Drets laborals

STM-Intersindical Valenciana explica les raons per les quals no ha signat l’ERO en Ford Almussafes

El Sindicat també denuncia que la Generalitat els ha marginat de la mesa de negociació on s’abordarà el futur de la planta, tot i ser la segona força sindical

05 / 07 / 2024 | Intersindical

STM-Intersindical Valenciana ha convocat una conferència de premsa per manifestar la sensació d’incertesa que afecta la plantilla de Ford Almussafes. Aquesta setmana la companyia i el sindicat majoritaria han acordat un ERO que afectarà més de 600 persones. A més a més, fins el mes de desembre hi haurà un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació que afectarà 1000 treballadores i treballadors més.

STM-Intersindical Valenciana no ha signat l’ERO perquè no es garantitza la voluntarietat, tampoc no es respecta l’antiguitat i, a més, perquè l’excedent és excessiu. El Sindicat considera que si la companyia pretén fabricar 300.000 vehicles a partir de 2027, es necessitarà molta part de les treballadores i treballadors que ara se n’aniran en l’ERO. STM apostava per reforçar les línies i, així, que menys persones se n’anaren a l’ERO i als ERTES.

STM exclòs de la mesa de negociació

El Sindicat, a més, ha denunciat que la Generalitat ha marginat STM-Intersindical Valenciana de la Mesa de Negociació on s’abordara les condicions laborals de la plantilla a partir de gener. Tot apunta que hi haurà una nova retallada temporal de la plantilla. El Sindicat considera que aquesta mesa perd legitimitat en no estar l’STM que és el segon sindicat de la planta i representa un 30% de la plantila.

STM-Intersindical Valenciana també se solidaritza amb les treballadores i treballadors de les indústris auxiliars de la comarca, ja que la situació greu que pateix la planta d’Almussafes també perjudicarà la marxa normal d’aquestes empreses.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.