COMUNICATS de les adjudicacions 2009/2010

 
 
 

   

Anteriors


Desenes de persones presenten reclamacions contra les places adjudicades. Les itineràncies i els temps parcials, principals reclamacions
1.024 mestres es queden sense plaça en les adjudicacions telemàtiques.
Secundària: STEPV-Iv assegura que l’adjudicació presencial és l’única que dóna garantia de publicitat i transparència
FETE-UGT, STEPV, AFID i CAT han convocat una concentració i una roda de premsa per a fer balanç dels actes d’adjudicació telemàtiques...

27/08/09. Conselleria castiga el professorat interí de Filosofia en no repartir les vacants d’EpC en l’acte d’adjudicacions


27/07/09  Problemes en les adjudicacions telemàtiques


Més de 2000 persones en les assemblees convocades per STEPV sobre les adj. telemàtiques


En un sol dia, més del 40% de les persones convocades a la primera fase de l’adjudicació telemàtica passen per les assemblees convocades per STEPV


L’Administració educativa amaga centres en l’adjudicació telemàtica
STEPV presenta un recurs demanant la suspensió cautelar de l’acte telemàtic


Conselleria suspén la demostració pública del sistema d’adjudicacions telemàtiques per un error en el programa
S’ajorna per al 30 de juny, coincidint amb la concentració de STEPV


L’administració imposa les adjudicacions telemàtiques en el cos de mestres. El proper curs, també s’ imposaran en els cossos de secundària


El seguiment de la vaga pel manteniment de les adjudicacions presencials arriba al 32%.


STEPV, AFID i CAT convoquen una jornada de vaga a l’ensenyament pel manteniment de les adjudicacions presencials


250 persones es concentren per demanar el manteniment dels actes presencials


campanya pel manteniment dels actes d’adjudicació presencials


La D. de Personal vol canviar el sistema presencial d’adjudicació de places per una adjudicació telemàtica. Model carta rebuig


     

 

   
 
 

Comunicats de les adjudicacions

 

   
   
 

Desenes de persones presenten reclamacions contra les places adjudicades telemàticament

Les itineràncies i els temps parcials, principals motius de reclamació

 

Avui començava el termini de dos dies per a presentar reclamació en cas de desacord amb la vacant adjudicada en el procés d’adjudicacions telemàtiques del cos de mestres, que afecta al professorat provisional, opositor de 2009 i interí.

A primera hora del matí una vintena de persones esperaven a la porta de la seu del Sindicat a València per a rebre assessorament sobre la presentació de les reclamacions (com es pot veure en la foto que adjuntem). Al llarg del matí s’hi han acostat pel sindicat un centenar de persones pel mateix motiu. El Sindicat també ha pogut comprovar que desenes de persones s’han apropat als Serveis Territorials d’Educació de València per a registrar la corresponent reclamació.

El motiu principal de reclamació d’aquest professorat es deu a les vacants itinerants. Les instruccions de la Conselleria a l’hora de triar les vacants eren confuses en aquest punt i molta gent ha estat adjudicada en places lluny de la seua població quan existien places itinerants ben a prop.

Una altra de les queixes ha estat l’obligació d’agafar temps complets per part del professorat interí, ja que no han eixit vacants a temps parcial en el procediment telemàtic, que s’adjudicaran a setembre. Per tant, molta gent que, per diferents motius prefereix un temps parcial (cura de fills, de malalts, etc) no ho ha pogut fer.

Per a facilitar a aquest professorat el seu dret a reclamar, STEPV ha preparat diversos models de reclamació adaptats a cada situació i obri les seus d’Alacant i de València avui i demà de 10h a 14h.

El Sindicat insisteix en què si s’hagueren mantingut les adjudicacions presencials aquests problemes no s’hagueren produït, perquè el professorat coneix prèviament les vacants –cosa que no passa en les telemàtiques- i tria directament la plaça que li interessa i sap si és itinerant o no, parcial o completa. A més, el procediment s’haguera resolt en juliol i no en mig de les vacances estivals.

Divendres 7 d’agost es coneixerà l’adjudicació definitiva. Tanmateix, STEPV dubta que l’administració tinga temps d’atendre les nombroses reclamacions presentades en tant poc de temps (el termini s’acaba demà a les 14h i divendres s’han de publicar els llistats definitius).

El sistema telemàtic, tal com preveia STEPV, està creant molts problemes al professorat i en lloc d’un avanç és un motiu de descontent i de trasbals per al professorat afectat. Si la Conselleria no és capaç de donar una solució satisfactòria a les reclamacions, es preveuen problemes per a iniciar el curs i el col·lapse de la Conselleria per a atendre les queixes del professorat.

5 d’agost de 20

 


 

 

1.024 mestres es queden sense plaça en les adjudicacions telemàtiques

STEPV detecta errades en algunes vacants

Avui s’ha publicat el resultat provisional de les adjudicacions telemàtiques del cos de mestres, que afecta al professorat funcionari sense destinació definitiva, el que ha aprovat les oposicions enguany i a l’interí.

En total s'han adjudicat 4.202 vacants (2.764 a Alacant, 604 a Castelló i 856 a València), de les quals 432 són itinerants (treballar en més d’un centre docent). Dels 5.274 mestres que hi participaven, 1.024 interins no han obtingut vacant i 47 n’han quedat exclosos per no haver-hi participat. Aquest professorat haurà d’esperar a les adjudicacions del mes de setembre, quan el curs ja estiga en marxa.

A més, en el mes de setembre eixiran totes les vacant a temps parcial (que no estaven incloses en les adjudicacions telemàtiques) i les que no siguen ocupades pel professorat que ha participat per distints motius: excedències, baixes, etc.

STEPV ha detectat errades importants en les vacants ofertades i està revisant-les, com per exemple el cas de Finestrat que tenia 12 vacants i ara no apareix en la llista. A això cal afegir el llistat de centres que la Conselleria no ha volgut incorporar (Escoletes Infantils, Centres Penitenciaris, etc) i que han motivat que STEPV presente un recurs contra les adjudicacions perquè s’han d’ofertar tots els centres docents.

Si s’hagués mantingut l'adjudicació presencial –com reivindica STEPV- s'haguera resolt el 24 de juliol, s'hagueren adjudicat totes les vacants, també les de temps parcial, i els centres hagueren tingut la plantilla completa a 1 de setembre.

Amb el model d’adjudicació telemàtica, els resultats es coneixen dues setmanes després –en vacances d’estiu- i els centres s’hauran d'esperar fins a setembre per comptar amb tot el personal que fa falta per iniciar el curs amb normalitat.

