Presentacions de llibres

L’Europa que he visitat, de Dolors Jimeno

Portada del llibre
Portada del llibre
18 / 12 / 2017 | Dolors Jimeno

El proppassat dijous 15 de desembre vam presentar a la nostra seu el llibre L’Europa que he visitat. Oferim el resum que la mateixa Pepa Úbeda ens ha fet expressament.

Més encara: descobreix l’encant on no han arribat les guies.

Presentació de L’Europa que he visitat
14/12/2017 – Pepa Úbeda

Llibre de viatges de Dolors Jimeno

Recull de reflexions sobre Europa.
En un seguit de relats breus, Dolors Jimeno va descrivint poblacions i indrets europeus que abracen consideracions relacionades amb l’art, la gastronomia i la geografia sobretot.
Jimeno pertany a la “vella escola viatgera” en aspectes com la màgia que implica el plantejament dels possibles destins o la importància dels preparatius, tan allunyats del postturisme actual. No és una viatgera que seguesca al peu de la lletra les guies: prefereix buscar informació directa i no deixar-se seduir. Més encara: descobreix l’encant on no han arribat les guies.
Hi ha minuciositat gairebé fotogràfica en les descripcions, com constatem a Assisi, i el descobriment dels motius que la duen, en ocasions, a elegir un lloc: una foto, una notícia… Tot és d’una carnalitat intensa: en la descripció d’un quadre, en l’explicació de com es fa un plat, en com l’assaboreix…
Trets destacats d’aquests apunts són: la necessitat de passejar, la pinzellada poètica d’alguns fragments, el triomf de la Mediterrània i la importància del detall més que no pas el lloc en ell mateix. I allò que més la sedueix: la pintura i l’arquitectura.
A la fi, quan n’acabes la lectura, et queda un “postgust” llarg, com dirien els enòlegs, propi d’un bon vi.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.