2003

 

Desplaçament de professorat

 

i supressió de llocs de treball a secundària

2

 

tornar a pàgina inicial de supressions a secundària

 

 DOCUMENTS

 

 NOTÍCIES

  

24/01/03

L’STEPV-Iv s’oposa al procés de supressions 

12/02

document publicat amb ocassió de les eleccions sindicals  - 20/11/02
 Això no és nou: ELS ANTECEDENTS

informacions anys 2002 / 2001 / 2000


 
   

DOCUMENTS ANTERIORS A L'ACORD

 
21/02/03

Els sindicats han fet una nova proposta a la Conselleria de Cultura i Educació per desbloquejar la negociació.
El conseller contestarà el dilluns a la proposta unitària.
Valencia, 21 de febrer de 2003. (20 hores).
més informació


20/02/03

El conseller d'Educació planta als sindicats


18/02/03

PROPOSTA D'ACORD
a valorar i decidir en les assemblees
          veure valoració i text


14/02/03

Valoració de la reunió del dia 14 amb el Conseller


12/02/03

En quina situació ens trobem després de l'anunci del Conseller


07/02/03

Sobre la roda de premsa del Conseller el 7 de febrer.
L'STEPV-Iv demana que qualsevol nova proposta es faça en la Mesa Sectorial


02/02/03

Nota de premsa posterior a la mesa del 4 de febrer


02/02/03

Resposta a les declaracions del D.G. de Personal


30/01/03

Els sindicats ANPE, CSI-CSIF, F.E.CC.OO.PV, FETE-UGT-PV i STEPV-IV ha fet públic el calendari de mobilitzacions unitàries.

Els sindicats han convocat una jornada de vaga general a secundària per al 27 de febrer


Full d'arreplegada de signatures per al vostre centre

(format word)      en valencià      en castellano

Envieu-lo a stepv@intersindical.org o al fax 96-3924334
També a qualsevol sindicat


30/01/03

Convocatòria de Mesa tècnica 4 febrer


30/01/03

L'STEPV-IV critica la reducció de llocs de treball dels IES


24/01/03

Convocatòria sindical unitària 29 gener


23/01/03

L'STEPV demana al Conseller Tarancón el compliment de l'acord de plantilles de secundària i els acords retributius 


17/01/03

Agresión sin precedentes contra el aprendizaje del francés

Asociación de Profesores de Francés de Valencia


13/01/03

La Conselleria posa en marxa el proces de supressions-recol.locacions en secundària
DARRERES INFORMACIONS PLANTILLES SECUNDÀRIA I EQUIPARACIÓ RETRIBUTIVA DEL
PROFESSORAT.

Els cinc sindicats vam mantidre una entrevista el divendres 21 de febrer amb el conseller Manuel Tarancón per aclarir la situació de la negociació.
Durant tot el dia es va tindre una comunicació per poder tancar la negociació.

Els sindicats no vam acceptar, el document redactat, unilateralment, el 20 de febrer, per la Direcció General de Personal, ja que suposava un canvi important respecte del primer acordat, el dia 18 de febrer, entre el conseller i els sindicats.

Dues van ser les propostes fetes a la Conselleria que no canviaven significativament el primer documemt acordat:
1. A l'apartat 3 s'eliminava "la planificació educativa" i quedava "es negociaran els criteris de la configuració dels perfils dels centres...."
2. Se substitueixen les dates de 15 d'abril i de 9 de maig que figuraven als apartats 3, 4 i 5 del text per una frase final que diu "aquestes negociacions es duran a terme abans de la finalització del periode lectiu del curs 2002-03".

El conseller va dir que contestaria si acceptava o no la nova proposta sindical dilluns 24 de febrer.

València, 24 de febrer de 2003.


El conseller d'Educació planta als sindicats

Els sindicats de la Mesa Sectorial (STEPV, CC.OO-PV, ANPE, FETE-UGT i CSI-CSIF) han comparegut avui, 20 de febrer, a les 19 hores, com estava previst, a la Conselleria de Cultura i Educació, per tal de procedir a la signatura del document que es va negociar ahir amb el director general de Personal, José Antonio rovira, en nom del conseller -el contingut del qual permet reobrir la negociació sobre l'adscripció del professorat de secundària- i s'han trobat que no els ha rebut ningú, ni el director general, ni el conseller, que és qui havia de signar l'acord amb els sindicats aparaulat entre divendres passat i ahir, ni tampoc la sotsecretària , Carmina Nácher, presidenta de la Mesa Sectorial.

Davant aquesta situació insòlia, que palesa clarament la manca d'autoritat existent en aqueixa Conselleria, els sindicats esmentats convoquen

RODA DE PREMSA

demà, divendres, 21 de febrer, a les 12 hores,
a la seu de FETE-UGT, al carrer Arquitecte Mora, de València

per tal d'explicar la situació creada pels responsables del departament d'Educació i el manteniment de les mobilitzacions previstes des de fa temps de forma unitària pels cinc sindicats de la Mesa Sectorial.

En aquest moment, els representants sindicals es troben tancats a les dependències del Gabinet del conseller exigint mantenir una reunió amb ell, a la qual cosa es neguen la sotsecretària i el director general de personal, mentre el conseller continua sense aparèixer i sense donar cap explicació.

Els responsables d'Educació han comunicat als sindicats que fins dilluns que ve, a les 20 hores, no serà possible mantenir un entrevista bilateral entre els sindicats i probablement el conseller.

València, 20 de febrer de 2003 (20 hores).

 


 

veure text en pàgina

descarregar proposta
en word (41 kb)

  descarregar proposta
en pdf (8 kb)


ASSEMBLEES
dimecres 19 de febrer

València: 18 hs. Saló d'actes IES Lluís Vives

Alacant: 18 hs. Saló d'Actes Direcció Territorial

Castelló: Confirmeu lloc

Convoquen:
ANPE
CSI-CSIF
CC.OO.
FETE-UGT
STEPV-Iv

 

19 de febrer 2003

DOCUMENT DE PLANTILLES DE SECUNDÀRIA I D'EQUIPARACIÓ SALARIAL DEL PROFESSORAT

La Conselleria de Cultura, l'STEPV-Iv i la resta de les organitzacions sindicals del sector hem consensuat, després d'una negociació molt llarga, el document que s'adjunta.

La Conselleria i els sindicats hem previst que el document se signe el proper dijous 20 de febrer, a les 19 hores. A l'acte de la signatura està confimada la presència del conseller Manuel Tarancón.

L'STEPV-Iv valora positivament el document consensuat i proposarà a les assemblees convocades per hui, dimecres 19 de febrer, la seua ratificació. Si les assemblees valoren positivament el text i decideixen que aquest s'ha de signar, l'STEPV-Iv signarà el document de consens. En cas contrari, no ho farà. Només si el professorat diu que s'ha de signar, nosaltres el signarem.

