XI Congrés

STEPV

 

Tota la informació
des de l'espai de l'afiliació

   

20/06/11. Es constitueix el Secretariat Nacional de STEPV a Gandia
El Sindicat insta al nou conseller/a que pose fre a la política de retallades, retire el decret sobre plurilingüisme i negocie amb voluntat d’arribar a consensos


   

12/06/11. L’elecció dels òrgans de direcció tanca el Congrés d'STEPV


    10/06/2011. Arranca l’XI Congrés de STEPV
    09/06/2011. El XI congrés es farà a Alboraia del 10 al 12 de juny
     
     
     
     
     
   

Es constitueix el Secretariat Nacional de STEPV a Gandia

El Sindicat insta al nou conseller/a que pose fre a la política de retallades, retire el decret sobre plurilingüisme i negocie amb voluntat d’arribar a consensos

Aquest matí s’ha celebrat la primera reunió del Secretariat Nacional de STEPV sorgit del congrés realitzat el passat cap de setmana. La reunió ha tingut lloc a la seu del sindicat a Gandia. Els membres del Secretariat Nacional i les àrees assignades són les següents:

Miquel Calatayud (Organització), Marc Candela (Acció Sindical), Beatriu Cardona (Acció Sindical Ensenyament Públic), José Manuel López Grima (Acció Sindical), Lola Navarro (Privada), Rafa Jiménez (Universitat), Benja Giménez (Salut Laboral), Xavi Izquierdo (Serveis Jurídics), Carmen Gómez (relacions amb la Intersindical Valenciana), Amadeu Sanz (Publicacions i Comunicació), Sònia Ibáñez (Formació), Ignasi Amorós (Política Educativa), Manolo Serrano (Administració i Finances), Mavi Oliver (Polítiques d’Igualtat de Gènere), Bernat Valero (Política Lingüística) i Vicent Maurí (Relacions Institucionals).

D’altra banda, el nou Secretariat ha tractat, entre d’altres, la política de retallades de la Conselleria d’Educació i la negociació del decret sobre plurilingüisme que tindrà lloc el proper 29 de juny.

En eixe sentit, el Secretariat ha valorat molt positivament la multitudinària manifestació del passat 18 de juny a València en rebuig a les retallades en educació i pel manteniment de les línies en valencià que el decret suprimirà. La manifestació és una seriosa advertència a la Conselleria que la comunitat educativa i bona part de la societat valenciana no estan d’acord amb les retallades en educació ni amb el model plurilingüe que planteja l’administració. STEPV considera que el nou conseller/a que prenga possessió del càrrrec hauria de prendre nota i posar fre a la política de retallades encetades per Font de Mora, retirar el decret sobre plurilingüisme i obrir una negociació amb voluntat d’arribar a consensos i acords amb la comunitat educativa i els experts en la matèria.

Quant a les retallades, aquest curs 2010/11, ja s’ha aplicat una retallada de més de 1200 docents interins i el curs que ve la previsió, d’acord amb una enquesta que ha realitzat el sindicat en els centres, és que s’incrementaran en unes xifres similars a les d’enguany. Per tant, en dos cursos, al voltant de 3.000 docents interins perden el seu lloc de treball.

Quant al model plurilingüe que necessita l’ensenyament valencià, STEPV rebutja el decret proposat per la Conselleria perquè elimina les línies en valencià i l’arracona, no té el consens de la comunitat educativa i dels experts (universitats, lingüistes, pedagogs, etc), i la seua aplicació és inviable. El model que proposa STEPV, coincidint amb Escola Valenciana, estaria basat en els programes d’ensenyament en valencià a partir dels quals s’hauria d’introduir una llengua estrangera. Aquest model ja s’aplica en alguns centres, està avaluat per la pròpia Conselleria i, segons els seus propis informes, és un model òptim per a aplicar un sistema plurilingüe i, a més, està consensuat per la comunitat educativa i la pròpia administració.

Finalment, el Sindicat dóna suport a totes les accions i mobilitzacions que estan realitzant els centres educatius en rebuig a les retallades i per la qualitat de l’ensenyament, i en concret a la Safor, com la concentració que ha realitzat aquest matí l’IES Joan Fuster de Bellreguard o la tancada que tindrà lloc dimecres que ve en l’IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna.

Gandia, 20 de juny de 2011

 

 

 

   

L’elecció dels òrgans de direcció tanca
el Congrés d'STEPV

   
   

El Sindicat es reforça per a fer front a les agressions a l’ensenyament

Durant aquest cap de setmana s’ha celebrat, a Alboraia, l’XI Congrés de STEPV. Els delegats i delegades han estat reflexionant sobre el model d’organització i les polítiques educatives necessàries per a fer front a les agressions que està patint el sistema educatiu públic al País Valencià en tots els trams educatius.

