Presentacions de llibres

Carles Enguix, el primer concert a Intersindical Cultura

Un moment de l'actuació. Foto: Dolors Jimeno i Manel Àlamo
Un moment de l'actuació. Foto: Dolors Jimeno i Manel Àlamo
13 / 05 / 2018 | Dolors Jimeno

Enguix és músic, poeta i escriptor.

En algunes ocasions, d’encà que al gener de 2006 començaren les nostres activitats, hem escoltat música a la nostra seu, sempre com a acompanyament a la inauguració d’alguna exposició de pintura.
Dimecres 9 de maig tingué lloc el primer concert. Va ser un goig observar, abans del començament, com el músic del Canyamelar tenia cura de l’equip, dels instruments, dels llums… Es va canviar de roba i agafà una de les dues guitarres. Al llarg de l’actuació tocaria l’una o l’altra, segons l’ordre de les cançons del repertori que havia previst. Ens va oferir peces de discos d’estudi. Vam gaudir escoltant-li, entre d’altres: “Tan endins”, una composició de 1983; “Sherezade”, inspirada en Àfrica; “Tot l’amor”, contra la guerra; “Lluci”, sobre el maltractament a les dones (amb harmònica); “Se’n va anar”, amb uns arranjaments propis; “La casa del sol naixent” (a capella).
Enguix compon la música i escriu la lletra dels temes que canta excepte en alguna ocasió que, com a homenatge a algun cantant, li manlleva la cançó però encara retoca la música o tradueix la lletra. Enguix és músic, poeta i escriptor. També ens va llegir uns versos del poemari L’Everest, ens va parlar d’altres poemaris i del contes que ha escrit. Ahir dissabte, com vam anunciar en la nostra pàgina de facebook va participar en la III Festa de la Poesia dela Univrsitat d’Alacant.
Eixe dia vam fer història: Intersindical Cultura acollí el primer concert amb un cantant en valencià que ha format part des de fa dècades de l’itinerari musical del País Valencià.
Si voleu seguir les seus actuacions, les trobareu al seu web.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.