Presentacions de llibres

Pilar Aguilar Carrasco a la Intersindical

Beatriu Cardona i Pilar Aguilar durant el col·loqui
Beatriu Cardona i Pilar Aguilar durant el col·loqui
22 / 02 / 2019 | Dolors Jimeno

Pilar Aguilar ha sigut la protagonista de la quarta sessió del grup de lectura feminista “Macu Gimeno”. Ens va visitar el proppassat dimecres dia 13

Cal que llegiu el llibre

Pilar Aguilar Carrasco és, entre altres titulacions, llicenciada en Ciències Cinematogràfiques i Audiovisuals per la Universitat Denis Diderot de París, on es va exiliar després d’haver passat per les presons franquistes. És una feminista dedicada a l’assaig, la investigació i la crítica cinematogràfica amb ulleres violeta i finalitat educativa, sense oblidar la faceta del combat polític.
Ha publicat diversos llibres sobre cinema i molts articles en revistes de prestigi, tant sobre cinema com sobre educació.
La podeu seguir en el facebook, en el Huffington Post, Tribuna Feminista i en el seu blog.
Feminismo o barbaries és el primer recull d’articles (està en marxa el segon volum).  L’autora ha agrupat els textos per conceptes i no seguint l’ordre cronològic de la publicació inicial. És una classificació ben pedagògica (debats feministes, patriarcat, sexualitat, vestits, prostitució i cinema).
El primer capítol és una guia indispensable per a moure’s per la ideologia i la terminologia feminista. Potser l’autora no ho pretenia però eixe és el resultat.
El debat no va se molt llarg perquè Pilar Aguilar és generosa en les seues intervencions però, tot i així, encara ens va donar temps de dedicar-li frases d’admiració per la seua trajectòria o fer-li confessions pel seguiment de la seua crítica cinematogràfica (esperaré a veure què diu Pilar de tal pel·lícula), fer comentaris sobre personatges coneguts les declaracions de les quals analitza en algun dels articles del llibre, preguntar-li sobre les últimes batalles feministes, etc.
Un goig haver tingut entre nosaltres una dona feminista d’aquesta categoria. Ara només cal que llegiu el llibre.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.