“Vacunes per a totes i tots. Que ningú es lucre amb la Pandèmia”

02 / 04 / 2021 | Intersindical

Davant la greu crisi de salut provocada per la pandèmia COVID-19 considerem necessari que les vacunes, un producte estratègic en la lluita contra la malaltia, arriben a tota la población del món, amb la rapidesa més gran, amb la màxima equitat, i de la manera més segura.

Estem veient retards en la distribució de vacunes, incompliments d’acords en distribució a Europa i dificultats per a l’arribada de vacunes a estats d’ingressos mitjans i baixos per acaparament de l’oferta pels països d’alts ingressos.

L’OMS i nombroses organitzacions han alertat que de mantenir-se la situació actual gran part de la població mundial pot tindre greus problemes d’accés a les vacunes durant 2021 i potser tampoc en 2022.

L’accés a les vacunes amb equitat es reclama per raons d’ètica i justícia, però també per raons de salut pública. Perquè ningú estarà segur si les vacunes no arriben en temps a tots els racons del planeta. En concret, en el nostre territori, demandem que es garantisca la vacunació de totes les persones que viuen en ell, en la fase que li corresponga segons el seu grup de pertinença, independentment de la situació administrativa en la qual es trobe.

Sud-àfrica, l’Índia i més de 100 països han sol·licitat a l’Organització Mundial del Comerç que s’allibere de les patents les vacunes mentre dure la pandèmia.
La majoria dels països amb alts ingressos, com USA i la Unió Europea continuen bloquejant la proposta actuant més com a representants dels lobbis farmacèutics que com a administracions responsables i defensores del dret a la salut.

Per al ràpid desenvolupament de les vacunes ha sigut vitals les quantioses ajudes públiques. Les grans corporacions farmacèutiques, convertides en un dels més potents grups de pressió, estan condicionant les polítiques de salut dels governs, posant els seus interessos econòmics per sobre del benestar i la salut de la població.

Les empreses farmacèutiques tenen enormes guanys: més d’un 40% sobre vendes. Aquest excés de benefici es dedica en bona part a màrqueting, a propaganda, i a pressió sobre polítics, metges, associacions de pacients i opinió pública, a més d’augmentar la remuneració milionària dels alts executius.

Des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del País Valencià que recolzem en el seu moment la ILP de medicaments a preus just, considerem imprescindible que les vacunes i resta de productes sanitaris (proves diagnòstiques, medicaments, tecnologia) puguen arribar, durant l’emergència sanitària, a totes les persones i a totes parts.

Considerem les vacunes com un bé comú que han de ser accessibles a tota la població, havent de prevaler el dret a la salut sobre el lucre de la indústria farmacèutica.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del País Valencià dóna suport a la campanya europea al costat d’associacions, plataformes i ONG que treballen lluitant per a aconseguir vacunes per a tots. Ara és el moment de véncer al virus de la desigualtat i controlar el de la pandèmia.

Com assenyala la campanya europea. el COVID-19 es propaga com la pólvora. Les solucions han de viatjar encara més ràpid. Ningú està fora de perill fins que tots tinguin accés a tractaments i vacunes segurs i eficaces.

Tots tenim dret a una cura. Hem d’aconseguir fer de les vacunes i tractaments antipandèmics un bé públic mundial, de lliure accés per a tots.

Per a fer realitat #vacunasparatodos és imprescindible suprimir els monopolis de les patents.

La Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública del País Valencià, conscient de la importància i la urgència del tema, anima a les valencianes i valencians a donar suport a aquesta campanya per a obtener un milió de signatures en l’àmbit europeu que aconseguesca véncer la publicitat de la Big-*pharma i els privilegis que concedeixen les autoritats a aquestes grans corporacions per a lucrar-se amb la pandèmia.


Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública del País Valencià


Campanya europea: https://noprofitonpandemic.eu/es/

Per a signar persones: https://eci.ec.europa.eu/015/public/#/screen/*home

Per a adhesions d’organitzacions, associacions i col·lectius: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Organitzacions adherides al manifest i a la campanya.

(s´actualitzará amb les noves adhesiones)

1. ACDESA-PV (Associació Ciutadana per a la Promoció y Defensa de la Salut del PV)
2. ACOEC (Associació per la Cooperació entre Comunitats)
3. AENPV (Associació Espanyola de Neuropsiquiatría del PV)
4. Anticapitalistes-PV
5. Associació de Veïns d’ Orriols-Rascanya
6. Associació de Veïns de Saidia-Morvedre
7. Associació de Veïns/Veïnes i Amics/Amigues Malva-rosa
8. Associació de Veïns i Veïnes “San Miguel Arcángel” de San Miguel de Salinas
9. Associació de VeÏns Rovella-Fte. Sant Lluís
10. ATTAC
11. AVACU salut-AVUSAN 12. Cantarranes Benimàmet-València
13. CAVECOVA (Confederació de Associacions Veïnals i de Consumidors de la CV)
14. CEDSALA (Centre de Documentació i Solidaritat amb Ámerica Latina i África)
15. CCOO PV
16. CEEM (Consell Estatal d’Estudiants de Medicina)
17. Compromís
18. CVONGD (Coordinadora Valenciana d’ONG)
19. Dones de Xirivella en Acció
20. Ecologistes en Acció de València
21. EUPV
22. FACUA- CV (Associació de Consumidors en Acció)
23. Farmamundi
24. HOAC de la Diòcesi d´Orihuela-Alacant (Hermandad Obrera de Acción Católica)
25. Institut Médic Valenciá
26. Intersindical Salut
27. Marea Blanca Comarques del sud
28. Médicos del Mundo
29. ODUSALUD (Observatori del Dret Universal a la Salut de la CV)
30. OXFAM Intermón
31. Plataforma afectats VHC - València
32. Plataforma per la sanidat 100x100 pública Torrevieja
33. Podem
34. PSPV
35. SIMAP
36. UGT
37. Unió de Consumidors i Usuaris de la CV
38. València Acull
39. València Saludable




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.