Ara hi ha dos dies per a presentar reclamacions i divendres 7 d’agost es coneixerà l’adjudicació definitiva. Tanmateix, les reclamacions només es poden presentar per escrit i en les seus de les Direccions Territorials d’Educació que es troben a les ciutats de València, Alacant i Castelló exclusivament. També es pot fer per correu postal, però no hi ha possibilitat de fer-ho telemàticament, com la resta del procés, i si el professorat afectat es troba fora del País Valencià es possible que la reclamació no arribe a temps i no puga ser tinguda en compte.

Per a assessorar al professorat que tinga intenció d’interposar una reclamació, les seus de STEPV d’Alacant i València estaran obertes dimecres i dijous, de 10 a 14h.

4 d’agost de 2009

 


 

 

Balanç de les adjudicacions per al professorat dels cossos de secundària

STEPV-Iv assegura que l’adjudicació presencial és l’única que dóna garantia de publicitat i transparència

 

Dimarts 28 de juliol començaven els actes d’adjudicació del professorat dels cossos de secundària per al curs escolar 2009-2010 i, durant 4 dies, s’han adjudicat 7.466 vacants. L’adjudicació ha afectat a 9.386 professors dels cossos docents de secundària, formació professional, escoles oficials d’idiomes i ensenyaments artístics.

L’objectiu principal d’aquest acte públic és garantir, –de la manera més transparent i pública possible–, que el professorat estarà en el seu centre el primer dia de curs.

La distribució per situacions administratives del professorat convocat és:
 PROFESSORAT Provisional* Opositor 2009 Interí TOTAL
Cos de Secudària 1610 725 5068 7403
Cos de Prof. Tècnic d’FP 120 73 808 1001
Escola Oficial Idiomes 74 25 110 209
Música i Arts Escèniques 97 0 420 517
Escoles Art i Disseny 9 0 247 256
TOTAL 1910 823 6653 9386

* Funcionaris de carrera sense destí definitiu

En els actes s’han adjudicat 7.466 llocs de treball en el conjunt de centres docents i la distribució de les vacants per províncies és: Alacant 3.832 (51,32%), València 2.568 (34,39%) i Castelló 1.066 (14,27%).

La distribució de les vacants per cossos docents és:  
VACANTS Alacant Castelló València TOTAL
Cos de Secudària 3050 734 1685 5469
Cos de PTFP 375 157 476 1008
EOI 139 56 108 303
Conservatoris 163 68 263 494
Escoles d'Art 105 51 36 192
TOTAL 3832 1066 2568 7466

STEPV ha editat una Guia de les adjudicacions 2009 amb totes les informacions més útils per al professorat que participa en aquests, ha establert un servei d'assessorament per al professorat que hi participa durant els dies de les adjudicacions i ha activat una WEB on s’ha penjat tota la informació que generen aquests actes.

La incidència més remarcable d’aquestes adjudicacions ha estat la suspensió de l’acte d’adjudicació de la borsa d’Educació per a la Ciutadania (arran de la sentència del TSJ) i el reagrupament en un sol acte d’adjudicació de les especialitats de Filosofia i Geografia i Història per a poder triar les vacants d’EpC, la qual cosa ha permés que nombrosos interins d’aquestes borses, als quals no els arribava cap vacant, puguen treballar el curs que ve. Des del mateix moment de conéixer la sentència, el Sindicat va fer gestions a la Conselleria per tal que les vacants d’EpC s’ofertaren en les borses de Filosofia i Geografia i Història, com també ho va fer el professorat d’aquestes borses de treball que van pressionar a l’administració per aconseguir aquest objectiu. STEPV felicita, doncs, a aquest professorat per la feina feta i pels èxits aconseguits.

D’altra banda, FETE-UGT-PV, STEPV-Iv, AFID i CAT van organitzar una roda de premsa a les portes del Palau de Congressos per a reivindicar el manteniment dels actes d’adjudicació presencials. En el cos de mestres s’han realitzat enguany telemàticament, per primera vegada, i la Conselleria ha afirmat que el curs que ve les adjudicacions de secundària també es realitzaran pel sistema telemàtic.

STEPV afirma que el sistema presencial és l’únic que garanteix que tot el professorat –funcionari i interí- estarà en el seu lloc de treball el dia 1 de setembre.  El sistema d’actes presencials beneficia al professorat i dóna garanties de transparència, publicitat i control públic i democràtic, cosa que no ocorre amb el procediment telemàtic (encara no es coneixen els destins dels mestres, que han participat al llarg del mes de juliol). El sistema presencial compta amb el suport de la majoria sindical i la totalitat del professorat participant ha pogut controlar directament el procés i demanar la plaça que més li interesse entre les que queden en el moment de demanar. El sistema permet un control públic que no es dóna en els actes basats en els sistemes informàtics, una major capacitat d'elecció de les vacants i és ràpid, ja que en el mateix moment el professorat sap quin és el lloc de treball que ocuparà el curs vinent.

1 d’agost de 2009

 


 

 

FETE-UGT-PV, STEPV, AFID i CAT han convocat una concentració i una roda de premsa per a fer balanç dels actes d’adjudicació telemàtiques

Pel manteniment dels actes d’adjudicació presencials

La Conselleria, sense el suport majoritari de la Mesa Sectorial, –perquè STEPV i FETE-UGT-PV que sumen més del 60% de la representació del professorat han exigit que es retirara la proposta–, ha imposat l’adjudicació telemàtica en el cos de mestres i ha avançat que la imposarà també el proper curs en secundària.

L’administració ha fet cas omís a les mobilitzacions convocades per UGT-PV, STEPV, AFID i CAT contra aquesta imposició, i ara que ja està en marxa el procés d’adjudicació telemàtic en el cos de mestres, s’està demostrant que té molt més inconvenients que millores.

FETE-UGT-PV, STEPV, AFID i CAT afirmen que és impossible, no sols per a l’administració i sinó per als sindicats que donen suport al sistema telemàtic, veure-hi millores i bondats i qualificar-lo de garantista i de modern, perquè en realitat és un sistema regressiu que empitjora clarament el sistema presencial.

Aquests sindicats asseguren que el sistema telemàtic imposat suposa fer passos arrere en la publicitat i transparència del procés i en les garanties i condicions laborals del professorat. A més, no assegura el cobriment de totes les vacants en els centres a partir del dia 1 de setembre.

Pel que fa a la publicitat i transparència, amb el sistema telemàtic,

  • es triarà sense conéixer prèviament les vacants,
  • el professorat i els sindicats no podran controlar el procés, ni prèviament, ni en el moment de triar,
  • només se sabran les destinacions al final de procés (cap a la mitjan agost), i tot i que s’estableixen dos dies de reclamacions, l’administració ja ha avançat que serà difícil atendre-les totes per la dispersió dels registres en què es poden presentar les instàncies i que l’adjudicació provisional serà pràcticament la mateixa que la definitiva.