L'STEPV-Iv valora positivament el document per:

 • 1. Garanteix el compliment dels acords de plantilles de secundària i d'equiparació retributiva de 1999.
 • 2. Garanteix que cap professor/a dels centres de Secundària serà desplaçat, de forma forçosa, de la seua localitat de destinació definitiva.
 • 3. S'obri un periode de renegociació de l'ordre d'1 de juliol de 2002. Recordeu que aquesta ordre va ser imposada per l'Administració educativa sense l'acord sindical.
 • 4. Garanteix la creació de tots els llocs de treball pactats a l'acord: 3.200 de secundària i 1.198 de FP.
 • 5. Garanteix la negociació, abans del procés d'adscripció del professorat de secundària, dels perfils dels centres, de la composició per unitats, és a dir del nombre de grups i de les ofertes educatives de cada centre, així com de les ràtios. D'aquesta forma es podrà resoldre la situació del professorat d'aquelles especialitats que patien una reducció dràstica i il.lògica.
 • 6. Existeix un compromís de licitació de tots els centres previstos al Mapa Escolar abans de l'acabament de la present legislatura (9 de maig).
 • 7. S'obri la negociació de l'augment salarial en el complement específic per equiparar-nos a la resta de les CCAA.
 • 8. Es convocaran les pertinents meses per fer efectiva la negociació.

El document suposa el desbloqueig de les negociacions i una rectificació, en tota regla, de les posicions mantingudes per la Conselleria de Cultura i Educació en els darrers mesos. És a dir, l'Administració s'ha vist obligada a modificar la seua posició intransigent per la pressió del professorat i per la unitat sindical ferma i decidida.

Una vegada signat el document, la negociació s'iniciarà des del principi. Tots els documents coneguts fins aleshores han de ser modificats i adaptats als acords, les plantilles lliurades als centres s'hauran de negociar des de zero, tenint en compte els criteris dels acords,... tot açò suposa que aquest document obri una nova negociació.

Per tots aquests motius, el sindicat proposa al professorat que debatesca el document al seu claustre, ens lliure les seues valoracions i acudesca a les assemblees convocades per hui, dimecres 19 de febrer, i done suport a la posició sindical unitària de ratificar l'acord consensuat.

Davant d'aquesta nova situació no podem desmobilitzar-nos, l'STEPV-Iv proporcionarà i difondrà tota la informació que es genere per tal que el professorat estiga damunt de la negociació per aconseguir una correlació de forces favorable a les propostes sindicals. Només d'eixa forma el 15 d'abril (dia previst per a la finalització de la negociació) tindrem un bon acord per al professorat i per a l'ensenyament públic i l'adscripció es podrà fer amb garanties.

València, 19 de febrer de 2003.

 

ACUERDO ENTRE LA CONSELLERIA DE CULTURA Y EDUCACION Y LOS SINDICATOS DE LA MESA SECTORIAL

La Consellería de Cultura y Educación y los Sindicatos de la Mesa Sectorial, tras la reunión celebrada el pasado viernes 14 de febrero con el Hble. Conseller, suscriben el presente acuerdo de mínimos como puntos de referencia de la negociación conjunta.

1.- Se garantiza la permanencia de todo el profesorado de los Centros de Educación Secundaria en su localidad de destino definitivo. Cualquier desplazamiento fuera de la localidad tendrá carácter voluntario, y por consiguiente se procederá a la renegociación de la Orden de 1 de julio de 2002.

2.- La Consellería de Cultura y Educación se compromete a cumplir la previsión de creación de 3.200 puestos en centros públicos de Educación Secundaria señalada en el Acuerdo de Plantillas de Secundaria, y la previsión señalada en el preacuerdo de plantillas de Formación Profesional.

3.- Con anterioridad a la adscripción del profesorado de Secundaria se negociará la planificación educativa, es decir, la configuración de los perfiles de los centros así como las unidades y enseñanzas asignadas a cada uno de ellos (oferta generalizada de idiomas extranjeros, líneas en valenciano y ratios). Esta negociación deberá estar finalizada a fecha 15 de abril de 2003.

4.- La Consellería de Cultura y Educación se compromete a licitar todos los Centros previstos en el mapa escolar, con dotación de suelo, antes del 9 de mayo de 2003. En el supuesto de que algún centro no pueda ser licitado, la Consellería informará de los motivos a la Mesa Sectorial de Educación, antes de dicha fecha.

5.- La Consellería de Cultura y Educación se compromete, dentro del marco del Acuerdo de 23 de diciembre de 1999, y de acuerdo con el punto tercero, a negociar el correspondiente incremento salarial en el complemento específico con el objeto de equipararnos a las Comunidades Autónomas con sistemas retributivos similares. Esta negociación deberá estar finalizada a fecha 15 de abril de 2003 y, en caso de llegarse a un acuerdo, se aplicaría con efectos de 1 de enero de 2003.

A tal efecto, además de las Mesas Sectoriales pertinentes, se acuerda la convocatoria inmediata de la Comisión de Seguimiento del Acuerdo de Plantillas de Secundaria para garantizar su cumplimiento y desarrollo.

Valencia, a 18 de febrero de 2003

 


Els sindicats ANPE, CSI-CSIF, FE.CC.OO., FETE-UGT i STEPV-Iv valoren positivament el talant negociador i la reconducció del procés de negociació que ha presidit la reunió mantinguda hui amb el conseller Manuel Tarancón que s'ha concretat en:


1. El compromís de modificació de l'ordre d'1 de juliol de 2002 per garantir que cap professor serà desplaçat de la seua localitat fins la total implantació de la LOCE que en principi serà el 2006.
2. El dimarts 18 de febrer es convocarà una Mesa Sectorial d'Educació i la Comissió de Seguiment de l'Acord de Plantilles de Secundària per redactar un document de compromisos que despleguarà els termes dels acords de 1999:
retribucions, perfils dels centres, criteris de plantilles, professorat de francés, composició dels grups de secundària, plantilles dels cicles formatius, nombre global d'augment de la plantilla de secundària,
ràtios,... per a garantir una oferta pública suficient i de qualitat.
3. Els sindicats i l'empresa CIEGSA es reuniran, dimarts 18, en el marc de la Mesa Sectorial d'Educació, per tractar sobre la construcció dels centres i fer un seguiment del Mapa Escolar per garantir la total i ràpida execució dels nous centres que estaven previstos a l'anex de l'acord de 1999.

Els sindicats valoren positivament aquest avanç i esperaran al resultat de la negociació del dimarts 18 de febrer per fer una valoració definitiva.
Les organitzacions sindicals han decidit transformar les concentracions i manifestació del dia 19 de febrer per assemblees informatives de professorat de secundària per valorar el resultat de la negociació.

València, 14 de febrer de 2003.