En eixe sentit, el Sindicat, majoritari en l’ensenyament públic, ix reforçat d’aquest congrés per a contestar la política de retallades encetada per l’exconseller Font de Mora en l’ensenyament públic no universitari, que s’incrementaran el curs que ve, i que s’ha vist agreujat per l’anunci de la supressió de l’ensenyament en valencià.

STEPV ha modificat les seues estructures de coordinació dels diferents sectors (universitat, ensenyament públic i ensenyament privat), s’han marcat les línies a seguir en l’àmbit universitari apostant decididament per un model d’universitat pública i democràtica. També es reaferma en la defensa de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament privat. Finalment, el Sindicat ha iniciat un debat sobre el paper del professorat en la societat actual que continua obert, davant la situació política i educativa generada arran de les eleccions locals i autonòmiques del 22 de maig i les pròximes eleccions generals de 2012.

El Congrés ha aprovat tres resolucions, una per a intensificar la relació amb l’afiliació; una altra que aposta per la mobilització de la classe treballadora i del conjunt de la societat per a posar fre a les polítiques econòmiques i socials neoliberals dels diferents governs, estatal i autonòmic; i una última, en rebuig al recent Reial Decret-Llei de reforma de la negociació col·lectiva que ha imposat el govern de l’estat.

Amb l’elecció dels òrgans de direcció de STEPV (Consell Nacional i Secretariat Nacional) ha conclós l’XI Congrés. El Secretariat Nacional, òrgan executiu del Sindicat, ha estat renovat parcialment i està format per 16 membres: Miquel Calatayud, Beatriu Cardona, Benja Giménez, Xavi Izquierdo, Carmen Gómez, Marc Candela, Amadeu Sanz, Sònia Ibáñez, Ignasi Amorós, Manolo Serrano, Mavi Oliver, José Manuel López Grima, Bernat Valero, Vicent Maurí, Lola Navarro i Rafa Jiménez.

Al Congrés, hi han estat convidades a participar representants de sindicats de treballadors i treballadores d’altres territoris de l’estat com USTEC-STES (Catalunya), STEE-EILAS (Euskal Herria) i d’altres que formen part de la Confederació d’STES com STEI-i (Illes Balears), STERM (Múrcia), STEA (Aragó) o STECM (Castella la Manxa). També hi han assistit membres de la Confederació d’STES, de la qual STEPV en forma part. Representants d’aquests sindicats, juntament amb AFID, sindicat de professorat interí amb el qual STEPV treballa estretament, i membres de les organitzacions d’estudiants BEA i SEPC, han participat en els parlaments de tancament del congrés aquest matí.

12 de juny de 2012

 

 

 

   

Arranca l’XI Congrés d' STEPV

Aquest matí han intervingut les persones convidades de sindicats, partits polítics i entitats socials i culturals

Aquest matí ha començat, a l’Hotel Olympia d’Alboraia, l’XI Congrés de STEPV. Durant el matí ha tingut lloc el nomenament de la Mesa del Congrés, presidida per Manolo Cabanillas, i hi han intervingut representants convidats de sindicats, partits polítics i entitats cíviques i culturals.

Així, hi han intervingut en la salutació Toni Gisbert, gerent d’Acció Cultural del País Valencià; M. Ángeles Llorente, dels Moviments de Renovació Pedagògica; Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana; Juan Miguel García, del sindicat USO; Evarist Carbonell, de FSIE; Nines Espí, d’ANPE; Guillermo Martí, de FETE UGT; Miguel Ángel Vera, de CCOO; Laura Albelda de la Unió de Cooperatives Educatives Valencianes; José Manuel Boquet, de la patronal CECEVAL; Ximo Granya, d’ERPV; Pura Peris, d’Els Verds-País Valencià; Juan Ponce, d’Els Verds-Esquerra Ecologista; Ignacio Blanco, d’Esquerra Unida; Enric Morera, del Bloc; i Pilar Sarrión, del PSPV. També s’ha llegit el saluda d’Albert Sansano, Coordinador de la Secretaría Ejecutiva del Consejo Internacional del Fórum Mundial de Educación.

La Mesa del Congrés ha lamentat l’absència de representants del PP, així com de la Conselleria d’Educació.
Al Congrés, hi han estat convidades a participar, a més, representants de sindicats de treballadors i treballadores d’altres territoris de l’estat: de Catalunya hi han assistit Àngel Giménez, Ricardo Rodilla i Esteve Romero, d’USTEC-STES; de les Illes Balears, Biel Caldentey (STEI-i) i del País Basc, Josu Zalbidea i Arantxa Fernández de Garayalde (STEE-EILAS). Per part de la Confederació d’STES, de la qual STEPV en forma part, hi han assistit Pedro Pigazo, Rosa Zafra i Augusto Serrano.

Per la vesprada, i després de les intervencions de les persones convidades, s’ha procedit a la lectura de l’Informe del Secretariat Nacional, que ha estat aprovat per 93 vots a favor, 1 en contra i cap abstenció.