Pel que fa a les garanties i condicions laborals del professorat, el sistema telemàtic,

  • no es podran escollir places a temps parcial, ja que es reservaran per al setembre (això vulnera l'acord d'interins de 1993, vigent encara).
  • es retallen les possibilitats d'elecció, ja que fins que no es publique l’adjudicació definitiva, no es coneixeran les característiques de les vacants adjudicades,
  • el professorat interí quedarà exclòs de la borsa de treball si no demana totes les places a què pot accedir,
  • no s’adjudicaran les renúncies de les persones que demanen excedència per cura de fills o per qualsevol tipus de permís, i aquestes vacants quedaran per al setembre.

Des de FETE-UGT-PV, STEPV, AFID i CAT volem recordar que allò que realment importa al col·lectiu interí és l’acostament del lloc de treball al lloc de residència a través d’una comarcalització de les borses de treball, l’elaboració de plans temporals d’estabilitat i continuïtat en el treball o l’equiparació de drets i de retribucions amb la resta del funcionariat. Totes aquestes reivindicacions són obviades per una administració ha estat incapaç de negociar i d’acceptar les propostes de millora de l’actual acord.

Per tot açò, el professorat no pot quedar-se impassible davant una administració que solament té interés a tindre els centres plens de docents, però que no té cap interés perquè els docents puguen estar treballar el més prop possible de casa. Les jornades de lluita encentades aquest curs en el cos de mestres tindran la seua continuació i s’ampliaran el proper curs a la resta de cossos docents quan es concrete la proposta. La resposta ha de ser contundent. Per això, us animem participar activament en tot allò que convoquem.

FETE-UGT-PV, STEPV, AFID i CAT han convocat una concentració i una roda de premsa aquest matí per a fer el balanç del procediment d’adjudicacions telemàtiques de vacants del cos de mestres en el Palau de Congressos de València on aquests dies s’estan realitzant els actes d’adjudicació –presencials- dels cossos de professorat de secundària, professorat tècnic d’FP, Escoles Oficials d’Idiomes, de Música i Arts Escèniques i d’Art i Disseny.

31 de juliol de 2009

 


 

 

  ÚLTIMA HORA 
S'ajorna l'adjudicació de l'especilitat de Filosofia prevista per a dimarts 28 al dijous 30. S'adjudicarà junt a l'especilitat de Geografia i Història, amb les vacants pròpies i les d'EpC.
L'acte serà Dijous 30, 12 h. Auditori 1 Palau Congressos. Les vacants les podeu trobar en la secció VACANTS. L'acte d'EpC de divendres 31 queda suspés.

Conselleria castiga el professorat interí de Filosofia en no repartir les vacants d’EpC en l’acte d’adjudicacions

STEPV, AFID i CAT no permetran que el professorat es quede en l’atur per l’obstinació del conseller

El Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, s’ha negat a repartir les vacants d’EpC entre les especialitats de Filosofia i de Geografia i Història en els actes d’adjudicació que comencen demà en el Palau de Congressos de València. Després de la sentència del TSJ que anul·la l’ordre d’EpC no té sentit mantindre aquesta borsa i les vacants haurien de repartir-se entre les especialitats de Filosofia i Geografia i Història. Tanmateix, la Conselleria s’ha limitat a ajornar l’adjudicació de la borsa d’EpC a setembre i s’ha negat a repartir les vacants.

Aquesta actitud del conseller és un atac directe a la borsa d’interins de Filosofia, que veuran com per primera vegada en la història només un interí optarà a una vacant completa. El professorat de Filosofia s’ha vist especialment perjudicat per les decisions de l’administració, tant pel que fa als nous horaris de batxillerat, on perden una hora lectiva, com per la decisició d’impartir EpC en anglés i segrestar aquestes hores dels departaments corresponents per a la borsa d’EpC en anglés. Aquestes decisions resten hores a les borses afectades i, per tant, el professorat interí opta a menys vacants.

Enguany hi ha 59 vacants de Filosofia, de les quals 48 són de temps complet i 11 són parcials. El nombre de participants en la borsa de Filosofia és de 173, dels quals 47 són funcionaris sense destí definitiu i 126 són interins. Això vol dir que només un interí té possibilitats de triar una vacant a temps complet (ja que els funcionaris sense destí han d’agafar obligatòriament els temps complets) i la resta només poden optar a 11 vacants a temps parcial.

Si les vacants de la borsa d’EpC (que no s’han publicat) es repartiren entre les borses de Filosofia i Geografia i Història, el professorat interí d’aquestes borses tindria més oportunitats de treballar el curs que ve amb temps complets. Per això, STEPV, AFID i CAT exigeixen que les vacants d’EpC es repartisquen entre les especialitats de Filosofia i Geografia i Història per evitar que el professorat interí, alguns dels quals amb quasi 30 anys de serveis, es quede en l’atur.

STEPV, AFID i CAT no permetran que el professorat interí d’aquestes borses i, especialment, de Filosofia, es quede en l’atur per culpa dels incompliments, les ocurrències i les decisions absurdes d’un conseller que cada dia que passa es mostra més incompetent. El Conseller d’Educació s’està convertint en una seriosa amenaça per al sistema educatiu valencià ja que anteposa els seus interessos partidistes al benestar dels treballadors i treballadores de l’ensenyament, de l’alumnat i dels centres educatius.

 

   


 

 

Problemes en les adjudicacions telemàtiques

Avui començava el termini perquè el professorat interí i el que ha aprovat les oposicions de 2009 sol·licite les vacants del cos de mestres per al curs que ve en el nou sistema telemàtic. Conselleria ha habilitat els ordinadors dels CEFIREs perquè el professorat afectat puga sol·licitar les places. Alguns d’aquests centres s’han vist desbordats pel nombre de gent que hi ha acudit (Gandia, 100; Xàtiva, 80; Oriola, 70; etc.).

STEPV ha desplegat un servei d’assessorament en els CEFIREs arreu del País Valencià i ha comprovat in situ les incidències del sistema, constatant que el programa informàtic de la Conselleria d’Educació ha fallat en alguns moments del matí i en alguns casos s’ha perdut la informació i la gent afectada ha hagut de tornar a començar de zero. A més, alguns dels participants que han aprovat les oposicions han tingut problemes per a optar a l’ordre de preferència de província, incidència que no s’ha pogut solucionar al llarg del matí.

STEPV ha constatat, a més, el nerviosisme del professorat afectat davant el nou sistema telemàtic per por que una errada. STEPV vol destacar que el personal dels CEFIREs s’ha volcat amb el professorat afectat posant al seu servei els ordinadors disponibles i l’assessorament personal per a resoldre els dubtes i problemes que anaven sorgint.

