Notícies

23S, dia internacional contra la tracta amb finalitat d’explotació sexual

Segons dades oficials, el negoci de la prostitució genera al País Valencià el 0,24% del PIB: amb 8.500 homes paguen cada dia 762.000€ per accedir al cos d’una de les més de 10.000 dones que estan prostituïdes, la qual cosa constitueix un benefici basat en el crim i la violència sobre les dones

Imatge treta del web d'Actualitat Valenciana
Imatge treta del web d'Actualitat Valenciana
24 / 09 / 2021 | Intersindical

Ha presentat el llibre Guillermo Quintas, Professor de la Universitat de València i Amparo Muñoz, Professora de Filosofia de Secundaria i membre del Centre de FpN-CV.

L ‘objectiu inicial del libre “Argumentos” (també existeix la edició en valencià anomenada “Arguments”) es presentar uns materials per a treballar en l’assignatura de filosofia de primer de batxillerat. La intenció principal es convertir la classe en una comunitat de diàleg filosòfic on els estudiants, junt con la seua professora o professor, es plantegen preguntes i busquen respostes als grans problemes que tots nos plantegem com a éssers humans. El llibre presenta materials i exercicis per a donar resposta en el treball de l’aula a aquestes necessitats educatives que la Filosofia assumeix de manera prioritària. El tractament de les qüestions filosòfiques es fa a partir de textos de procedència diversa, capaces de plantejar la qüestió a tractar en connexió con els interessos dels joves de batxiller. Els textos triats pretenen ajudar els estudiants a pensar sobre els arguments en la mesura en què es converteixen en objecte de la seua reflexió, i a conèixer les regles lògiques –formals i, sobretot, informals ̶ que s’han d’utilitzar en la construcció i avaluació d’aquests. S’han seleccionat textos de filòsofs clàssics i contemporanis per a fer veure que el tema objecte d’estudi ha ocupat un lloc central en la tradició filosòfica; però també s’ofereixen textos procedents de la premsa o de revistes, pues la reflexió sobre l’argumentació no es pot fer des d’un buit formal, sinó mitjançant l’anàlisi de raonaments concrets con els que els homes i dones d’avui pensen els problemes actuals.

Intersindical Cultura recomana aquets llibre com un   instrument per a donar un curs introductori de filosofia, però pot ser utilitzat també en altres contextos interessats en participar en diàlegs filosòfics cuidant les regles de l’argumentació.

  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.