Posteriorment, s’ha procedit a debatre la ponència d’Organització, que s’acabarà de tractar demà pel matí. Demà es donarà pas a la carta financera -que regularà el funcionament administratiu i financer del Sindicat- i a les ponències de Política Educativa i d’Universitats. Diumenge pel matí es tractaran les resolucions presentades i s’elegiran les persones que composaran els òrgans de direcció del Sindicat. Un seguit de parlaments clouran el Congrés.

10 de juny de 2011

 

 

 

     
   

El XI congrés d' STEPV es farà en l’Hotel Olympia d’Alboraia del 10 al 12 de juny

Els dies 10, 11 i 12 de juny se celebrarà, per onzena vegada, el congrés d’STEPV. El primer va ser l’any 1979 a Elx i va estar precedit d’anys de debat sindical sobre quin tipus de sindicalisme calia construir. Per a participar en els debats, opinant i decidint, les persones afiliades han sigut convocades a diverses assemblees durant els mesos d'abril i maig, en què s’ha debatut i votat esmenes i propostes, i s’han elegit les persones de cada comarca que actuaran com a delegades en el congrés.

Demà hi intervindran, a partir de les 11:30h les organitzacions invitades al congrés -partits polítics, altres sindicats, i entitats socials- per a fer la corresponent salutació.

Els debats del congrés aborden l’actualització de les posicions referents a la política educativa, el model sindical i la nostra pràctica sindical i organitzativa, l’acció sindical en la universitat i la carta financera.

La primera ponència està orientada a debatre sobre l'exercici de la docència en el segle XXI i a analitzar el paper del professorat compromés amb una educació inclusiva i de qualitat. I tot, després dels canvis legislatius dels darrers anys i en la perspectiva de negociació de les futures lleis d’educació en el cas del País Valencià i de l’estatut docent en el cas de l’estat espanyol.

La ponència consta de sis blocs que desenvolupen continguts i, en alguns casos, propostes formals, per al debat congressual al voltant de la política educativa i l'acció sindical. El primer bloc està dedicat a presentar una reflexio sobre l’ètica de la professió docent. Així es fa un repas a les característiques professionalitzadores del nostre treball. Hi ha una referència als valors de l'ètica cívica i la seua relació amb la professió docent, i finalitza amb la referència a una de les finalitats de l'educació com és la de formar una ciutadania activa i crítica.

El segon bloc fa un repàs a les posicions tradicionals d'STEPV davant la formació del professorat. Així es valoren els canvis de la formació inicial conseqüència de la implantació dels nous graus de mestre i el màster de formació del professorat d’ensenyament secundari. En l'apartat de la formació permanent critiquem les ofertes i els mitjans que ofereix l'administració educativa i reivindiquem les nostres propostes de formació arrelada a la pràctica i al treball en equip que es desenvolupa als centres. Finalitza aquest bloc amb la proposta històrica de reivindicar el cos únic d'ensenyants, aprofitant la circumstància de l’anivellament de les titulacions de la formació inicial.

A més, reflexiona sobre l'accés, l'acreditació de les competències per a l'aptitud docent, la carrera professional i l’avaluació del professorat, el professorat de l'ensenyament privat, el compromís amb la igualtat.

En la ponència d’organització s’analitza el model sindical, la nostra pràctica sindical i organitzativa i l’actualització de les estructures organitzatives al context polític i sindical actual.

El document fa una anàlisi dels diversos assumptes que han tingut rellevància en els darrers anys per extraure’n així unes conclusions que servisquen per a encarar els nous reptes. Entre aquests reptes, les eleccions sindicals de 2010/2011; la política formativa del sindicat; el funcionament dels seus organs; les polítiques d’igualtat de genere; el paper com a impulsors de la Intersindical Valenciana, la presència en la Confederació dels STES i la política internacional. Com a conseqüència de les reflexions, es proposen diverses mesures d'actuació i la corresponent modificació dels estatuts.

La tercera ponència esta orientada a analitzar la situació de les universitats valencianes i fixar-hi el treball del Sindicat. Així, s’analitza l’autonomia universitaria, els estudis o el finançament de les universitats. També aborda el paper del personal docent i investigador i el del personal d'administració i serveis, així com la implantació de l’Espai Europeu d'Educació Superior i la situació específica de les universitats privades.

Per últim, la carta financera analitza el paper pel qual es regeixen anualment les finances del sindicat en la línia d’assegurar l’autonomia financera que garanteix en cada moment l’efectiva independència del sindicat.

9 de juny de 2011

 

   

 

   

de congrés

 
XI congrés
STEPV-Iv
       
         
X Congrés
STEPV-Iv
  III congrés 
Intersindical Valenciana
  9 congrés STEs-i
I Confederació Intersindical
         
IX Congrés
STEPV-Iv
  II congrés 
Intersindical Valenciana
 

 8 congrés
STEs-i

         
VIII Congrés
STEPV-Iv
  I Congrés
Intersindical Valenciana