27 de juliol de 2009

 

 

Més de 2000 persones assisteixen a les assemblees convocades per STEPV sobre les adjudicacions telemàtiques del cos de mestres

Creixen les peticions d’afiliació per l’assessorament i la informació desplegada pel Sindicat

Al voltant de 2.000 persones han passat entre ahir i avui per les assemblees informatives convocades per STEPV en les diferents seus del Sindicat per a informar sobre les adjudicacions telemàtiques. Es tracta del personal interí i el que acaba d’aprovar les oposicions, que participa en aquesta segona tanda d’adjudicacions telemàtiques (la primera tanda es va realitzar els dies 6, 7, 8 i 9 de juliol i afectava al professorat funcionari sense destí definitiu).

Ahir a Alzira, unes 300 persones es van presentar a l’assemblea informativa. A Castelló es van presentar unes 90 persones. Avui, a Gandia hi han assistit 400 persones, a Xàtiva 160, a Alcoi 80, a Alacant 310, a Elx 100, a Benicarló 10. En la majoria de les assemblees s’han hagut d’organitzar diversos torns per poder atendre tota la demanda. A València, el Sindicat ha traslladat a les persones que no cabien en la seu al saló d’actes de l’IES Abastos. En total hi ha assistit unes 600 persones a les assemblees de València.

El Sindicat té previst continuar la roda d’assemblees demà divendres i els dies en què dure el termini per a complimentar les peticions (27, 28, 29 i 30 de juliol), per la qual cosa es preveu que el nombre de persones que seran assessorades pel Sindicat augmentarà els pròxims dies.

A tota aquesta gent cal afegir els més de 1.000 funcionaris sense destí definitiu que ja van assistir a les assemblees informatives de principis de juliol i que ja han demanat plaça telemàticament.

STEPV ha aprofitat la jornada per informar de les mancances del sistema presentat, recordar el treball que s’ha fet per defensar el sistema presencial i presentar un Power-Point explicatiu d’allò que es trobarà el professorat per demanar una plaça per al curs que ve.

STEPV, tot i estar en contra del procediment, ha editat dues guies per a informar el personal afectat, ha fet una primera roda d’assemblees i ha presentat un recurs per garantir que totes les vacants estiguen a l’abast de tot el professorat.

Fruit d’aquesta feina desenvolupada i del compromís del Sindicat amb el professorat ha estat l’augment de les peticions d’afiliació rebudes aquest dies, coincidint amb les assemblees d’adjudicacions telemàtiques.

STEPV, tot i que aposta pel procediment presencial perquè és més garantista i transparent, considera que el professorat no ha de patir la incompetència de l’administració educativa, i ha posat a l’abast de la seua afiliació i de tot el professorat tots els mitjans que disposa (seus, pàgina WEB, i permanents sindicals) per acostar tota la informació al major nombre de persones possible.

Açò demostra una vegada més el compromís i la responsabilitat del STEPV –sindicat majoritari– per intentar garantir la qualitat de l’ensenyament públic i la lluita constant en el manteniment de les condicions laborals del professorat, front a una Conselleria que es dedica a fer polítiques d’aparador que, a la llarga, acaben eliminant recursos dels centres públics i retallant drets adquirits dels treballadors i treballadores.

23 de juliol de 2009

 


 

 

En un sol dia, més del 40% de les persones convocades a la primera fase de l’adjudicació telemàtica passen per les assemblees convocades per STEPV

El professorat expressa la seua preocupació per la precipitació i improvisació del nou sistema

Al voltant de 700 persones han passat hui per les assemblees informatives convocades per STEPV per donar informació sobre les adjudicacions telemàtiques, tot i que demà, encara queda convocada una assemblea a la ciutat de Castelló, en la qual es preveu que podrien anar al voltant de 100 persones. És a dir, quan acabe la setmana, més de la meitat del col·lectiu de professorat convocat a participar a partir del dilluns 6 de juliol –unes 1600 persones–, haurà passat per les seus del STEPV.

STEPV ha aprofitat la jornada convocada en totes les seus del País Valencià (Elx, Alacant, Alcoi, Xàtiva, Alzira, Gandia, València, Castelló i Benicarló) per informar de les mancances del sistema presentat, recordar el treball que s’ha fet per defensar el sistema presencial i presentar un Power-Point explicatiu d’allò que es trobarà el professorat per demanar una plaça per al curs que ve.

Mentre l’administració fa deixadesa de les seues funcions, ja que encara no ha activat un enllaç que anuncia que publicarà una guia de l’usuari de l’adjudicació telemàtica en el seu WEB http://www.edu.gva.es/per/val/adjudica_tele.htm, STEPV, tot i estar en contra del procediment, ha editat dues guies per informar el personal afectat, ha fet una primera roda d’assemblees i ha presentat un recurs per garantir que totes les vacants estiguen a l’abast de tot el professorat.

A més, el sindicat ha ampliat les assemblees convocades i farà una segona assemblea demà a València ciutat i ha establert un servei d’assemblees diàries al llarg dels quatre dies que dura la primera fase del procediment telemàtic.

STEPV, tot i que aposta pel procediment presencial perquè és més garantista i transparent, considera que el professorat no ha de patir la incompetència de l’administració educativa, i ha posat a l’abast de la seua afiliació i de tot el professorat tots els mitjans que disposa (seus, pàgina WEB, i permanents sindicals) per acostar tota la informació al major nombre de persones possible.

Açò demostra una vegada més el compromís i la responsabilitat del STEPV –que és el sindicat majoritari– per intentar garantir la qualitat de l’ensenyament públic i la lluita constant en el manteniment de les condicions laborals del professorat, front a una Conselleria que es dedica a fer polítiques d’aparador que, a la llarga, acaben eliminant recursos dels centres públics i retallant drets adquirits dels treballadors i treballadores.

València, 2 de juliol de 2009

 


 

 

L’Administració educativa amaga centres en l’adjudicació telemàtica

STEPV presenta un recurs demanant la suspensió cautelar de l’acte telemàtic

Segons la resolució que regula el nou procediment d’adjudicació telemàtica per al professorat provisional i interí del cos de mestres, que s’inicia el pròxim 6 de juliol, els participants poden demanar fins a 300 places d’entre “la relació de centres existents en les diferents localitats compreses en l’àmbit de gestió de la Conselleria d’Educació”, que s’annexen en la convocatòria.

Tanmateix, STEPV ha comprovat i constatat que l’annex que relaciona els centres de l’adjudicació telemàtica és incomplet i deixa d’incorporar una sèrie de centres que sí que estaven els altres cursos en les adjudicacions presencials.

La Direcció General de Personal ha exclòs centres de manera conscient, malgrat que el Sindicat ho va denunciar en la mesa de negociació però l’Administració Educativa no ha volgut modificar l’annex. Per tant, la manca de voluntat negociadora obliga al Sindicat a presentar recurs per garantir els drets dels treballadors i treballadores, la netedat del sistema i el cobriment de totes les vacants.

