Drets laborals

Intersindical Valenciana guanya un conflicte col·lectiu contra dos empreses de transport

El Sindicat reclamava que les empreses demandades inclogueren en la paga de vacances la mitjana anual del plus de nocturnitat que, fins ara, no pagaven

28 / 03 / 2022 | Intersindical

El jutjat del social número 9 de València ha donat la raó a la Intersindical Valenciana en la demanda que va interposar contra les empreses de transport DHL EXEL SUPPLY SPAIN SLU i FM LOGISTIC IBERICA SLAU, i els sindicats UGT i CCOO. El motiu del conflicte és que aquestes empreses no els abonaven en la paga de vacances anual, la mitjana del plus de nocturnitat, com s’ha de fer conforme a la legislació laboral amb el beneplàcit de UGT i CCOO personades junt a la representació de les empreses contra els drets de les persones traballadores. Aquestes empreses de logística operen en el polígon industrial ‘La Reva’ de Riba-roja de Túria i la jornada laboral de les persones treballadores afectades transcorre entre les 22.00 de la nit i les 6.00 del matí, raó per la qual cobren un plus de nocturnitat.

Com que les empreses no van voler atendre les demandes de les representants de les treballadores i treballadors, el conflicte va haver de resoldre’s en els jutjats. El 7 de maig de 2021, la Intersindical Valenciana, en representació de la plantilla, va interposar la demanda. El judici, que inicialment estava previst per a setembre, finalment, va tindre lloc el passat 21 de març.

En la sentència, que encara no és ferma, la jutgessa reconeix íntegrament les pretensions de la Intersindical Valenciana i condemna les empreses a pagar aquest plus a les persones afectades.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.