Intersindical Valenciana reclama una nova política migratòria europea

20 / 06 / 2018 | Intersindical

Hui, 20 de juny, es commemora el dia de les persones refugiades, les xifres són una mostra de la dimensió del problema: més de 68,5 milions de persones refugiades, desplaçades o sol·licitants de protecció internacional. En aquest context, des de la Intersindical Valenciana es reitera la seua exigència d’un canvi real en les polítiques migratòries dels estats i de la Unió Europea. El Sindicat demana que cal obrir els ports, i establir vies legals i segures per les persones que fugen de la persecució, la guerra, i la pobresa causades per les polítiques capitalistes i neoliberals internacionals, que empobreixen i espolien els països del Sud.

Intersindical Valenciana també considera els estats europeus i la Unió Europea han de complir els acords internacionals com la Convenció sobre l’Estatut de Refugiat, el Conveni Internacional sobre la Recerca i Salvament Marítim, i el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals. A més, demana al nou govern espanyol que tanque immediatament els CIES, acabe amb les deportacions i devolucions en calent i garantesca un tracte digne a les persones que arriben a l’estat espanyol per ser acollides.

Finalment, el Sindicat exigeix un canvi de les polítiques econòmiques i comercials de la Unió Europea, així com la fi de les guerres i de les agressions imperialistes i colonialistes i de la venda d’armament, que són algunes de les causes més rellevants de la desigualtat en els països del Sud i que produeixen les desplaçaments de les persones refugiades i migrants.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.