Projectes de cooperació internacional Amèrica Llatina

22 / 03 / 2017 | Intersindical

Vols participar en projectes de cooperació com voluntari o voluntària a Guatemala?

Intersindical Solidària, STEPV i Intersindical Valenciana col·laboren amb els projectes de cooperació impulsats per l’STEI – Intersindical (Illes Balears) i Ensenyants Solidaris amb diverses organitzacions sindicals i populars de països d’Amèrica Llatina. En aquest marc, continuem treballant en dos àmbits: voluntariat a Guatemala i cursos a distància per professorat de Guatemala i Perú.

El voluntariat a Guatemala consisteix en la realització tallers de formació a mestres i educadors/es, joves, activistes socials i dones a diversos indrets del país. Aquesta formació respon als programes de formació de les organitzacions guatemalenques amb les quals es col·labora. Nosaltres enviem persones que puguen treballar en aquests projectes formatius durant un mínim de tres setmanes a l’estiu. Les persones voluntàries es paguen el seu viatge, l’hospedatge, l’alimentació i els desplaçaments durant el temps que dura la seua activitats de cooperació. Nosaltres ens fem càrrec del segur de viatge. Les organitzacions populars coordinen les activitats a desenvolupar.

Per poder planificar les activitats voldríem saber si n’hi ha persones interessades en participar-hi per la qual cosa podeu adreçar-vos al correu .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) el més aviat possible. En funció de les persones interessades es convocarà una reunió per informar-vos personalment i concretar els detalls del viatge.

Per altra part, a hores d’ara s’estan impartint 27 cursos de formació a distància per professorat de diversos països, principalment Guatemala, i Perú, en els que estan participant 1.200 persones. Són cursos en els quals el professorat que els imparteix no cobra. De moment no necessitem professorat per impartir-los però si esteu interessades o interessats podeu posar-vos en contacte al mateix correu per si en un futur fora necessària la vostra col·laboració.

Per nosaltres, la cooperació internacional amb sindicats i organitzacions educatives i socials dels diversos països del món és necessària per enfortir els llaços de suport i solidaritat que possibiliten per front a les polítiques antisocials que s’apliquen a tot arreu. A més, considerem que aquesta és més necessària que mai en un moment de crisi que ens afecta a totes i tots. És ara, en aquesta situació, quan cal demostrar la veritable solidaritat i cooperació amb les treballadores i treballadors i els països empobrits.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.