Sobre els fons privats de pensions 


tornar a pàgina de
pressupostos 2006

 

Sobre l'Acord retributiu que estableix un fons de pensions privat per a les empleades i empleats públics

 

Volem conéixer la teua opinió

 
  descarregar full per a acord de claustre / assemblea de centre (doc)
descarregar full per a signatura individual   valencià (doc)  -   castellano (doc)

 

 
   
 

Sobre l'Acord retributiu que estableix un fons de pensions privat per a les empleades i empleats públics

Volem conéixer la teua opinió

El 25 d'octubre de 2005 la Mesa General de Negociació de la Generalitat va aprovar l'Acord "sobre mesures retributives dels empleats públics en l'exercici 2006", signat pel conseller de Justícia, Interior i Administracions Públiques, Miguel Peralta, i les organitzacions sindicals CCOO i UGT.

La proposta d'acord l'havien rebuda les organitzacions sindicals presents en la Mesa General tres dies abans, i reflectia literalment el que havíen pactat els dos sindicats amb la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació en el marc del Pacte Valencià pel Creixement i l'Ocupació (PAVACE). La pressa per signar l'acord (de divendres 21 a dimarts 25) no va permetre a l'STEPV ni a cap dels sindicats de la Intersindical Valenciana presents a la Generalitat (STAPV i STSPV) convocar un procés de consulta. Tot i això, les organitzacions Intersindical Valenciana i Cemsatse van proposar en la mateixa reunió de la Mesa General del 25 d'octubre que l'Acord només arreplegara la quantitat global que la Generalitat estava disposada a aportar (un 1% de la massa salarial) i que s'obrira un procés negociador de manera que, si no s'arribava a un consens sobre el destí que se li volia donar als diners, les diferents propostes foren sotmeses a un referèndum entre totes les treballadores i els treballadors afectats.

Ni l'Administració ni els sindicats signants van contestar la proposta, sinó que es van limitar a signar l'acord sense badar boca.

L'acord signat consisteix en:

    • Un augment del 0,3% de la massa salarial en concepte d'eficàcia i millora del servei públic.
    • Un augment del 0,4% de la massa salarial en concepte de recuperació del poder adquisitiu.
    • Un 0,3% destinat a un fons de pensions de gestió privada.

STEPV-Intersindical Valenciana demana ara l'opinió dels treballadors i treballadores. Tant si estàs a favor del contingut de l'acord com si no ho estàs, la teua opinió ens és necessària.

Instruccions per a una consulta com cal

Intersindical Valenciana ha vinculat la seua posició definitiva al resultat de la consulta que ara s'enceta. Com ja es va explicitar en la proposta presentada junt a Cemsatse en la Mesa General de 25 d'octubre de 2005, Intersindical Valenciana s'adherirà a l'Acord de si aquesta és la voluntat majoritària de les treballadores i treballadors públics valencians.

Aquesta és la línia seguida des de sempre per STEPV-Intersindical Valenciana.

Fa uns anys, en una ocasió semblant, en les Corts Valencianes el 90% de la plantilla va aprovar en assemblea un acord que creava un pla de pensions propi i nosaltres vam respectar la seua voluntat signant l'acord.

Fa un parell d'anys, Intersindical Valenciana va proposar als treballadors i les treballadores de la Generalitat la signatura del Pla d'Estabilitat i les assemblees van decidir que no se signara. I nosaltres no vam signar.

Una consulta neta

Per a estar segurs de la voluntat majoritària ens cal la teua participació i que aquesta s'expresse inequivocament. Per això, et convidem a seguir fil per randa les instruccions. Les formes no ho són tot, però són fonamentals en democràcia.

Instruccions

 1. Proposeu al vostre centre la convocatòria d'un claustre de professorat per debatre el tema i fer el corresponent pronunciament. En cas de no ser possible, cal convocar una assemblea de professorat. En qualsevol d'aquests casos, procediu a la votació del document i empleneu el full de consulta col.lectiva.
 2. Si no és possible ni la convocatòria de claustre ni de l'assemblea, repartiu el document de consulta individual entre les vostre companyes i companys del centre.
 3. Cal presentar per registre d'entrada la instància. Teniu diverses opcions:
  • Presenteu-la i després feu-nos arribar una còpia per a la seua comptabilització.
  • Doneu-li-la al representant de l'STEPV en el vostre centre o envieu-la a qualsevol de les nostres seus. Ens comprometem a presentar-la el més aviat possible i a tornar-vos la còpia segel

 

A l'STEPV-Iv, tu decideixes
stepv@intersindical.org
   Tel: 96 391 91 47 Fax: 96 392 43 34

 
 

 

< anar al començament | intersindical | All-i-Oli | Principal >