En concret, els centres que no apareixen en la resolució són:

- Els centres incorporats al programa plurilingüe en anglès, CP. Sanchis Yago, de Castelló, CP. Número 9 d’Alzira i CP. Costa Blanca d’Alacant,

- Les 33 “escoletes” d’Educació Infantil de 0-3 anys que són propietat de la Generalitat Valenciana i que estan ubicades en les localitats de Llutxent, Alacant, Elda, Nules, Burjassot, Manises, Paterna, Port de Sagunt, València, Aldaia, Elda, Elx, Monòver, Onil, Orihuela, Petrer, Sax, Almassora, Vall d'Uixó, Alacant, Ibi, Guadassuar, Castelló de La Plana, Onda, Torrent, Alcoi, Asp, Benifairó de les Valls, Alzira

- Els centres penitenciaris, catalogats com a centres de Formació de Persones Adultes, de Villena, Picassent i Castelló,

- Altres centres com el CPEIP Número 2 de Vilamarxant, el CPEIP Número 54 d’Alacant, la Secció d'IES de l’I.E.S. Matilde Salvador de Castelló de La Plana i la Secció d'IES de l’I.E.S. José Villaplana de Vinaròs.

- A més, la Conselleria continua amagant les unitats educatives dels centres hospitalaris com les de l’Hospital La Fe, l’Hospital Peset Aleixandre i l’Hospital Clínic de València i la Unitat P. Hospitalària -Hospital Lluís Alcanyís-, de Xàtiva. També falta en la resolució el Centre Públic d’Educació a Distància, CEED ubicat en València.

Tots el centres relacionats anteriorment consten en el registre de centres de la Conselleria d’Educació, però no apareixen en la resolució que convoca els actes telemàtics.

STEPV considera que, per evitar mals majors, l’adjudicació telemàtica no hauria de començar fins que l’administració no incorpore tots els centres públics del sistema educatiu i, per això, ha demanat la suspensió cautelar de l’acte telemàtic.

Si la Conselleria, el proper dilluns dia 6 de juliol, posa en marxa l’acte telemàtic sense incorporar el centres que falten, vulnerarà els drets de milers de professors i professores, que no podran optar a una vacant que s’adjudicarà en posterioritat –segurament a setembre– a persones dels darrers llocs de la llista. Per tant, el Sindicat anima també al professorat que hi participa a denunciar aquesta irregularitat individualment per preservar els seus drets i poder realitzar actuacions futures quan apareguen vacants en els centres no incorporats.

STEPV afirma que aquesta nova imposició de la Conselleria, sense cap voluntat de negociació i totalment precipitada, no manté les garanties de l’adjudicació presencial, ja que a més de no incorporar les vacants a temps parcial ni les renúncies per cura de fills –que s’adjudicaran en setembre–, abans de començar ja amaga errades importants que denoten la poca transparència del sistema i el retrocés en drets adquirits que empitjoren, no sols les condicions laborals del professorat, sinó també la garantia de que tots els centres puguen començar el curs el dia 1 de setembre amb la plantilla completa.

2 de juliol de 2009

 


 

 

Conselleria suspén la demostració pública del sistema d’adjudicacions telemàtiques per un error en el programa

S’ajorna per al 30 de juny, coincidint amb la concentració de STEPV

 

La Conselleria d’Educació ha comunicat que ajornava la demostració pública prevista per a demà dijous del sistema d’adjudicacions telemàtiques de les places de professorat provisional i interí del cos de mestres. Una errada del programa informàtic que ha de gestionar les adjudicacions de places vacants per al curs que ve per a més de 5.000 mestres ha estat el motiu de l’ajornament de la demostració per al proper 30 de juny.

Precisament, el 30 de juny STEPV ha convocat concentracions de protesta a les tres capitals valencianes per aquest sistema d’adjudicacions que no dóna garanties suficients d’eficàcia i transparència, com s’ha demostrat avui amb l’ajornament de la demostració. Les concentracions són la continuació de la campanya iniciada pel Sindicat per reivindicar el manteniment de les adjudicacions presencials i que ha consistit en diverses concentracions i una vaga el passat 10 de juny.

Està previst que els primers participants en aquest procediment, el professorat provisional (sense destinació definitiva) ho farà els dies 6, 7, 8 i 9 de juliol. I el professorat que obtinga plaça en l’oposició 2009 i el professorat interí, ho farà els dies 27, 28, 29 i 30 de juliol. Provar un sistema nou amb tants pocs dies d’antel·lació –i com s’ha vist, amb problemes i errors- no dóna garanties suficients que funcionarà correctament, una de les queixes, entre moltes altres, del Sindicat i un dels motius per mantenir les adjudicacions presencials.

Aquestes errades s’afegeixen a les que ve arrossegant el programa Ítaca, que gestiona les dades administratives dels centres docents des de l’any passat. Molts centres s’han queixat que el programa funciona molt malament. El programa es penja constantment, funciona lentament, de vegades es nega a donar accessos al professorat autoritzat o no admet les dades que s’han de complimentar. Si Conselleria no pot garantir el correcte funcionament d’un programa informàtic que du en marxa dos anys, es difícil pensar que el programa de les adjudicacions telemàtiques sí que ho farà, quan encara no ha estat provat suficientment.

Per tant, la Conselleria hauria de recapacitar i mantenir l’adjudicació presencial, que garanteix, de manera transparent, que tot el professorat estarà en el seu lloc de treball l’1 de setembre per a iniciar el curs que ve.

24 de juny de 2009

 


 

 

L’administració imposa les adjudicacions telemàtiques
en el cos de mestres
El proper curs, també s’ imposaran
en els cossos de secundària

 

La Conselleria, sense el suport majoritari de la Mesa Sectorial, –perquè STEPV i FETE-UGT que sumen més del 60% de la representació del professorat han exigit que es retirara la proposta–, experimentarà l’adjudicació telemàtica en el cos de mestres.

STEPV afirma que és impossible, no sols per a l’administració i sinó per als sindicats que donen suport al sistema telemàtic, veure-li millores i bondats i qualificar-lo de garantista i de modern, perquè en realitat és un sistema regressiu que empitjora clarament el sistema presencial.

El sindicat assegura que el sistema telemàtic imposat suposa donar passes enrere en la publicitat i transparència del procés i en les garanties i condicions laborals del professorat. A més, no assegura el cobriment de totes les vacants en els centres a partir del dia 1 de setembre.

Pel que fa a la publicitat i transparència, amb el sistema telemàtic,

  • es triarà sense conéixer prèviament les vacants,
  • el professorat i els sindicats no podran controlar el procés, ni prèviament, ni en el moment de triar,
  • només se sabran les destinacions al final de procés (cap a la meitat d’agost), i tot i que s’estableixen dos dies de reclamacions, l’administració ja ha avançat que no les podrà atendre i que l’adjudicació provisional serà la mateixa que la definitiva.

