MESA GENERAL DE LA FUNCIÓ PÚBLICA


veure pàgina de pressupostos 2003

  
 

11/02  Tot sobre l'acord de la Mesa General de Madrid
  
1/11/02 L’ STEPV-Iv  considera danyosos per a l'educació pública els pressupostos de la Generalitat Valenciana del 2003
  
30/10/02 L’Administració condemna als empleats públics a perdre un 1,6% de poder adquisitiu.
  
12/10/02

L'STPV-IV exigeix la convocatòria de la Mesa General de la Funció Pública Valenciana.
El sindicat reclama la negociació de les retribucions de les empleades i empleats públics.

veure Mesa general curs 2001 / 2002

  
 

La Mesa General de la Funció Pública acaba sense acord.

L’Administració condemna als empleats públics a perdre un 1,6% de poder adquisitiu.

L’STEPV-Iv acusa a la Generalitat Valenciana de manipular les xifres referides a les retribucions del sector públic.

La Mesa General de la Funció Pública Valenciana ha acabat sense cap acord sobre les retribucions de les empleades i empleats públics al servei de la Generalitat Valenciana. El conseller, Carlos González Cepeda, només s’ha limitat a informar que l’augment salarial serà del 2%. 

Per a l’STEPV-Iv és inacceptable aquest augment per suposar una pèrdua del poder adquisitiu de les empleades i empleats públics valencians. El sindicat informa que en els darrers cinc anys de govern del Partit Popular s’ha perdut un 5,4% del poder adquisitiu. 
L’STEPV-Iv ha proposat un augment salarial superior a la previsió de l’IPC, la recuperació del poder adquisitiu perdut, mitjançant la clàusula de revisió salarial automàtica, el pagament de les pagues extraordinàries completes i la reducció de la jornada laboral a 35 hores.

Per contra, l’Administració Valenciana s’ha limitat a manipular les xifres del capítol I dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l’any 2003, ja que posa en un mateix apartat els augments retributius per homologació salarial i els augments anuals. Els acords d’homologació han estat motivats per descompensacions en les retribucions de les empleades i empleats públics valencians repecte a les de la resta de l’Estat.

El sindicat considera que l’actitud del conseller respon a una actitud autoritària i antidemocràtica. Açò es posa en evidència a l'haver convocat la Mesa el 30 d’octubre quan aquesta s’havia demanat per tots els sindicats al mes juliol. A més a més, la mesa ha tingut lloc després d’haver-se presentat els Pressupostos a les Corts Valencianes.

L’STEPV-Iv denuncia que amb aquesta actuació es condemna a més de 120.000 treballadors públics a continuar perdent poder adquisitiu, la qual cosa suposa un menyspreu, inadmisible, cap al treball d’aquest col.lectiu. És per açò, que les mobilitzacions programades conjuntament pels sindicats es mantindran. El sindicat no descarta ampliar-les a tots els sectors de la Generalitat Valenciana.

30 d’octubre de 2002.

 


L'STPV-IV exigeix la convocatòria de la Mesa General de la Funció Pública Valenciana.

El sindicat reclama la negociació de les retribucions de les empleades i empleats públics.

La Federació de Sindicats de Treballadors i Treballadors del País Valencià-Intersindical Valenciana (STPV-IV) urgeix a la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques a convocar la Mesa General de la Funció Pública Valenciana per negociar les retribucions per l'any 2003 i les condicions laborals del conjunt de les empleades i empleats públics.

El sindicat recorda que en el mes de juliol de 2002 va presentar, junt a d'altres sindicats, la petició de la convocatòria de la Mesa General. A hores d'ara, quatre mesos després, no hem tingut cap resposta. Per al sindicat aquest fet posa en evidència, un any més, l'actitud antidialogant tant del conseller de Justícia i Administracions Públiques, Carlos González Cepeda, com del Director General de la Funció Pública, Joaquín Segarra. El proper 31 d'octubre és la data límit que té el Consell per presentar els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'any 2003 a les Corts Valencianes i, abans d'eixa data, s'haurien d'haver negociat tots els aspectes retributius i laborals que han d'estar contemplats als Pressupostos. Doncs bé, ja estem a meitat del mes d'octubre i encara no s'ha fixat dia i hora per la negociació, la qual cosa suposa la vulneració del dret a la negociació col.lectiva dels més de 120.000 empleades i empleats públics (sanitat, justícia, administració del consell i educació) i un menyspreu dels responsables polítics valencians envers els seus propis treballadors. Aquest fet contrasta amb la diligència que s'ha tingut en aprovar l'Estatut dels ex-Presidents de la Generalitat Valenciana i la pretensió que l'actual President tinga aquesta consideració quan deixe d'ostentar el càrrec.

El sindicat adverteix a la Conselleria de Justícia i Admnistracions Públiques que, en cas de no obrir les negociacions, convocarà mobilitzacions i mesures de pressió per defensar els drets de les empleades i empleats públics que any rere any veuen com perden poder adquisitiu i empitjoren les seues condicions de treball. En eixe sentit l'STPV-IV ha iniciat una campanya d'informació en els quatre sectors afectats.

Les reivindicacions de l'STPV-IV són, entre d'altres: una augment retributiu superior a la previsió de l'IPC per recuperar part del de poder adquisitiu perdut en els darrers anys; la clàusula de revisió salarial; la reducció de la jornada a les 35 hores; la solució a la situació del personal itinerant i el cobrament de les pagues extraordinàries completes.

Per acabar, el sindicat afirma que espera una resposta immediata i concreta a la seua petició de convocar la Mesa General de la Funció Pública i no que, el conseller o el director general, es dediquen a "tirar balons fora" o eludir les seues responsabilitats en compte d'assumir-les ja que la societat valenciana els paga per exercir-les.

València, 12 d'octubre de 2002.

 

< anar al començament | index ensenyament públic | All-i-Oli | Principal >