Presentacions de llibres

Una reivindicació de l’activisme i del periodisme

Enric Llopis ha presentat en la seu del nostra sindicat el seu últim llibre.
L’autor es un periodista valencià combatiu i crític que col°labora en diferents medis alternatius al País Valencià.

16 / 09 / 2022 | Intersindical

La presentació ha estat a càrrec de Beatriu Cardona que ha ressaltat la relació entre l’activisme i el periodisme.

El llibre “Plumas Rebeldes” retrata a nou periodistes d’esquerra, en un sentit genèric que inclou tot un ventall de matisos: Raúl Zibechi, Teresa Aranguren, Carlos Aznárez, Luis Hernández Navarro, Josefina Juste, Lola Bañon, Pascual Serrano, Michel Collon i Rosa Solbes. Tots ells han desenvolupat, durant dècades, el seu treball en mitjans com a Bretxa de l’Uruguai, Rebelion.org, Resum Llatinoamericà, La Jornada de Mèxic, Radio Klara, Telemadrid o Radiotelevisió Valenciana.

Entre la crònica i l’entrevista, el llibre s’apropa a la manera en què els periodistes van entendre l’ofici, les redaccions on han exercit, el seu ideari, experiències i evolució, els articles i el context soci-mediàtic.
Els protagonistes se situen, a més, en escenaris que comprenen des del Mèxic zapatista i la Palestina ocupada fins a la dictadura de Videla a l’Argentina, les guerres de l’OTAN i la ciutat de València durant la transició, travessada per la violència ultradretana.

Intersindical Cultura considera molt important aquests actes on la actitud crítica és la protagonista i amb ella la necessitat de mantenir viu el record de les persones més compromesas de la nostra societat.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.