Pel que fa a les garanties i condicions laborals del professorat, el sistema telemàtic,

  • no obliga a tenir firma digital, de manera que pot donar-se el cas que altres persones puguen accedir al sistema, suplantar identitats,
  • no es podrà escollir places a temps parcial, ja que es reservaran per al setembre (això vulnera l'acord d'interins de 1993, vigent encara).
  • es retallen les possibilitats d'elecció, ja que fins que no es publique l’adjudicació definitiva, no es coneixeran les característiques de les vacants adjudicades,
  • s'haurà d'estar pendent de les adjudicacions, com a mínim, durant 7 dies del mesos de juliol i agost,
  • el professorat interí quedarà exclòs de la borsa de treball si no demana totes les places de la seua restricció provincial (una, dues o les tres províncies).
  • no s’adjudicaran les renúncies de les persones que demanen excedència per cura de fills o per qualsevol tipus de permís.

A més, i per tot açò, els centres començaran el curs sense tenir assegurades el cobriment de totes les vacants, cosa que dificultarà l’inici de curs.

Les úniques novetats i canvis –que hi ha hagut entre la mesa tècnica i la mesa sectorial– respecte del document que coneixíem són que:

  • els dies d’adjudicacions per al professorat provisional i opositor del 2008 seran el 6, 7, 8 i 9 de juliol, i per al professorat opositor 2009 i professorat interí, el dies 27, 28,29 i 30 de juliol,
  • s’han ampliat les caselles de petició fins a 300.

El sindicat, tot i estar en contra del sistema telemàtic, convocarà assemblees obertes de professorat per explicar el procediment, mantindrà l’atenció personalitzada mentre estiga en marxa l’adjudicació i donarà el mateix servei de suport i assessorament que venia donant en les adjudicacions presencials a través de les seus, les persones alliberades, les guies i materials que editarà i mantindrà actualitzada diàriament, la seua pàgina WEB.

STEPV, després de les concentracions i de la jornada de vaga, continuarà denunciant la imposició, regressió i inutilitat del sistema
amb tres noves concentracions
que ha convocat per al
dia 30 de juny
a les 19 hores
en les tres capitals:
a Alacant, davant la Casa de les Bruixes,
a Castelló davant la Casa dels Caragols i
a València, davant el Palau de la Generalitat.

 


 

 

El seguiment de la vaga pel manteniment de les adjudicacions presencials arriba al 32%

La manifestació a València aplega a unes 400 persones

La vaga del professorat interí i provisional, convocada pels sindicats STEPV, AFID i CAT, arriba al 32% del col•lectiu afectat, i especialment professorat d’infantil i primària, que enguany demanarà plaça per al curs que ve en unes adjudicacions telemàtiques imposades per la Conselleria d’Educació. La incidència de la vaga s’ha notat especialment en les zones on hi ha més concentració de professorat interí, com és el Grau de Castelló o les comarques d’Alacant i, especialment, el Baix Vinalopó.

A les 12h unes 400 persones s’han manifestat a València des de la Plaça de Manises fins a la Conselleria d’Educació per exigir el manteniment de les adjudicacions presencials que tots els anys es realitza en el Palau de Congressos de València a finals del mes de juliol.

En arribar a la Conselleria, s’ha realitzat una assemblea i s’ha acordat convocar de nou al professorat a tres concentracions el dia 30 de juny a les tres capitals valencianes (a Alacant i Castelló davant les Direccions Territorials d’Educació i a València en la Plaça Manises, a les 19:30h) si la Conselleria no es fa enrere en la seua proposta d’adjudicació telemàtica.

La jornada de vaga ha tingut lloc tres dies abans de la Mesa Sectorial per a tancar la negociació sobre les adjudicacions telemàtiques. D’aquesta manera s’ha pretés mostrar el rebuig a les adjudicacions telemàtiques i l’exigència del manteniment de les presencials. Les adjudicacions telemàtiques no representen cap avanç en les condicions laborals del professorat i no garanteixen la millora del sistema actual perquè:

  • Hi ha un precedent en secundària, quasi semblant, en un curs anterior que es va retirar per desastrós. I un altre en mestres, en els anys 80, igualment desastrós.
  • És més complicada i secreta, i no dóna garanties de publicitat i transparència.
  • És un acte particular i privat sense cap control del professorat ni dels sindicats i retalla possibilitats d'elecció.
  • S'haurà d'estar pendent de les adjudicacions durant els mesos de juny, juliol i agost.
  • S'escolliran les places sense conèixer-les prèviament, i si va tot bé, fins agost no se sabrà el resultat de les adjudicacions.
  • No es podrà escollir places a temps parcial, ja que es reservaran per al setembre (això vulnera l'acord d'interins de 1993, vigent encara).
  • Al professorat provisional i en pràctiques(opositor) se li adjudicarà d'ofici en cas que no se li adjudique cap de les 150 peticions que té dret a fer.
  • El professorat interí quedarà exclòs de la borsa de treball si no demana totes les places de la seua restricció provincial (una, dues o les tres províncies).
  • Estableix uns períodes d'inscripció i reclamació molt curts i no preveu que es coneguen els resultats de l'adjudicació definitiva fins a meitat de l'agost

A més a més no recull les demandes dels sindicats convocants, com ara:

  • No aporta cap proposta de comarcalització que possibilite el cobriment immediat de les substitucions.
  • No respecta ni amplia la restricció de província a tot el professorat.

15 de juny de 2009

 


 

 

STEPV, AFID i CAT convoquen una jornada de vaga a l’ensenyament pel manteniment de les adjudicacions presencials
Serà el 15 de juny i anirà acompanyada d’una manifestació a València

descarregar full     descarregar cartell      viatge des d'alacant

STEPV, AFID i CAT, una vegada escoltat el col·lectiu de professorat provisional i interi, i atenent a les conseqüències negatives que pot portar el sistema d'adjudicacions telemàtiques, proposat per l'administració educativa el passat 19 de maig en mesa tècnica, han decidit convocar una vaga el dia 15 de juny i una manifestació, a les 12h, que eixirà de la plaça de Manises i finalitzarà en la Conselleria d'Educació (Av. Campanar).

La vaga tindrà lloc tres dies abans d’una Mesa Sectorial per a tancar la negociació sobre les adjudicacions telemàtiques. D’aquesta manera es pretén mostrar el rebuig del col·lectiu afectat a les adjudicacions telemàtiques i l’exigència del manteniment de les presencials. Les adjudicacions telemàtiques no representen cap avanç en les condicions laborals del professorat i no garanteixen la millora del sistema actual perquè:

Hi ha un precedent en secundària, quasi semblant, en un curs anterior que es va retirar per desastrós.

