminari web per promoure l’organització i poder contactar amb altres sindicats que encara no s’han adherit a ETUN o que no estan actius en el comité de direcció.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.