 


En quina situació ens trobem després de l'anunci del Conseller

El dilluns 17 de febrer tindrà lloc la primera entrevista (ja era hora!) entre el conseller de Cultura i Educació, Manuel Tarancón, i els sindicats presents a la Mesa Sectorial d’Educació per tractar sobre el conflicte de la reubicació del professorat de Secundària. Uns dies abans, el conseller va fer una roda de premsa, el divendres 7 de febrer, on anunciava "la suspensió del procés d’adscripció davant la imminent aplicació de la Llei de Qualitat" i la negociació amb els sindicats durant el primer semestre de l’any 2004.

L’STEPV-Iv va valorar l’anunci de la "suspensió" i la reunió com un èxit de les mobilitzacions unitàries, encara que considera aquest anunci com insuficient. Les reivindicacions sindicals tenien com objectius la paralització del procés i el compliment dels acords de plantilles de secundària i d’equiparació salarial.

Ara per ara, només hem aconseguit la primera part de la nostra reivindicació, però no la segona. El conseller no va fer esment, en la roda de premsa, a eixa part de les reivindicacions, per la qual cosa no sabem quina serà la seua actuació respecte tots els apartats dels acords incomplits, ni sobre si va a derogar l’ordre d’1 de juliol de 2002 (DOGV de 12 de juliol), ni sobre la revisió de l’acord d’equiparació salarial de 1999. Per tots aquests motius, l’STEPV-Iv i la resta de les organitzacions sindicals hem decidit mantindre el calendari de mobilitzacions. En aquest moment, només es coneixen les declaracions als mitjans de comunicació, però no s’ha tingut cap contacte oficial, el primer serà el 17 de febrer, i caldrà veure com es desenvolupa aquest. Les propostes que se li van a fer al conseller són basicament les següents:

 1. El compliment de l’acord de plantilles de secundària signat l’any 1999. En aquest punt cal posar l’accent en l’exigència de la creació dels 3.200 llocs de treball de Secundària i dels 1.200 de Formació Professional.
 2. La derogació/substitució de l’ordre de juliol de 2002 sobre reubicació.
 3. El manteniment, com a mínim, del perfil dels centres que estava previst al Mapa Escolar.
 4. La generalització d’una oferta suficient de tots els ensenyaments de secundària a tots els barris, districtes i localitats.
 5. La garantia de la construcció de tots els centres previstos al Mapa Escolar, així com d’aquells necessaris per garantir una oferta de llocs escolars públics suficients.
 6. La introducció de mesures que possibiliten l’estabilitat del professorat al seu centre de treball.
 7. La consideració del francés com a primer idioma.
 8. La revisió de l’acord d’equiparació salarial de 1999 que afecta a tots els cossos docents.

Per a nosaltres, ara és el moment adient per pressionar de forma intel.ligent a l’Administració i aconseguir els nostres objectius. En eixe sentit, si en la reunió del dilluns 17 de febrer no es comprometen a renegociar res ni es garanteix el compliment de l’acord de plantilles, les mobilitzacions es mantindran, perquè encara que el procés d’adscripció estaria paralitzat, es mantindria latent l’amenaça del desplaçament, inclosa la zona, i l’acord de plantilles quedaria en paper mullat.

Només en el supòsit que el conseller es comprometa a acceptar les propostes sindicals, facilite tota la documentació als sindicats,... caldria replantejar-se el procés de mobilitzacions, cosa que caldria valorar conjuntament sindicats i professorat en les assemblees que hem convocat.

Les properes convocatòries previstes són:

Dilluns 17.

València. Seu STEPV-Iv. c/Juan de Mena, 18-baix. Assemblea convocada pel sindicat.

Dimecres 19.

València. Manifestació. Plaça de Sant Agustí. 19 hores
Alacant.Concentració-Manifestació. Serveis Territorials d’Educació.19 h.
Castelló. Concentració. Serveis Territorials d’Educació. 19h.

Dilluns 24. Assemblees unitàries.

València. IES Lluís Vives. 18 h.
Alacant. IES Jorge Juan. 18 h.
Castelló. IES Penyagolosa. 18 h.

Dijous 27. Vaga General de l’Ensenyament Secundari.

Alacant. Concentració. Serveis Territorials d’Educació. 11 hores.
Castelló. Concentració. Serveis Territorials d’Educació. 11 hores.
València. Concentració. Conselleria de Cultura i Educació. 11 hores.


 

Els sindicats ANPE, CSI-CSIF, F.E.CC.OO.PV, FETE-UGT-PV i STEPV-IV ha fet públic el calendari de mobilitzacions unitàries.

Els sindicats han convocat una jornada de vaga general a secundària per al 27 de febrer

 

Els sindicats ANPE, CSI-CSIF, F.E.CC.OO.PV, FETE-UGT-PV i STEPV-Iv han anunciat, en roda de premsa, el calendari de mobilitzacions per a tot el mes de febrer.

El sindicats demanen la paralització del procés d’adscripció del professorat de secundària per considerar que aquest suposa la destrucció de llocs de treball al Instituts, l’incompliment de l’acord de plantilles de secundària, un atac a l’ensenyament públic i la mobilitat del professorat fora de la seua localitat de destinació.

Els sindicats han demanat una reunió amb el conseller Manuel Tarancón per desbloquejar la situació. En eixe sentit, li van demanar una entrevista el passat 21 de gener i encara no han rebut cap resposta.

En la roda de premsa estaven presents Manuel Millán del sindicat ANPE, Beatriz Rabsa de CSI-CSIF, Manuel Picó de la Federació d’Ensenyament de CCOO-PV, Miguel Asensio de la FETE-UGT-PV i Vicent Maurí de l’STEPV-Iv. Per a aquests representants sindicals la situació actual està motivada per l’incompliment de l’acord de plantilles de secundària signat pel propi conseller Manuel Tarancón l’any 1999. Front a aquesta actuació han dissenyat un calendari de mobilitzacions durant tot el mes de febrer que tindrà el punt àgild en la convocatòria de vaga del 27 de febrer. Els sindicats esperen una participació massiva dels 18.000 professors i professores de secundària. També han anunciat que traslladaran aquesta problemàtica als partits polítics (ja s’han concretar reunions amb el PP, PSPV-PSOE, EUPV, BNV i EV per a la propera setmana), a la Comunitat Educativa i al conjunt de la societat valenciana, en considerar que a més de ser un problema laboral, la reconversió de secundària, també hi és un problema social que afecta al servei públic educatiu.

València, 31 de gener de 2003.Calendari de mobilitzacions unitàries

Setmana del 3 al 7 de febrer

Dilluns 3: Concentració de delegats i delegades en les Direccions Territorials d’Alacant i Castelló i en la Conselleria de Cultura i Educació a València. 18 hores

Dimecres 5: Reunió de la Plataforma per l’Ensenyament Públic para aprovar accions de tota la Comunitat Escolar.

Durant tota la setmana:
Arreplegada d’adhesions de Claustres a les propostes sindicals.
Publicació d’anuncis en premsa dels acords dels Claustres.
Entrevistes amb els grups parlamentaris i partits polítics.

