Presentacions de llibres

Una novel·la per a trencar silencis imposats

14 / 05 / 2021 | Intersindical

Intersindical Cultura ha presentat aquest dijous a la seu del sindicat el llibre de MALUY BENET, El silenci trencat (Edit. Sargantana).
Ha presentat el llibre el periodista Jaime Millás.

Maluy Benet és cofundadora de l’Escola Les Carolines, i a partir de 1985 dedicada a la traducció, és autora de diversos llibres de text: Xicalla (Ed. Barcanova); Llengua 3 (Ed. Anaya). I d’adaptacions: Vet-ho-ací, Tres i no res (Ed. Onda). Guanyadora i finalista de diversos premis: Ciutat d’Alzira (1981), amb ‘Una història petita d’una dona qualsevol’; IX Premis literaris l’Alcúdia de novel·la negra (1989), amb ‘La cuscusera farcida’; o Conta’m dona, Ajuntament de Catarroja (2005), amb ‘La dona del claustre’.
La novel·la «mostra la vida social valenciana en un període que abasta des de finals del segle XIX fins a 1979.
‘El silenci trencat’ explica la història d’Eduard Fauquet, un empresari jubilat per una malaltia, que un dia veu una fotografia en un diari d’un indigent mort i la petició de la policia als ciutadans perquè informen si el coneixen, ja que ha mort a l’Hospital la Fe, de València, sense documentació i sense recobrar el coneixement.
A través d’aquest material informatiu es mostrarà la vida d’alguns personatges durant la Guerra Civil i la postguerra, i les diferents formes de fer front a la falta de llibertat política. I Eduard Fauquet trobarà resposta a determinades conductes de veïns que el desenllaç del conflicte bèl·lic havia deixat sense justificació.
La investigació també ajudarà a trencar el silenci i la por que imposà la dictadura franquista i a recuperar la història d’un temps en què la repressió amagà la diversitat ideològica de les famílies del poble i les enemistats entre veïns».
Intersindical Cultura felicita a Maluy Benet per la seua nova novel·la, li desitja molt èxit i, sobretot, que continue escrivint perquè totes i tots puguem gaudir de la seua literatura.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.