Un altre pas més en el treball de cooperació internacional

01 / 09 / 2016 | Intersindical

El passat 30 d’agost de 2016, es varen celebrar a Guatemala dos actes de lliurament de diplomes dels cursos que Ensenyants Solidaris, juntament amb l’STEI-Intersindical i l’STEPV – Intersindical Valenciana, han realitzat durant el primer semestre de l’any 2016.

D’una banda, a la Universitat Sant Carlos de Guatemala (USAC), amb la presència del degà de la Facultat d’Humanitats i més de 280 persones, entre familiars i professors, es varen lliurar 93 diplomes acreditats per la USAC, corresponents a quatre cursos en els quals s’havien matriculat 122 alumnes de pedagogia. Aquests cursos es varen formalitzar amb la col∙laboració de l’Institut de Pedagogia Alternativa (IPEA). A l’acte ens va representar Odilia Perén Poyón, consultora de les nostres entitats, així com també Carlos Aldana Mendoza, pedagog, activista social i amic.

L’activitat es va desenvolupar a l’Aula Magna de la Facultat de Humanitats i els estudiants ens varen lliurar una placa d’agraïment. Això demostra l’acceptació i el reconeixement que té aquesta proposta de cooperació internacional a través de la plataforma Moodle.

D’una altra banda, a la ciutat de Chimaltenango, es varen lliurar 82 diplomes corresponents a quatre cursos en els quals s’havien matriculat 139 docents de l’àrea rural d’aquest departament, amb la col∙laboració de l’associació Educando Guatemala i del sindicat d’educació SITRAMCHI.

A l’acte hi va participar Marina Sabaté Galceran, llicenciada en Pedagogia, que és una de les vuit cooperants solidàries que enguany han participat en el projecte de voluntariat a Guatemala.Volem mostrar el nostre agraïment a totes i a tots els tutors voluntaris que han participat de manera solidària, ja que sense ells i les coordinacions dels diferents socis locals aquesta feina hauria estat impossible.

També us volem informar que ja preparam els cursos del segon semestre que començaran a mitjan setembre. Tenim previst realitzar 10 cursos al Perú i 13 a Guatemala. Aquests indicadors ens fan pensar que el projecte s’està consolidant i això ens anima a seguir lluitant per una educació pública, gratuïta de qualitat i laica per a totes i tots.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.