11 d’octubre: Dia Internacional de les Xiquetes, per totes elles

L’establiment d’aquest dia està fonamentat en la necessitat de promoure la igualtat de gènere des de primerenca edat

09 / 10 / 2023 | Intersindical

L’11 d’octubre es commemora el Dia Internacional de la Xiqueta, una data proclamada per l’ONU en 2012 amb l’objectiu de donar suport a totes les xiquetes del món en defensa dels seus drets, així com conscienciar a la població sobre els desafiaments que han de superar en moltes ocasions només pel seu gènere.

L’establiment d’aquest dia està fonamentat en la necessitat de promoure la igualtat de gènere des de primerenca edat, així com donar a conéixer la situació de moltes xiquetes a nivell mundial que s’enfronten diàriament a situacions de discriminació i violència.

Al llarg d’aquests anys els governs, els responsables polítics i el públic en general han treballat per a millorar qüestions relatives a les xiquetes. S’han creat més oportunitats perquè puguen ser escoltades en l’escena mundial. No obstant això, més d’una dècada després de la seua proclamació un gran nombre de xiquetes continuen enfrontant-se a una infinitat de dificultats per a desenvolupar tot el seu potencial.

Per tot això, des d’Intersindical Dones continuarem lluitant per fer valdre els seus drets. Continuarem exigint als governs de tot el món que realitzen inversions més específiques que aborden les desigualtats que pateixen les xiquetes. Continuarem demanant que s’establisquen lleis contra els abusos als quals estan sotmeses.

En definitiva, instem els i les responsables polítiques que vetlen per totes les xiquetes, sobretot ,per les quals es troben en situacions de risc.

                                            11 d’octubre de 2023
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.