Setmana del 10 al 14 de Febrer

Dilluns 10: Concentració de professorat a les Direccions Territorials de Castelló i d’Alacant i al Palau de la Generalitat a València (Plaça de Manises). 18 hores.

Dimecres 12: Tancaments de la Comunitat Educativa als Instituts de tot el PV.
Pel matí concentració de delegats i de delegades sindicals a la Conselleria de Cultura i Educació de València.

Durant tota la setmana:
Continua la campanya d’arreplegada de les adhesions dels claustres i la publicació dels anuncis a la premsa.
Aprovació de resolucions de suport als Consells Escolars de Centre.

Setmana del 17 al 21 de Febrer

Dimecres 19: Manifestació a les 19 h des de la Plaça de Sant Agustí fins la Plaça de Manises de València. Concentracions / Manifestacions davant de les Direccions Territorials de Castelló i Alacant.

Durant tota la setmana:
Continua la campanya d’arreplegada de les adhesions dels claustres i dels Consells Escolars de Centre i la publicació dels anuncis a la premsa.

Setmana del 24 al 28 de febrer

Dilluns 24: Assemblees territorials a:

Alacant (18 hores). IES Jorge Juan
Castelló (18 hores). IES Penyagolosa.
Valencia (18 hores). IES Lluis Vives.

Dijous 27:

VAGA GENERAL de l'ensenyament secundari públic
Manifestacions a Alacant, Castelló i València.

Divendres 28: Reunió de los sindicatos ANPE, CSI-CSIF, FE CCOO PV, FETE-UGT PV i STEPV-Iv per avaluar la situació i proposar noves mobilitzacions.
 


Sobre la roda de premsa del Conseller el 7 de febrer

L'STEPV-Iv demana que qualsevol nova proposta es faça en la Mesa Sectorial

El sindicat considera que les declaracions fetes pel conseller Manuel Tarancón als mitjans de comunicació sobre la suspensió del procés de reubicació del professorat de Secundària no tenen cap valor ja que no s'han donat en el marc de la Mesa Sectorial d'Educació, ni en cap marc de negociació.

L'STEPV-Iv exigeix al conseller que convoque als sindicats i que es comprometa amb ells en el marc de la Mesa Sectorial d'Educació. De tota manera, per aquest sindicat, les declaracions del conseller suposen una rectificació, motivada per la pressió i per la convocatòria de mobilitzacions que han fet les cinc organitzacions sindicals representatives del professorat. El conseller justifica el canvi de posició en les declaracions fetes per la ministra d'Educació sobre el desplegament de la LOCE, però el veritable motiu és la convocatòria de vaga del proper 27 de febrer i la fermesa i unitat del professorat i dels sindicat que han planta cara a l'Administració valenciana davant d'un procés de renconversió que suposava la mobilitat del professorat. El sindicat considera la resposta del professorat ha obligat a la Conselleria a rectificar.

L'STEPV-Iv manté la convocatòria de mobilitzacions per a tot el mes de febrer, inclosa la jornada de vaga del dia 27, i només es replantejarà aquest calendari si el conseller convoca una reunió amb els sindicats i es compromet a complir els acords de plantilles de secundària i d'equiparació salarial. De tota manera, el sindicat abans de signar cap acord i de modificar el calendari de mobilitzacions consultarà al professorat afectat.

Per acabar, el sindicat lamenta el to de les declaracions del conseller que ha estat incapaç de mantidre una reunió amb els sindicat durant els darrers tres anys i mentrestant s'ha dedicat a criticar-los.

València, 7 de febrer de 2003.

 


L’STEPV-IV contesta les declaracions del D.G. de Personal

L’STEPV-Iv afirma que la Conselleria de Cultura i Educació no vol complir l’acord de plantilles de Secundària signat, l’any 1999, per tots els sindicats i el conseller Manuel Tarancón. Per al sindicat les proves que demostren aquesta afirmació són:

- La publicació al DOGV el 12 de juliol de 2002 de l’ordre de reubicació del professorat de secundària. En aquesta ordre es vulnera l’apartat de l’acord que fa referència a la mobilitat del professorat. En concret l’acord diu, expressament, que cap professor/a serà desplaçat, amb caràcter forçòs, de la seua localitat de destinació. Per contra, a l’ordre publicada es diu que el professorat podrà ser desplaçat a l’àmbit d’unes zones imposades per la pròpia administració i que poden suposar desplaçaments de 40 quilòmetres.

- En la documentació aportada pel servei d’inspecció educativa a cada centre, durant els primers dies del mes de gener, existia una graella amb la plantilla global de cada centre. En eixa graella es fixava el nombre de professorat del centre que, segons l’Administració, era producte de l’aplicació de l’acord de plantilles de secundària. Però segons les declaracions del propi director general, José Antonio Rovira, el passat 21 de gener en la reunió de portaveus, i segons les informacions donades per la inspecció educativa a les direccions de cada centre, el nombre total de professorat no es basava en la totalitat dels criteris signats a l’acord, en no contemplar criteris com ara: les hores per als càrrecs directius, les hores per atendre a l’alumnat amb necessitats educatives especials i de compensació educativa, les plantilles dels cicles formatius,… Per tant, la Conselleria va aportar una documentació als centres que no reunia tots els criteris pactats amb les organitzacions sindicals, s’havia fet una aplicació a la baixa de l’acord.

- A més a més, en eixa documentació es rebaixava, en la major part dels casos el perfil dels centres, la seua composició per unitats, reduint el nombre d’unitats d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius dels Instituts. El Mapa Escolar de l’any 1996 fixava el nombre d’unitats de cada Institut, però la pròpia Administració ha estat modificant-lo sense el consens social i, de vegades, sense donar la informació. En l’acord de 1999 es va adjuntar un anex amb el perfil dels centres basat en el Mapa Escolar, aquest acord i l’anex van ser publicats al DOGV. L’any 2002 va lliurar a la Comunitat Educativa la informació sobre el nombre d’unitats de cada centre que en l’actual procés de reubicació no s’ha respectat. Aquest fet suposa una menor oferta de llocs escolars als Instituts i, per tant, un menor nombre de llocs de treball. La reducció no està motivada per la reducció d’alumnat sinó per l’intent de la Conselleria de Cultura i Educació de reduir l’oferta escolar dels centres públics. De fet, el sindicat afirma que amb aquesta actuació, la Conselleria està condicionant i manipulant la matricula.

- El dia 9 de gener, es va celebrar una reunió entre els responsables de la Direcció General de Personal i els sindicats, en aquesta reunió se’ns va comunicar que es farien reunions entre el servei d’inspecció educativa i les direccions dels centres. La finalitat d’aquestes reunions era adjudicar a cada departament de cada centre el nombre de professorat corresponent, però sempre que la suma de tots els departaments corresponguera al nombre total de professorat que havia determinat la Conselleria en la graella confeccionada per la D.G. de Personal. És a dir, un Institut podia repartir el nombre total de professorat entre els diferents departaments, però no podia determinar la seua plantilla final.

