Drets laborals i drets humans en el sistema agroalimentari colombià

Intersindical Solidària junt amb el programa de València Defensa, Intersindical Valenciana i el sindicat colombià SINALTRAINAL han organitzat aquest dilluns 18 de setembre a la seu d’Intersindical Valenciana una xarrada sobre drets humans i sindicalisme a Colòmbia.

19 / 09 / 2023 | Intersindical

Ha participat en la xarrada el líder sindical colombià Abel Rivera Trujillo pertanyent al Sindicat Nacional de Treballadors del Sistema Alimentari (SINALTRAINAL), un sindicat colombià que defensa la sobirania alimentària i combat les polítiques neoliberals i les agressives accions de les multinacionals alimentàries que estan empobrint la vida de les  productores i productors colombians.
La presentació del líder sindical ha estat a càrrec de la portaveu d’ Intersindical Valenciana Beatriu Cardona.

“SINALTRAINAL”, està conformat per Treballadores i Treballadors del sistema agroalimentari i de sectors complementàris  vinculats sota formes diverses de relació laboral o modalitats de treball dependent, independent o autogestionat que treballen en totes les activitats productives relacionades amb aliments de consum animal o humà (des de cultivar fins a comercialitzar passant per envasar) o que treballen en tota activitat relacionada amb els recursos naturals agroalimentaris.

Així mateix el sindicat, en la seua dimensió sociopolítica, participa en activitats, campanyes i accions que defensen la biodiversitat del planeta i les lluites contra totes les formes d’agressió als drets humans.

Intersindical Solidària comparteix i se solidaritza amb aquestes iniciatives del sindicat colombià i ens recorda que el què ocorre en altres llocs i pobles del món ens afecta en primera persona perquè som part d’un sistema global i les lluites han de mantenir aquesta visió global i planetària.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.