Presentacions de llibres

Contem històries de dones d’ací

A continuació oferim el text que ens ha enviat Rosa Roig

Portada del llibre
Portada del llibre
15 / 01 / 2019 | Dolors Jimeno

La necessitat de conéixer la història i el valor de les dones valencianes.

En la Intersindical les dones conten històries

El mateix dia que entrava en imprempta la segona edició de Contem històries de dones d’ací, les autores Manola Roig, ilustradora, i Rosa Roig, escriptora van participar en el Club de lectura “Macu Gimeno”, un espai feminista de debat i reflexió al voltant del llibre i la lectura, que promou Intersindical. En un ambient distés, les autores i l’editor, Manolo Gil, de Vincle editorial, van anar desgranant les diferents parts d’una proposta exitosa, que ha aconseguit esgotar tirada en només dos mesos d’existència. Les autores,que estan treballant en la preparació de tallers, van manifestar que el Contem constitueix un recurs necessari per a l’aula i molt recomanable en l’àmbit familiar. El públic assistent va estar d’acord en l’encert de l’aposta editorial i la necessitat de conéixer la història i el valor de les dones valencianes.


El llibre presenta 21 històries de dones valencianes de tots els temps i de totes les disciplines, des de la lloctinent Maria de Castella i de Lancaster, que es casà en la catedral de València el segle XV, fins a Carmen Alborch, que va reclamar fa ben poc, que el feminisme fora considerat Patrimoni de la Humanitat. I també de la vedet Rosita Amores; de les artistes plàstiques Manuela Ballester i Carmen Calvo; deles escriptores Maria Beneyto, Carme Miquel, Isabel-Clara Simó i Sor Isabel de Villena; de la judoka Miriam Blasco; de la científica Maria Blasco; de la cantant d’òpera Lucrezia Bori; de l’empresària Dolores Cortés; de la filòsofa Adela Cortina; de la defensora de la llibertat Virtudes Cuevas; de la pianista Amparo Iturbi; de l’oncòloga Ana Lluch; de l’actriu Rosanna Pastor;de la cantant de copla Concha Piquer;de la compositora Matilde Salvador i de l’editora Rosa Serrano.


Científiques, pintores, editores, escriptores, pianistes, cantants, filòsofes,vedets o supervivents del Camp de Concentració de dones de Ravensbruck, són les protagonistes d’un dibuix de traç senzill, que busca que siguen reconegudes i d’un text de 400 paraules mig camí entre la rondalla i l’èpica. Un llibre per a criatures de totes les edats, des 8 a més de 100 anys, escrit amb una prosa senzilla, emotiva i divertida, i que està a la venda en llibreries i en la web de Vincle.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.