Un grup de defensors i defensores del dret a la salut afectiva i sexual de les xiquetes i dones a Mali, juntament amb representants de Farmamundi i la Xarxa Aminata, ha participat en una trobada amb Intersindical Solidària per abordar la problemàtica de la Mutilació Genital Femenina (MGF). Entre els participants malinesos hi havia: Mariam Keita, metgessa de família; Siaka Traoré, líder social; Mamadou Fadiala Sissoko, líder social, i Mariam Sanogo, lideressa i activista social contra la MGF.
Aquesta trobada s’emmarca en el conveni de col·laboració subscrit entre Intersindical Solidària i Farmamundi al juliol de 2024 per al desenvolupament del programa “Valentes africanes: prevenció, detecció i abordatge de la mutilació genital femenina des de l’acompanyament individual i la dinamització grupal en l’àmbit comunitari, sociosanitari i educatiu de la Comunitat Valenciana”. Un programa finançat per la Generalitat Valenciana en el marc de la convocatòria d’actuacions en matèria d’educació i sensibilització per a la ciutadania global i accions de suport a activistes en drets humans. Aquesta iniciativa, promoguda per Farmamundi, compta amb el suport de la Xarxa Aminata i d’Intersindical Solidària.
L’objectiu del programa és eradicar la Mutilació Genital Femenina, una pràctica que constitueix una greu violació dels drets humans i que posa en perill la salut i els drets sexuals i reproductius de les dones i les xiquetes a Mali. Així mateix, es pretén incidir als països d’origen per a posar fi a aquesta pràctica i sensibilitzar la societat valenciana sobre aquesta brutal agressió contra les dones i xiquetes.
En aquest sentit, Intersindical Solidària s’ha compromés a donar suport al programa i a col·laborar en les accions de sensibilització i formació dirigides, en especial, al personal educatiu i sanitari.