Intersindical Solidària participa al 30é Festival Internacional de Cultura Kurda

L’acte, celebrat als Països Baixos, va servir per reivindicar el poble kurd contra l’ocupació i el genocidi

11 / 01 / 2023 | Intersindical

Milers de persones van participar dissabte al 30è Festival Internacional de Cultura Kurda a Landgraaf, Països Baixos. Participants d’Alemanya, França, Bèlgica, Suïssa, Àustria, Estat espanyol, Itàlia i Anglaterra van assistir a l’esdeveniment sota el lema “Defensar Kurdistan contra l’ocupació i el genocidi - allibereu Abdullah Öcalan”. A la delegació internacionalista, que va participar en els actes, hi havia una representació de la Intersindical Solidària.

Al Festival van intervindre Yüksel Koç i Fatoş Göksungur, els copresidents de l’associació europea KCDK-E i el copresident del KNK (Congrés Nacional del Kurdistan), Ahmet Karamus, que van donar la benvinguda als participants i van reclamar la llibertat d’Abdullah Öcalan. Igualment, van explicar les principals reivindicacions del moviment kurd.

A més, en nom de la delegació internacionalista i de la Iniciativa Freedom for Abdullah Öcalan, Fazela Mahomad del Kurdistán Solidarity Group de Sud-àfrica i Kariane Westrheim, Professora d’Educació a la Universitat de Bergen i Presidenta de la Comissió Cívica de la UE a Turquia (EUTCC), van oferir discursos en els quals emfatitzaren la importància d’Abdullah Öcalan per una solució política a la qüestió kurda.
Durant el Festival van intervindre diversos grups musicals i culturals kurds, es van fer debats i es van exposar llibres i materials relacionats amb la lluita i cultura kurdes.

Intersindical Solidària va aprofitar la seua participació per estrènyer les relacions amb el moviment kurd, visitar la casa kurda de Brussel·les i els estudis de la ràdio i televisió kurdes a Denderleeuw.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.