STEPV-Iv i l’àrea de Cultura amb les joves generacions

STEPV,  Intersindical Cultura i la Facultat de Magisteri han presentat este passat dimarts 28 febrer una xarrada amb joves universitaris i futurs docents.

02 / 03 / 2023 | Xema Sánchez Alcón

En l’activitat va participar PILAR TORMO i IMMA COSCOLLÀ com a ponents i va estar coordinada per les professores de la Facultat de Magisteri Alícia Martí i Elisabeth Carrascosa.

El “GRUP SEMBRA, EDUCAR EN RELACIÓ”, és un grup que sorgeix a finals dels anys 70 en el context dels MOVIMENTS DE RENOVACIÓ PEDAGÒGICA i les ESCOLES D’ESTIU.

La figura clau d’aquest grup és la mestra Pilar Tormo Sainz.

Pilar, sí ha sigut mestra de vocació, perquè ho va ser als vint anys, en la promoció de 1971 de l’Escola de Magisteri de Montolivet, València.
Influenciada a nivell pedagògic pel Moviment Freinet i per les idees de Paulo Freire però també per poetes com León Felipe o per cantautors com Lluís Llach o filòsofes com María Zambrano.
Incorporant-se al Moviment de Renovació Pedagògica de l’Escola d’Estiu del PV.

Fruit de la seua participació com a candidata en un partit polític d’esquerres a la fi dels anys 70 va ser represaliada i enviada a un xicotet poble de Terol on va participar també activament en els moviments de renovació pedagògica.

En els anys 80 tornà a les terres d’Alcoi i allí va treballar a l’escola ocupant-se de l’alumnat més desfavorit.
En els últims anys, fins a 2012 que es va jubilar, els va passar a Alfafar on continuà defensant una EDUCACIÓ INTEGRAL, en relació i allunyada del classisme i mercantilisme.

Algunes de les seues obres són:

Materials per a la investigació. 10 anys d’Escola d’Estiu (Berta Print,1985),
L’escola que volem(25 anys d’Escola d’Estiu al PV a l’Horta) publicat el 2003 per Tàndem, escrit per Albert Sansano, i que va ser premi Melchor Botella.

Històries que he viscut, publicat per Rosa Sensat el 2020. A l’inici posa una frase:
«La vida no és reductible a la paraula, però sí que podem comptar històries viscudes, dones d’on poder parlar, pensar i recrear la vida».

El nostre sindicat ha inaugurat esta experiència intergeneracional amb l’eix central del valor de l’educació transformadora que defensa STEPV-Iv.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.