És més complicada i secreta, i no dóna garanties de publicitat i transparència.

És un acte particular i privat sense cap control del professorat ni dels sindicats i retalla possibilitats d'elecció.

S'haurà d'estar pendent de les adjudicacions durant els mesos de juny, juliol i agost.

S'escolliran les places sense conèixer-les prèviament, i si va tot bé, fins agost no se sabrà el resultat de les adjudicacions.

No es podrà escollir places a temps parcial, ja que es reservaran per al setembre (això vulnera l'acord d'interins de 1993, vigent encara).

Al professorat provisional i en pràctiques(opositor) se li adjudicarà d'ofici en cas que no se li adjudique cap de les 150 peticions que té dret a fer.

El professorat interí quedarà exclòs de la borsa de treball si no demana totes les places de la seua restricció provincial (una, dues o les tres províncies).

Estableix uns períodes d'inscripció i reclamació molt curts i no preveu que es coneguen els resultats de l'adjudicació definitiva fins a meitat de l'agost

A més a més no recull les demandes dels sindicats convocants, com ara:

  • No aporta cap proposta de comarcalització que possibilite el cobriment immediat de les substitucions.

  • No respecta ni amplia la restricció de província a tot el professorat.

10 de juny de 2009

 

VIATGE DES D'ALACANT:  STEPV posarà un servei d'autobús per anar a València a la manifestació que passarà per Almoradí  (8), Elx (8,30), Alacant (9), Petrer-Elda (9,30), i tornarà en acabar la manifestació.  Informació i reserva en 96 598 51 65.

 


 

 

250 persones es concentren per demanar el manteniment dels actes presencials

Conselleria vol imposar un nou model d’adjudicacions telemàtiques que empitjorarà clarament el sistema actual

Al voltant d’unes 250 persones es van concentrar el 9 de juny a les tres capitals valencianes per exigir el manteniment dels actes d’adjudicació presencials, convocats per STEPV, AFID, CAT i FETE-UGT. Aquests sindicats han encetat una campanya contra la nova ocurrència de la Conselleria d’Educació d’imposar un nou sistema d’adjudicacions de places docents mitjançant els ordinadors.

Aquests sindicats consideren que l’actual sistema d’adjudicacions presencials –que es realitza escalonadament al Palau de Congresos al llarg de la segona quinzena de juliol– està ben consolidat, s’ha anat perfeccionant amb el temps, és senzill i transparent, és garantista, perquè es fa amb coneixement de les vacants i de les persones que hi participen, a la vista del professorat i sota control sindical, i permet que els centres docents i el professorat estiguen en disposició de començar el curs amb normalitat l'1 de setembre.

El professorat considera que el sistema actual només té la incomoditat que cal desplaçar-se un dia a València, però valora positivament l’adjudicació pública, la possibilitat d’elecció fins al final del procés i el coneixement de la vacant obtinguda en el mateix acte d’adjudicació i abans de començar les vacances del mes d’agost.

Per contra, la proposta del nou sistema d'adjudicacions telemàtiques –que aquest any afectarà el professorat del cos de mestres i l'any que ve als cossos de secundària–, sota l’excusa de la modernitat i l’arribada del segle XXI és, de primer, una experimentació que ja s’ha fet anteriorment i que es va retirar per desastrosa, és més complicada i secreta, no dóna garanties de publicitat i transparència, és un acte particular i privat sense cap control ni del professorat ni sindical, retalla la possibilitat d’elecció, i de segon, tindrà aquestes conseqüències i canvis immediats: caldrà estar pendent de les adjudicacions durant el mesos de juny, juliol i agost, s'escolliran les places sense conéixer-les prèviament, i anant tot bé, fins mitjans d’agost no se sabrà el resultat de l’adjudicació. A més, no es podran escollir les places de temps parcials, que s’adjudicaran en setembre, i al professorat que no òmpliga correctament la instància telemàtica, si és opositor i/o provisional, se li adjudicarà d’ofici, i si és interí podrà quedar exclòs de la borsa de treball.

El sindicats convocants exigeixen que es mantinga l’actual sistema presencial d’adjudicacions, pel bé de l’ensenyament, del professorat i de l’alumnat,. En adjudicacions de places docents no fa falta inventar res, perquè el sistema funciona. El que realment cal millorar és el sistema de cobriment de les substitucions, la gestió i comarcalització de les borses de treball i l’equiparació efectiva de les condicions laborals del professorat interí a les del funcionariat de carrera, qüestions que la Direcció General de Personal no ha volgut negociar en els darrers set anys.

10 de juny de 2009

 


 

 

STEPV, AFID i CAT enceten una campanya pel manteniment dels actes d’adjudicació presencials

La Direcció General de Personal vol imposar un nou model d’adjudicacions telemàtiques que empitjorarà clarament el sistema actual

Concentracions 9 de juny

model de carta de rebuig als actes telemàtics

El sindicats STEPV (Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià) AFID (Associació de Funcionaris Interins Docents) i CAT (Confederació Autònoma de Treballadors), han encetat una campanya contra la nova ocurrència de la Conselleria d’Educació d’imposar un nou sistema d’adjudicacions de places docents mitjançant els ordinadors.

Aquests sindicats consideren que l’actual sistema d’adjudicacions presencials –que es realitza escalonadament al Palau de Congressos al llarg de la segona quinzena de juliol– està ben consolidat, s’ha anat perfeccionant amb el temps, és senzill i transparent, és garantista, perquè es fa amb coneixement de les vacants i de les persones que hi participen, a la vista del professorat i sota control sindical, i permet que els centres docents i el professorat estiguen en disposició de començar el curs amb normalitat l'1 de setembre.

El professorat considera que el sistema actual només té la incomoditat de que cal desplaçar-se un dia a València, però valora positivament l’adjudicació pública, la possibilitat d’elecció fins al final del procés i el coneixement de la vacant obtinguda en el mateix acte d’adjudicació i abans de començar les vacances del mes d’agost.

Per contra, la proposta del nou sistema d'adjudicacions telemàtiques –que aquest any afectarà el professorat del cos de mestres i l'any que ve als cossos de secundària–, sota l’excusa de la modernitat i l’arribada del segle XXI, de primer, és una experimentació que ja s’ha fet anteriorment i que es va retirar per desastrosa, és més complicada i secreta, no dóna garanties de publicitat i transparència, és un acte particular i privat sense cap control ni del professorat ni sindical, retalla la possibilitat d’elecció, i de segon, tindrà aquestes conseqüències i canvis immediats: caldrà estar pendent de les adjudicacions durant el mesos de juny, juliol i agost, s'escolliran les places sense conéixer-les prèviament, i anant tot bé, fins mitjans d’agost no se sabrà el resultat de l’adjudicació. A més, no es podran escollir les places de temps parcials, que s’adjudicaran en setembre, i al professorat que no òmpliga correctament la instància telemàtica, si és opositor i/o provisional, se li adjudicarà d’ofici, i si és interí podrà quedar exclòs de la borsa de treball.

