Coordinació Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia

11 / 06 / 2018 | Vicent Mauri

Ser líder social no és delicte

La Coordinació Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia (CEAR-PV, CEDSALA, Col·lectiu Sud-Cacarica, Entreiguales València, Intersindical Valenciana i Mundubat) mostra el seu rebuig a la constant persecució que s’avança contra el Congrés dels Pobles a Colòmbia, concretada recentment a la detenció de Julián Andrés Gil Reyes, secretari tècnic i membre de la comissió internacional d’aquesta organització social, ocorreguda a les 02:15 am, del dimecres 6 de juny de 2018, a Bogotà DC.

Ens informen que Julián va detectar estranys seguiments de subjectes de civil, des de dies anteriors fent registre fotogràfic i monitoratge de les activitats de la seu del Congrés dels Pobles a on desenvolupa les seves activitats laborals i polítiques.

Quan es disposava a sortir de la seu, just a l’entrada, va ser abordat per cinc subjectes de civil i dos uniformats pel que sembla de la policia nacional, els qui el van introduir en un vehicle sedan particular marca Renault, de color blau grisenc de plaques ZJN - 059 de Zipaquirá, i conduït al Comando de policia de Cundinamarca, situat a Bogotà a l’avinguda les Amèriques amb carrera 53.

Exigim a les autoritats, especialment a la fiscalia general de la Nació brindar totes les garanties processals constitucionals i legals al ciutadà Julián Andrés Gil Reyes, i parar de manera immediata la persecució contra els líders i lideresses socials a Colòmbia.

Denunciem aquestes detencions irregulars com una estratègia de judicialització i criminalització de l’Estat Colombià per desmantellar les organitzacions socials i impedir el constitucional dret a la protesta i al desenvolupament dels principis democràtics.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.