Retallades en l'escola pública


21-G, manifestació per l'escola pública

6/1/2012| STEPV

La Plataforma per l'ensenyament públic, de la qual forma part STEPV, convoca dues grans manifestacions el 21 de gener contra les retallades en l'escola pública. Sota el lema "No deixes que et retallen", la manifestació reclama més inversió, més qualitat, més valencià i més dignitat.

Actualització13/1/2012| STEPV

Els sindicats STEPV, CCOO, CSIF, ANPE i FETE-UGT convoquen la manifestació contra les retallades i per la depuració de responsabilitats del Consell.

cartell21Gmanifestacio
manifa-26-gener-ENV-01

València: Plaça de Sant Agustí. 18:00 Alacant: Escala de l'IES Jorge Juan. 18:00

Descarrega't els cartells


Les retallades, només en l'escola pública

26/12/2011| STEPV

La Conselleria argumenta que la crisi l’obliga a retallar, però només retalla en l’ensenyament públic. La pública ha augmentat en 20.000 alumnes aquest darrer any, però s’han disminuït les unitats i el professorat per atendre’l.

En concertada hi ha 10.000 alumnes més i tenen més unitats i professorat per atendre’l. El batxillerat continua concertant-se quan hi ha places públiques suficients per atendre tota la demanda. S’està cedint sòl públic a la concertada per a construir els seus centres mentre es deixarà de construir centres públics.

Hi ha dues vares de medir i no és cert, doncs, que calga retallar en l’ensenyament. Simplement pretenen desmantellar els serveis públics per a privatitzar-los, d’acord amb les tesis neoliberals que aprofiten la crisi per a imposar els seus criteris. I això, en el nostre sistema educatiu amb una xarxa pública i una privada es veu perfectament.

gràfic 1

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic es concentrarà els pròxims 8 i 14 de setembre en protesta per les retallades en educació

La Plataforma insta al nou conseller d’educació a atendre les demandes de la comunitat educativa per la qualitat de l’educació pública

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic -integrada per FAPA-València, CCOO, UGT, STEPV, CGT, CAVECOVA, Escola Valenciana, FAAVEM, SEPC, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica i ADIDE- es concentrarà els pròxims dies 8 i 14 de setembre, coincidint amb l’inici de curs en primària i secundària, respectivament. Pròximament concretarem el lloc i l’hora d’aquestes concentracions.

El motiu de les concentracions és manifestar el rebuig de la Plataforma a les retallades en ensenyament (professorat, unitats, programes d’atenció a la diversitat, pressupostos educatius, eliminació dels programes d’ensenyament en valencià, etc…) que des del curs passat està aplicant sistemàticament la Conselleria d’Educació. La Plataforma considera que aquestes retallades afecten negativament la qualitat educativa i, per tant, la correcta atenció a l’alumnat.

La política de retallades no és la millor manera de combatre les elevades taxes de fracàs i d’abandonament escolar que pateix el sistema educatiu valencià (vora el 40%, de les més altes de tot l’estat). En eixe sentit, davant l’anunci que ha fet el nou conseller d’Educació de posar en marxa un pla de xoc per combatre el fracàs escolar, la primera mesura que hauria de posar en marxa és aturar la política de retallades, reduir el nombre d’alumnat per aula, recuperar el professorat “acomiadat” i els programes d’atenció a la diversitat suprimits.

La Plataforma rebutja igualment la pretensió de l’administració de cedir sòl públic a la patronal per a construir centres a canvi de concertar els ensenyaments que oferten. La Plataforma considera que el sòl públic ha d’anar destinat a equipaments educatius públics i a la finalització del mapa escolar de 1996. En eixe sentit s’oposa a qualsevol intent de privatització de l’ensenyament.

Finalment, la Plataforma insta al nou conseller d’educació a atendre les peticions de la comunitat educativa i, per tant, a posar fi a les retallades en educació, a fomentar i potenciar l’ensenyament públic i a treballar per a garantir una plaça pública en tots els trams educatius.

València, 2 de setembre de 2011