Presentacions de llibres

Un diàleg sobre el valor emancipador de l’educació

Intersindical Cultura ha presentat aquest dimecres dia 27 d’octubre a la seu del nostre sindicat el llibre de Jaume Carbonell i Jaume Martínez Bonafé Otra educación con cine, literatura y canciones.

28 / 10 / 2021 | Intersindical

La presentació ha tingut el format de taula rodona en la que han participat Rafa Miralles, mestre i periodista i Mari Ángeles Llorente, mestra i regidora d’Educació i Sanitat de l’Ajuntament de Xest.

El llibre “Otra educación con cine, literatura y canciones” ha estat escrit a dues mans per Jaume Carbonell Sebarroja i Jaume Martínez Bonafé i editat per Octaedre.
El llibre és un diàleg que els autors estableixen amb totes i tots els lectors per a recordar-nos la fi emancipadora de l’educació.

Els Jaumes ens insten a dignificar la democràcia a les aules. Democràcia, que algunes persones, conscientment, volen degradar, però que els autors recol·loquen a través dels seus 10 capítols, en una aposta decidida per l’ESCOLA PÚBLICA: escola per a la vida, sabers per a l’educació en defensa dels Drets Humans, convivència en la diversitat, memòria col·lectiva, el llenguatge com a essència del pensament, les infàncies i les seves necessitats, el compromís col·lectiu, el col·lectiu dels mestres com a protagonistes de l’emancipació, l’inconformisme per a la construcció d’un nou projecte col·lectiu educatiu.

Els autors utilitzen dos eixos per al seu relat: el pensament crític i la passió per la construcció d’un món millor. I per a això utilitzen llibres, pel·lícules o músiques que han de ser part del bagatge dels actuals alumnes.
En aquest sentit, no es tracta solament d’un llibre sobre diverses obres culturals per a treballar des de les aules, sinó que a més és un repàs històric de l’educació a partir d’aquestes.

Intersindical Cultura recomana la lectura d’aquest llibre que uneix d’una manera didàctica les produccions culturals, com són el cinema, la literatura o la música amb la pròpia vida de l’escola i, sobretot, amb les vides d’alumnes de hui, capaços d’aprofitar aquest llegat cultural i actualitzar-lo des de les seues pròpies circumstàncies.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.