- La polèmica surgida no té res a veure amb que s’haja traslladat els centres tota la informació, ja que els centres i les organitzacions sindicals estan coordinades, mantenint reunions periòdiques.

Els sindicats li van plantejar que paralitzara el procés d’adscripció per a:

- Modificar l’ordre d’1 de juliol de 2002, publicada el 12 de juliol, en la línia de complir l’acord. Si ara, el DG de Personal diu que cap professor serà desplaçat de la seua localitat, cal que, primer, derogue aquesta ordre.

- Aplicar en la seua literalitat els criteris pactats a l’acord. Per a fer efectiu açò, cal que la Direcció General de Personal confeccione la plantilla de cada centre de nou.

-Aplicar, com a mínim, el perfil dels centres del Mapa Escolar del 1996. En eixe sentit la Direcció General de Centres ha de revocar la documentació lliurada a les direccions dels centres.

Respecte al tema salarial, l’STEPV-Iv afirma que les declaracions del director general de Personal no s’ajusten a la realitat per quan ha incomplit:

- L’acord d’equiparació retributiva de 1999 que estableix una clàusula de revisió del complement específic per al professorat. Els sindicat li ferem una oferta en novembre de 2002 que no ha estat contestada en la mesa de negociació, es demanaven 25€ mensuals per equiparar-nos a les Comunitats Autònomes que més cobren.

- Els seus compromisos que consten en l’acta de la mesa sectorial de maig de 2002 respecte el complement diferencial dels mestres d’ESO i del complement per a les direccions dels centres. Quasi un any després cap professor afectat per aquestes millores salarials ah cobrat.

Finalment, l’STEPV-Iv exigeix una resposta del conseller Manuel Tarancón a la petició d’entrevista de les cinc organitzacions sindicals i afirma que quan la negociació col.lectiva es trenca per part de l’Administració, per l’incompliment dels acords, no queda més remei que la convocatòria de mobilitzacions. El sindicat afirma que tot allò que diu el director general de Personal als mitjans de comunicació no és més que fum per intentar cobrir la deficient gestió de la Conselleria de Cultura i Educació.

València, 2 de febrer de 2003.
 


València, 30 de gener de 2003.

València, 4 de febrer de 2003

Convocatòria de Mesa Tècnica

La Conselleria de Cultura i Educació ha convocat una reunió de la MESA TÈCNICA per al dia 4 de febrer, a les 10,30 hores, a la sala de juntes de la Conselleria (Avgda. Campanar), amb el següent ordre del dia:

 1. Lectura i aprovació d’actes de sessions anteriors.

 2. Informació del procés de creació de plantilles dels Instituts d’Educació Secundària, per a la reubicació del professorat.
 3. Ordre d’habilitacions de Secundària.
 4. Ordre del procés d’adscripció de Secundària.
 5. Increment de llocs de treball sobre l’acord de Secundària.
 6. Supressions de llocs de treball de mestres en IES/Seccions.

Per altra part, informar-vos que els sindicats tenim convocada una roda de premsa el divendres 31 de gener per anunciar les mesures de pressió unitàries per exigir el compliment dels acords de plantilles de secundària i l'aplicació de la revisió de l'acord retributiu del 1999.

 

Nota de prensa posterior a la Mesa

En la Mesa Tècnica celebrada hui en la Conselleria d’Educació, els sindicats que formen part de la Mesa Sectorial, ANPE, CSIF, FE CCOO PV, FETE UGT PV i STEPV, han exigit una reunió urgent amb el Sr. Conseller de Educació, Manuel Tarancón, amb l’objectiu de desbloquejar la negociació i de reconduir la reubicació de secundària, així com aspectes retributius que afecten el professorat. Aquesta reunió va ser sol·licitada ja el 21 de gener i, des d’aleshores, s’ha vingut demanant reiteradament sense obtindre’s encara una resposta satisfactòria per part de la Conselleria.

L’ordre del dia previst per a la Mesa Tècnica de hui no s’ha complit, ja que els sindicats sol·licitàvem la celebració d’una reunió prèvia amb el Conseller, per entendre que ell és l’únic interlocutor, amb capacitat política, vàlid per a desbloquejar la situació.

Davant la falta de resposta, les organitzacions sindicals representatives del sector seguim mantenint els actes de mobilització convocats.

ANPE, CSIF, CCOO, FETE UGT i STEPV


L'STEPV-IV critica la reducció de llocs de treball dels Instituts d'Educació Secundària

El sindicat ha criticat l'actuació de la Conselleria de Cultura i Educació en el procés de configuració de les plantilles dels Instituts de Secundària, ja que aquesta s'ha fet sense tindre el consens de les organitzacions sindicals representatives i, allò més greu, incomplints acords signants l'any 1999 pel propi conseller, Manuel Tarancón. L'actuació l'Administració valenciana suposa una reducció de l'oferta d'unitats escolars d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerats i Cicles Formatius de l'ensenyament públic, la destrucció de treball públic i el desplaçament del professorat fora de la seua localitat de destinació.

L'STEPV-Iv destaca la falta de voluntad de consens i diàleg dels responsables educatius ja que no estan disposats ni a complir els acords signats ni a convocar meses de negociació per donar una solució negociada al conflicte. L'Administració pretén tindre les mans lliures per aplicar una reconversió dura en el sector de la secundària pública, és per aquest motiu que han incomplit la clàusula de l'acord que impedia desplaçaments de professorat fora de la seua localitat de destinació.

Tampoc s'han activat apartats de l'acord que suposaven una millora de la qualitat de l'ensenyament i un augment de la plantilla estable del professorat de cada centre. En concret, no s'han computat per elaborar la plantilla proposada per Educació criteris com: l'atenció a l'alumnat amb necessitats educatives especials i l'alumnat de compensació educativa; les hores dels equips directius i càrrecs de coordinació pedagògica dels Instituts; mesures de suport a l'alumnat; les hores de diversificació curricular; la possibilitat d'impartir diverses modalitats de batxillerat i cicles formatius; la catalogació lingüística i els programes d'ensenyament en valencià;.... Tots aquests, i d'altres aspectes, estaven contemplats a l'acord de plantilles de 1999 i suposaven un augment important de la plantilla de Secundària, cosa que no ha tingut en compte la Conselleria de Cultura i Educació.

El sindicat critica que amb totes aquestes actuacions s'està impedint el creixement de la xarxa pública i no només això, sinó que en determinades poblacions s'està invertint el pes del sector públic, trencant l'equilibri que existia cap a la meitat dels anys 90. En definitiva, és una política que respon a la destrucció de llocs de treball (llocs de treball de francés, economia, informàtica, llatí, ....) i del sector públic.

