Manifest de suport al poble sahrauí

26 / 06 / 2018 | Intersindical

Diverses organitzacions socials i sindicals s’han reunit per constituir la Plataforma Valenciana de Solidaritat amb el Poble Sahrauí i elaborar un manifest de suport al poble sahrauí.

Les organitzacions i persones sotasignades, MANIFESTEM:

- Estem solidàriament compromeses amb el Poble Sahrauí i amb el seu legítim representant, el Front Polisari, en la seua lluita per fer efectiu el seu dret d’autodeterminació i per la consecució del seu reconeixement com a Estat per part de la comunitat internacional.

-Denunciem la repressió i la sistemàtica violació dels drets fonamentals de la població sahrauí en els territoris sota l’ocupació militar marroquina i les condicions extremes que pateix en els camps de població refugiada de la regió del Tinduf (Algèria).

- Condemnem les flagrants vulneracions en les quals incorre el govern marroquí en relació als drets dels presos i preses polítics i de consciència, instem al seu immediat alliberament, i ens solidaritzem amb les famílies en la seua lluita per la justícia i la llibertat.

- Exigim a l’Estat Espanyol que complisca amb el seu deure com a Potència Administradora del Territori i facilite la finalització del procés de descolonització del Sàhara Occidental.

- Demandem a l’Organització de Nacions Unides i a la comunitat internacional que es promoga, sense dilació, una solució justa i duradora del conflicte, que passa per la celebració del postergat referèndum. Alhora, la instem per tal que es dote a la MINURSO de la competència de vigilància i salvaguarda dels drets humans de la població sahrauí en els territoris ocupats.

- Rebutgem l’espoli dels recursos naturals del territori sahrauí que estan duent a terme les empreses transnacionals, especialment europees, incloses empreses espanyoles, amb la complicitat del Marroc.


Per tot açò, constituïm la Plataforma Valenciana de Solidaritat amb el Poble Sahrauí, que treballarà en la ciutat de València i l’àrea metropolitana, amb l’objectiu de:

- coordinar els nostres esforços i guanyar, amb açò, en eficàcia

- trencar amb la invisibilitat de la causa sahrauí en els mitjans de comunicació i dur a terme a València un treball d’informació i sensibilització de l’opinió pública en favor del Poble Sahrauí

- dur a terme campanyes i actuacions conjuntes

- realitzar accions d’incidència davant institucions públiques de nivell local i autonòmic

En aquesta tasca ens comprometem totes les organitzacions i persones signatàries,  i reconeixem, en aquest procés, el lideratge de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí al País Valencià.

 
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.