Presentacions de llibres

Rosa Roig ens explica Animals de séquia

Intersindical acull un projecte educatiu que converteix el paisatge en emoció

Fotografia de Manola Roig
Fotografia de Manola Roig
01 / 05 / 2016 | Dolors Jimeno

Escola Valenciana i la Fundació Assut, juntes amb els Animals de séquia de les Germanes Roig

És un projecte que reuneix el paisatge, la defensa del territori, la llengua i la voluntat d’usar-la


Text cedit per Rosa Roig Celda

El passat 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua, Intersindical Valenciana, va acollir l’anunci de col·laboració entre Escola Valenciana, la Fundació
Assut, les autores, Manola Roig i Rosa Roig i l’editora, Dolors Pedrós, Edicions 96, d’Animals de séquia. Les dues entitats i les autores
treballaran juntes per donar a coneixer el projecte, que consta d’un llibre, una animació lectora, un passeig i un espectacle de rondalles fantàstiques que tenen com a protagonista el Xúquer, l’Albufera i les séquies. És un projecte que reuneix, el paisatge i la defensa del territori; la llengua i la voluntat d’usar-la, també, per a la fantasia, i la intenció de transformar en poesia i rondalla la séquia i els seus elements. Segons declaren les autores “ El territori que veiem al nostre voltant i que el professor Thomas F. Glick va definir com una entramada constel·lació, és el que hem volgut convertir en un espai per a la fantasia, perquè a través de l’emoció tot adquirix una nova dimensió”. És així com en Animals de séquia, fan correr junts cap a l’Albufera a personatges d’origens tan diversos com el Botànic Cavanilles, l’escriptor Joan Fuster, el Guardià de les Séquies, o un renovat Home del Sac, a qui li agrada l’arròs amb panses i cigrons. Les rondalles que tenen el seu origen en un molí fluvial andalusí, és la casa d’un poeta, i el refugi del personatge central, la veu que tot ho sap, ma iaia la Blanca, una molinera sàvia i de veu vellutada que conta rondalles per passar la pena, i ens fa saber com són un Iolflic, un Sitan o una Ungla Negra.

Llengua dolça
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.