Trobada amb Bernardo Caal Xol

12 / 02 / 2024 | Intersindical

Intersindical Solidària ha organitzat un acte sobre la lluita pel territori a Guatemala amb la participació Bernardo Caal Xol, mestre i activista maia Q’eqchi, que va estat més de quatre anys a la presó per defensar el territori. La defensa dels rius per evitar la seua destrucció amb la construcció de centrals hidroelèctiques (una construïda per l’empresa espanyola ACS) va suposar l’inici de la seua persecució i criminalització que va acabar amb una condemna totalment injusta basada en les declaracions de tres treballadors de l’empresa. Una situació que no és única a Guatemala, on activistes mediambientals i líders comunals són constatment perseguits quan defensen el seu territori.

Ara, Bernardo Caal Xol es troba ara a València, on ha participat en diversos esdeveniments com ara, la trobada que ha organitzat la Intersindical Solidària per conéixer de primera mà la seua situació i la del país centreamericà.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.