La campanya encetada, de moment, consistirà en

  • un enviament massiu d’escrits de protesta i en

  • tres concentracions el dia 9 de juny per la vesprada en les tres seus del Govern Valencià: a Alacant, a la Casa de les Bruixes, a Castelló, a la Casa dels Caragols, i a València, davant del Palau de la Generalitat. A més, es proposarà al professorat implicat fer una jornada de vaga i una manifestació a València.

El sindicats convocants exigeixen que es mantinga l’actual sistema presencial d’adjudicacions, pel bé de l’ensenyament, del professorat i de l’alumnat,. En adjudicacions de places docents no fa falta inventar res, perquè el sistema funciona. El que realment cal millorar és el sistema de cobriment de les substitucions, la gestió i comarcalització de les borses de treball i l’equiparació efectiva de les condicions laborals del professorat interí a les del funcionariat de carrera, qüestions totes elles que la Direcció General de Personal no ha volgut negociar en els darrers set anys.

Finalment, STEPV, AFID i CAT, –després de la desastrosa gestió educativa dels últims temps–, consideren que els actuals responsables de la Conselleria d’Educació ja no tenen credibilitat per continuar gestionant el sistema educatiu valencià, i menys encara per continuar experimentant i utilitzant com a laboratori els centres educatius i el professorat valencià. A aquestes alçades del curs, ja no calen més ocurrències ni invents, el que cal noves persones posen un poc de seny, i planifiquen adequadament un nou curs amb la tranquil·litat i serenitat que necessita l’educació valenciana.

València, 31 de maig de 2009

 


 

 

La Direcció General de Personal vol canviar el sistema presencial d’adjudicació de places per una adjudicació telemàtica

STEPV reivindica la transparència de l’adjudicació presencial

model de carta de rebuig als actes telemàtics

L’actual sistema d’adjudicació presencial de places vacants, que des de fa anys es realitza en el mes de juliol en el Palau de Congresos de València, i que garanteix que el professorat que no té destinació definitiva estiga en el seu lloc de treball el dia 1 de setembre, està amenaçat ara per una nova ocurrència de la Conselleria d’Educació.

La decisió d’adjudicar les places del cos de mestres, si finalment es du endavant, rematarà la desastrossa gestió educativa del curs 2008/09 i entrebancarà l’organització i l’inici de curs 2009/10.

Cal recordar que el curs actual va començar amb ocurrències com la imposició d’EpC en anglés i l’ampliació de classes al juliol; la imposició del nou decret de drets i deures i la concertació dels batxillerats; les amenaces d’expedients i la no renovació de direccions de prestigi reconegut; l’incompliment d’acords retributius d’equips directius i l’endarreriment en els pagaments dels triennis i sexennis; i l’actuació inquisitòria d’una part de la inspecció educativa, per citar les qüestions més rellevants.

Al llarg del curs es van anar sumant: el desastrós desplegament de la LOE pel que fa a la incorporació de les llengües estrangeres en Educació Infantil, la normativa d’organització i optatives de batxillerat, l’anunci de programes plurilingües que no es poden dur a terme o que van en contra de les línies en valencià, la proposta d’incorporació del xinès com a optativa, la propaganda de reforços que no es faran, l’expedient al director de Monfort, la desgavalleda proposta de normativa per a Escoles Oficials d’Idiomes, la implantació no negociada de la sisena hora lectiva, l’incompliment de les sentències sobre la titulació de filologia catalana en les oposicions, etc.

Tot això ha dut com a conseqüència una manifestació multitudinària el 29 de novembre de 2008 a València, una convocatòria de vaga –finalment ajornada- el dia 17 de desembre de 2008, concentracions i actes de protesta al llarg de tot el curs arreu de les comarques, tancaments, protestes variades i, finalment una vaga i tres noves manifestacions el dia 28 d’abril, etc., qüestions que han posat el sistema educatiu valencià contra les cordes i han provocat que tot l’estat se’n fera ressò de la situació educativa del País Valencià.

Per acabar-ho d’adobar i com si no haguera passat res al llarg del curs, ara els nostres gestors posen en qüestió un sistema d’adjudicacions consolidat i envejat en la resta de l’estat, –que dóna més garanties de publicitat i transparència que qualsevol altre i que permet que centres i professorat estiguen en disposició d’iniciar el curs amb normalitat a 1 de setembre. Amb una nova ocurrència, la Direcció General de Personal avança que ha inventat un nou sistema d’adjudicacions telemàtiques que es presentarà la setmana que ve, a punt d’acabar-se el curs.

El nou invent farà que el professorat haja d’estar pendent de les adjudicacions en juny, juliol i en agost, es triaran les places sense conéixer-les prèviament, el programa informàtic adjudicarà les places segons els paràmetres establerts per la Conselleria, amb només dos dies per a reclamar i, finalment, vaja bé o malament, en plenes vacances d’agost caldrà buscar en internet on i a qui se li han adjudicat les places.

El Sindicat, pel bé de l’ensenyament i del professorat, exigeix que es mantinga l’actual sistema presencial d’adjudicacions, i si la Conselleria s’entesta a canviar-lo iniciarà una nova campanya de protestes i de rebuig entre els centres i el professorat a les imposicions i ocurrències de la Conselleria. En adjudicacions no fa falta inventar res, perquè el sistema funciona. El que realment cal millorar és el sistema de cobriment de les substitucions, la gestió i comarcalització de les borses de treball i l’equiparació efectiva de les condicions laborals del professorat interí a les del funcionariat de carrera.

Per explicar el procés d’adjudicacions telemàtiques i altres temes que afecten les condicions laborals del professorat interí (nou acord d’interins, transformació places de mestres de primer cicle d’ESO a Secundària, borses d’EpC, programes plurilingües, etc) STEPV ha convocat assemblees per a la setmana que ve al llarg i ample del País Valencià.

Finalment, STEPV considera que els actuals responsables de la Conselleria d’Educació ja no tenen credibilitat per continuar gestionant el sistema educatiu valencià, i menys encara per continuar experimentant i utilitzant com a laboratori els centres educatius i el professorat valencià. A aquestes alçades del curs, ja no calen més ocurrències ni invents, el que cal és posar un poc de seny, la substitució dels actuals gestors que han demostrat abastament la seua incompetència, que un nou equip aposte per donar una eixida satisfactòria a les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, i encetar un nou curs amb la tranquil·litat i serenitat que necessita l’educació valenciana.

16 de maig de 2009

 


 

    < anar al començament | index ensenyament públic | All-i-Oli | Principal >