Presentació de l’exposició sobre el Parc Natural del Túria

Intersindical Valenciana a través de les seues àrees de Cultura i de Salut laboral i Medi Ambient ha participat aquest dilluns 27 de febrer en una exposició fotogràfica i en una taula rodona amb l’eix central de la defensa i protecció del Parc Natural del Túria.

02 / 03 / 2023 | Xema Sánchez Alcón

En l’acte han participat el director del Parc Natural, Antonio Ballester a més d’altres entitats com la Coordinadora per Les Moles, el col°lectiu L’Aliança per l’Emergència Climàtica, NO a la MAT. La presentació de l’exposició ha estat a càrrec de Aurelio Peña, biòleg.

El Parc Natural del Túria, declarat el 13 d’abril de 2007, àmplia el seu territori protegit al 6 d’agost de 2021 amb la modificació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals del Túria.

Amb una superfície de 8.041 hectàrees, s’estén per les comarques de L’Horta Oest, el Camp de Túria i Els Serrans, ocupant part dels termes municipals de València, Mislata, Quart de Poblet, Manises, Paterna, L’Eliana, Riba-roja de Túria, Vilamarxant, Benaguasil, Llíria, Pedralba, Bugarra, Gestalgar i Chulilla.

A causa de la varietat d’ecosistemes englobats en l’ambient territorial del parc hi trobem una àmplia biodiversitat botànica; podem agrupar les distintes espècies en funció de l’ambient en què es troben.
Destaquen les plantes de la vegetació de ribera, les pinedes i el matoll típicament mediterrànees i les plantes de l´horta i el secà.
En aquesta exposició fotogràfica es pot vore una xicoteta representació de la flora del Parc Natural del Túria.
Els endemismes iber-llevantins són molt importants : tenen una distribució limitada, exclusives d’una àrea geogràfica determinada com aquesta. En aquest grup abunden les plantes aromàtiques.
També destaquen plantes rares i/o amenaçades com l’albaida sedosa o el timó mascle edetà.
A les riberes del Túria, junt a arbres i altres plantes del bosc de ribera creixen plantes aquàtiques com el senill o la mansega, encara que també creixen altres considerades invasores, a més de una flora arvense i ruderal molt bé representada.

Intersindical Valenciana continuarà apostant per aquesta unió de l’art, la cultura i el valors medioambientals.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.