La resposta de la Conselleria a les critiques sindicals ha consistit en convocar una reunió "tècnica" el dimarts 4 de febrer, a les 10 hores, i no ha convocat, com li demanavem els sindicats una reunió del màxim nivell polític. Davant d'aquesta situació, l'STEPV-Iv s'oposarà amb tota la seua força a aquestes mesures i convocarà, junt a la resta de sindicats, mesures de pressió per impedir aquesta nova agressió a l'ensenyament públic i al professorat de secundària.

Per acabar, el sindicat li pregunta al conseller Manuel Tarancón si està disposat a complir els acords que ell personament ha signat i que han estat aprovats pel Consell de la Generalitat Valenciana i publicats al DOGV.

València, 30 de gener de 2003.


Convocatòria unitària

Els sindicats ANPE, CSI-CSIF, FE.CC.OO.PV, FETE-UGT-PV i STEPV-Iv demanen al conseller Manuel Tarancón que convoque una reunió per tractar sobre l’adscripció del professorat de secundària i les retribucions del professorat.

Els sindicats exigeixen que la paralització del procés d’adscripció per considerar que incompleix les garanties signades, pel propi conseller, a l’acord de plantilles de Secundària l’any 1999.

En concret, s’incompleix: el Mapa Escolar de la pròpia Conselleria; el manteniment del professorat a la localitat de destinació; els criteris de determinació de plantilla de cada Institut; la dotació de plantilla extraordinària per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials i de compensació educativa; la catalogació lingüística; es deixa de considerar el francés com a primera llengua; ...

Els sindicats urgeixen al conseller perquè reprenga la negociació i els facilite tota la documentació necessària per tal que el procés d’adscripció s’inicie de nou amb consens, amb el compliment dels acords, amb tota la informació i amb garanties.

Els sindicats han convocat un primer procés de mobilització i informació per a tot el professorat a tres províncies.

Alacant. Assemblea de professorat. Dimarts 28 de gener. 18 hores. IES Jorge Juan.
Castelló. Assemblea de professorat. Dimecres 29 de gener. 18 hores. IES Penyagolosa.
València. Concentració. Dimecres 29 de gener. 18 hores. Palau de la Generalitat. Plaça de Manises (posteriorment, a les 19 hores es farà una assemblea a l’IES Lluís Vives de València)

Els sindicats exigeixen la negociació de la revisió de l’acord retributiu del 1999. Aquest acord, signat també pel conseller Manuel Tarancón, contemplava una clàusula que obligava a la seua revisió el tercer trimestre del 2002. Malgrat que les cinc organitzacions sindicals han fet una proposta unitària, el passat mes de novembre, no s’ha tingut cap resposta favorable per part de la Conselleria. És per açò que també exigeixen del propi conseller una resposta immediata i positiva a les seues reivindicacions.

València, 24 de gener de 2003.

 


Agresión sin precedentes contra el aprendizaje del francés en la Comunidad Valenciana

Asociación de Profesores de Francés de Valencia

La asociación de Profesores de Francés de Valencia exige la retirada inmediata de los criterios dados por la Dirección General de Personal de la Conselleria de Educación para la determinación de las plantillas del profesorado de Francés en los Institutos de Enseñanza Secundaria por los cuales se dispone que los alumnos de la Comunidad Valenciana no podrán estudiar francés como primer idioma extranjero.

La Asociación pide asimismo que se reanude la negociación con las asociaciones sindicales, interrumpida en el pasado mes de julio unilateralmente por parte de la Consellería.

En contra de las repetidas declaraciones públicas de la Ministra de Educación y, sobre todo, de las directrices europeas que recomiendan la promoción de la diversidad lingüística y que los alumnos aprendan como mínimo dos lenguas extranjeras, la Consellería de Cultura y Educación de la Comunidad Valenciana tiene previsto suprimir todos los grupos de francés primer idioma en los institutos públicos, lo que tendrá como consecuencia inmediata la limitación de la oferta de idiomas únicamente al inglés como idioma obligatorio y suprimirá las plazas de más del 50% de un colectivo de profesores perfectamente cualificado para impartir esta enseñanza. En cambio, muchos alumnos que deseen aprender otra lengua extranjera deberán acudir a colegios o a academias privadas.

Todo ello en un entorno en el que el conocimiento de idiomas es imprescindible para la movilidad de los trabajadores en un mercado laboral unificado y cada vez más competitivo con intercambios comerciales a nivel europeo y mundial.

La Asociación de Profesores de Francés se reunió el día 17 de marzo de 2003, en asamblea extraordinaria a la que asistieron profesores de Educación Primaria, Secundaria, Escuelas de Idiomas y Universidad, junto a representantes de los sindicatos CCOOPV y STEPV, así como la Presidenta de la Federación de AMPAS Gonzalo Anaya Carmen Molina.

La asamblea aprobó por unanimidad exigir a la Consellería de Cultura y Educación la modificación inmediata de estos criterios y hace un llamamiento a las Asociaciones de Padres de Alumnos para que reivindiquen el derecho de sus hijos a elegir libremente los idiomas extranjeros que deseen estudiar, tal como prevé el plan de estudios vigente.

17 de enero de 2003


L’STEPV-Iv s’oposa al procés de supressió del professorat de secundària.

El sindicat denuncia que les garanties de reubicació signades a l’acord s'han vulnerat

En els darrers dies, la Conselleria ha posat en marxa en solitari el procés de supressions-recol·locacions, tot deixant de banda els sindicats, i ha donat als centres una graella de plantilla modular per tal que aquests facen al·legacions, la qual cosa ha provocat el rebuig del professorat, no sols per la distribució horària que es planteja, sinó sobretot per la reducció de grups-línies que s’apliquen per establir la plantilla modular.

Cal recordar ara que l’STEPV-iv no ha recolzat la normativa publicada fins ara:

No hem renegociat la modificació de l’acord sobrevinguda per les modificacions curriculars d’eso i dels batxillerats.

No hem donat suport a la distribució horària proposada per la conselleria.

No s’han negociat els criteris de dotació de plantilla per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials ni de compensació educativa.

No s’han negociat les accions formatives per al professorat afectat.

No s’han tancat la negaciació de les plantilles de fp de cada centre.

No s’ha negociat la catalogació lingüística dels centres de secundària.

No s’han complit els terminis de cobriment de baixes establerts a l’acord.

L’Acord de Plantilles de Secundària signat per tots els sindicats i la Conselleria de Cultura i Educació contemplava un procés progressiu d’implantació d’aquestes plantilles i el compromís d’anar negociant la normativa necessària per tal d’adaptar les plantilles actuals a la nova configuració dels centres. L’acord augmentava la plantilla dels Instituts d’Educació Secundària i establia garanties per evitar la mobilitat del professorat fora de la localitat de destinació. En els darrers anys s’ha anat desplegant l’Acord, però han existit fortes discrepàncies en la seua interpretació. Tampoc s’han resolt i negociat aspectes força importants.

Així mateix l’Acord establia que el professorat no es veuria desplaçat de manera forçosa de la seua localitat durant tot el procés de transformació, implantació de la LOGSE i construcció dels centres del Mapa Escolar. Però l’Administració ha incomplit aquest acord i ens trobem amb una normativa publicada que estableix la zonificació com a àmbit per a la recol·locació obligatòria.

Per a l’STEPV-Iv el procés no manté les garanties juríriques i laborals signades a l’Acord de Plantilles de Secundària de 1999, i per tant no li donarem suport si l’Administració no modifica els posicionaments i les actituds actuals. Açò passa necessàriament per la transparència i la negociació de tot el procés i pel compliment dels següents apartats de l’Acord:

 • Manteniment del lloc de treball a la localitat de destinació fins la finalització del Mapa Escolar.
 • Adscripció a tots els IES previstos al Mapa Escolar, amb un compromís clar d’aposta per l’ensenyament públic, que garantiria tant les construcccions dels IES com els perfils necessaris.
 • Manteniment com a mínim dels perfils dels centres (línies d’ESO, Batxillerat, i FP) establerts al Mapa Escolar per fixar la plantilla estable, així com augment de grups tot comptant els grups d’alumnat repetidor.
 • Catalogació lingüística dels centres de secundària per garantir els Programes d’Ensenyament en Valencià i els Programes d’Incorporació Progressiva.
 • Augment de les plantilles, tot establint criteris objectius, per atendre l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials i l’alumnat de compensació educativa.
 • Manteniment i oferta de l’assignatura de Francés com a primer idioma a tots els centres.
 • Augment de les hores d’Informàtica i Economia per assegurar, com a mínim, un professor/professora per centre.
 • Augment de les hores de modalitat dels batxillerats per assegurar l’optativitat de l’alumnat. Oferta de totes les modalitats de batxillerat a tots els centres.
 • Assignació de les hores dels programes de diversificació curricular al professorat definitiu del centre.
 • Negociació de les accions formatives i noves habilitacions per al professorat afectat en el procés de recol·locació, que, com diu l’Acord de Plantilles, ha de permetre el professorat "quedar-se al seu centre o reubicar-se en millors condicions".
 • Ampliació de la reducció horària dels equips directius, càrrecs de coordinació pedagògica i majors de 55 anys.
 • Consideració de les plantilles modulars com a plantilles mínimes i estables, la qual cosa vol dir que tots els centres tindran més professorat del que estableixen aquestes plantilles.
 • Increment dels mòduls econòmics en funció del nombre de grups, de l’alumnat amb necessitats educatives especials i la singularitat del centre.

Davant d’aquesta situació, el sindicat s’oposa amb tota la seua força, i ha proposat al professorat, a la resta de sindicats i a les diferents associacions, les mesures de pressió necessàries per evitar que aquesta imposició de l’Administració Educativa –en concret de la Direcció General de Personal- afecte negativament l’ensenyament públic i el professorat de Secundària en les seues condicions laborals i en l’estabilitat dels actuals llocs de treball.

Des de l'STEPV-Iv hem entés que les garanties de reubicació signades a l’acord s'han vulnerat i és per això que no hem donat suport a aquest procés document i demanem la seua renegociació immediata.


Així doncs, convoquem les següents ASSEMBLEES COMARCALS per determinar les accions que cal posar en marxa en tots el centres:


L'STEPV demana al Conseller Tarancón el compliment de l'acord de plantilles de professorat de secundària i els acords retributius 

El sindicat considera desafortunades les declaracions del Conseller de Cultura i Educació respecte a la ruptura de les negociacions entre l'Administració i els sindicats. L'STEPV està d'acord en què es realitze un procés d'adscripció del professorat, però aquest ha de realitzar-se amb totes les garanties per a evitar desplaçaments innecessaris del professorat i per a això exigeix el compliment dels criteris per a l'elaboració de les plantilles acordats en 1999. O és que el Sr. Tarancón no pensa complir els acords que firma?

En la reunió de la mesa de portaveus els sindicats no van abandonar la reunió. L'Administració va realitzar una proposta i els sindicats van presentar una contraoferta per a desbloquejar la situació, aquesta última no va ser acceptada per l'Administració i va ser la subsecretària de la Conselleria la que va alçar la reunió.

Tots els sindicats presents en la mesa ANPE, CCOO, CSIF, FETE-UGT i l'STEPV, van sol·licitar una entrevista amb el Conseller, de la que no s'ha fet menció en la roda de premsa, ja que consideren que falta una direcció política de la Conselleria que unifique els criteris d'actuació de les diferents direccions generals i requerixen al màxim responsable perquè es complisquen els acords firmats en el seu dia sobre plantilles de centres de secundària i complements retributius. Per tant la pilota de la continuació de les negociacions està en la teulada de l'Administració, els sindicats han demostrat i demostren la seua responsabilitat en l'exercici de la legitima representació dels interessos del professorat.

23 gener 2003


La Conselleria posa en marxa el proces de supressions-recol.locacions en secundària


L'Administració educativa ha iniciat, encara amb algunes incògnites, l'aplicació dels processos de desplegament de les plantilles estables dels centres de secundària.

A l'espera del la comunicació oficial, anunci que es farà amb el convenient suport documental a la Mesa de Portaveus Sindicats-Administració convocada per al pròxim 21 de Gener, diferents contactes amb responsables de la Direccio General de Personal (DGP) han confirmat la posada en marxa de les diferents fases de la prevista mobilitat del personal docent en aplicació de la Ordre d'1 de Juliol de Supressions de Secundària (DOGV 12 Juliol 2002).
En primera instància equips de la Inspecció Educativa de les Direccions Territorials seleccionats per la DGP han convocat a les direccions dels IES a diferents reunions on comunicaran oficialment l'inici del procés. Els diferents equips directius han de realitzar una proposta de plantilla estable que elevaran, després de succesives entrevistes ja programades amb l'equip d'inspectors, posteriorment a la DGP, que tancarà la proposta abans de finals del mes de Febrer.
Importants qüestions ha de dilucidar-se encara per poder desplegar el procés amb les garanties jurídiques i tècniques administratives elementals. 

El contingut de dos documents de la major importancia s'informarà en la Mesa convocada el dia 21 de Gener: els esborranys de la futura Ordre d' Habilitacions i la Resolució del procediment d'Adscripció. Amb aquestes normatives se concretaran les possibilitats de recol.locació de les persones directament afectades per les amortitzacions de llocs de treballs resultants de la publicació de les plantilles estables dels IES. L'Ordre d'Habilitació transitòria ha de permetre, ja per titulació, ja per experiència docent, la recol.locació en una altra especialitat o lloc de treball mixt i al mateix IES al professorat afectat per desplaçament-supressió del seu lloc de treball. La DG d'Ordenació i la DGP estan en aquestos moments ultimant el document. La Resolució d'Adscripció ha de regular el desplegament de les diferents fases on el professorat afectat podrà recol.locar-se en llocs de treball del Mapa Escolar final, fases on succesivament, a centre, localitat o zona, poden reubicar-se tots els professors i professores que puguen quedar desplaçats. Una volta publicades al DOGV les plantilles modulars dels IES s'ha d'encetar el procediment amb les oportunes convocatòries dels Departaments i Claustres que puguen concretar el número de persones directament afectades i donar eixida adminitrativa a nous llocs de treball al Professorat suprimit.
L'STEPV Iv vol insitir en l'oportunitat de lliurar tota la informació disponible en tot moment als col.lectius i professorat interessat per tal que el procés de recol.locació tinga les màximes garanties tècniques i jurídiques. Emplacem als equips directius i als centres per a la convocatòria urgent dels claustres dels IES per tal que circule de forma convenient tota la informació disponible per poder donar solució al problema de reubicació dels desplaçats i suprimits. El sindicat ofereix el suport i assessorament als Instituts, col.lectius i persones interessades per tal de poder orientar-los de forma convenient abans de les previsibles reunions de Mesa Tècnica posant-se en contacte en els telèfons d'Alacant (965 985165) Castelló (964 269094) i València (96 3919147) i stepv@intersindical.

València 13 de Gener de 2003.


document publicat amb ocassió de les eleccions sindicals  - desembre 02

L’STEPV-IV s’oposa a la normativa de supressió del professorat de secundària

   

El passat 12 de juliol de 2002 es va publicar, després d’un procés de negociació llarg, i finalment truncat, en no arribar-se a acords, l’Ordre d'1 de juliol de 2002, de la Conselleria de Cultura i Educació, per la qual es regula l'adscripció i els desplaçaments per modificació de les plantilles docents, dels cossos de professorat d'Ensenyament Secundari, professorat tècnic de Formació Professional i dels cossos que imparteixen Ensenyament de Règim Especial. Dos dies després, i desenvolupant una part d’aquesta normativa, es va publicar la RESOLUCIÓ de 12 de juliol de 2002, de la Direcció General de Personal, per la qual es determinen les zones d'adscripció i reubicació.

Aquesta normativa, que serà completada amb la futura publicació de les plantilles de centres docents (relació de llocs de treball), ha de culminar en un procés d’adscripció per a tot el professorat de secundària que modificarà l’actual concepció de les plantilles dels Instituts.

Tota aquesta normativa i el procés que s’ha de posar en marxa a partir de la publicació de l’Ordre d’1 de juliol, s’emmarquen en el desplegament de l’Acord de Plantilles de Secundària que el 25 de maig de 1999 l’STEPV-Iv va signar (amb l’Administració i junt als altres quatre sindicats de la Mesa Sectorial) que establia un nou model de plantilles docents en els centres d’Educació Secundària. Aquest Acord contemplava un procés progressiu d’implantació d’aquestes plantilles i el compromís d’anar negociant la normativa necessària per tal d’adaptar les plantilles actuals a la nova configuració dels centres.

L’acord augmentava la plantilla dels Instituts d’Educació Secundària i establia garanties per evitar la mobilitat del professorat. En els darrers anys s’ha anat desplegant l’Acord. N’hi ha hagut diversos problemes d’interpretació de l’acord que fins ara s’han resolt (publicació de l’acord al DOGV, quantitat de llocs de treball que s’havia de crear, criteris per a la configuració de les plantilles d’FP) i d’altres que encara no hem resolt (construcció de centres, catalogació lingüística de les plantilles, cobriment de les baixes, dotació plantilles extraordinàries i de recursos econòmics suficients per a les despeses de funcionament).

Durant aquest curs s’han negociat el document de criteris de plantilles corresponents a la formació Professional Específica i el desplegament normatiu que es deriva dels apartats II.5 i II.6 de l’Acord que diuen:

  5. L’administració negociarà, durant el primer trimestre del curs 1999/2000, amb les organitzacions sindicals els mecanismes necessaris per a aplicar fins a la finalització del mapa escolar proposat per la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, perquè siga possible la reubicació voluntària del professorat, tendent a l’optimació dels recursos i a fi de garantir la permanència del professorat en la seua localitat de destinació.

Així mateix, els firmants es comprometen a negociar el marc normatiu oportú en què s’han de definir els conceptes de supressió, creació o modificació de llocs de treball, els criteris que han de complir-se per a la seua realització i les situacions administratives en què es podrà trobar el professorat afectat.

  6. L'Administració es compromet a negociar la normativa necessària i oferir els cursos de formació necessaris als professors que hagen adquirit voluntàriament l'atribució docent transitòria a fi de millorar la docència al mateix temps que els permeta quedar-se al seu centre o reubicar-se en millors condicions

A més a més, està bastant avançada la negociació de les plantilles modulars i de la determinació de la plantilla estable –fixa- de cada tipus de centre. La proposta concreta de la plantilla de cada IES no s’ha tractat, encara, a la Mesa de Negociació.

A dia de hui, l'Administració entén que hem acabat de negociar el document que regula els conceptes de supressió, creació o modificació de llocs de treball i de les situacions administratives en què es podrà trobar el professorat afectat.

La normativa publicada ho regula, i estableix una fase d’adscripció a llocs de treball de tot el professorat de secundària que determina, en acabar el procés, les situacions administratives en què quedarà el professorat que no estabilitze el seu lloc de treball, a quines accions formatives es podrà acollir el professorat afectat i quines són les garanties de reubicació per a aquest professorat.

L’escull fonamental al llarg de la negociació del document ha estat, com hem dit abans, la interpretació de les garanties signades a l’Acord de Plantilles. L’Acord estableix que el professorat no es veuria desplaçat de manera forçosa de la seua localitat durant tot el procés de transformació, implantació de la LOGSE i construcció dels centres del Mapa Escolar. Però l’Administració ha incomplit aquest acord i ens trobem amb una normativa publicada que estableix una zonificació com a àmbit per a la recol.locació. Des de l'STEPV-Iv hem entés que les garanties de reubicació signades a l’Acord s'han vulnerat i és per això que no hem donat suport a eixe document i demanem la seua renegociació immediata.

Ara queden per negociar dos documents: les plantilles de cada IES (relació de llocs de treball) i la resolució que ha de convocar el procés d'adscripció i establir el procediment administratiu adient.

Davant d’aquesta situació, el sindicat es compromet a oposar-se, amb tota la seua força, i a proposar al professorat les mesures de pressió necessàries per evitar que aquesta imposició de l’Administració Educativa –en concret de la Direcció General de Personal- afecte negativament al professorat de Secundària en les seues condicions laborals i en l’estabilitat dels actuals llocs de treball.


 

 

< anar al començament | index ensenyament públic | All-i-Oli | Principal >