15 d’ octubre: Dia Internacional de les Dones Rurals

Hui es celebra el Dia Internacional de les Dones Rurals, amb l’objectiu de potenciar les Dones i impulsar tot tipus d’actuacions encaminades a atendre les seues necessitats.

15 / 10 / 2022 | Intersindical

En aquesta època en la qual ens ha tocat viure tenim la falsa sensació de ser més sàvies que mai només per la quantitat d’avançaments tecnològics amb els quals comptem. Però se’ns oblida que, malgrat la sobreinformació, no sempre assimilem el que ens arriba, per la qual cosa el coneixement no s’adquireix, no s’assentisca. I això és precisament el que ocorre quan, malgrat trobar-nos en aquesta era anomenada “del coneixement”, desconeixem i, per tant, ens semblen aliens els problemes que altres persones afronten. És per això que celebrem efemèrides, perquè necessitem ser conscients, recordar, reivindicar. Un 15 d’octubre més, recordem dades que ens continuen posant en el nostre lloc, amb els peus en la terra, d’on més saviesa es pot obtindre, com elles, les dones que la treballen o viuen en el seu entorn, les dones rurals. En aquest terreny, continuem parlant de bretxa salarial, de la dona com a cuidadora per excel·lència de la llar i les famílies, de la dona com a representant del 40% de la força laboral agrícola als països desenvolupats però també com a blanc de la discriminació quan es parla de propietat, de participació en la presa de decisions o d’accés a recursos que l’ajuden a prosperar. Sí, de tot això es parla bastant, cada  vegada més afortunadament, perquè només arribem a ser conscients d’un problema si ho posem sobre el tapet. Però què ocorre amb una altra mena de situacions habituals injustament normalitzades? Poc es parla de la freqüència amb què en aquests mitjans contrauen matrimoni xiquetes menors de 18 anys trobant amb això majors barreres per a l’educació i l’ocupació, major risc de patir violència de gènere, embarassos primerencs, etc.
Cal continuar informant, lluitant per i al costat d’elles per aqueixos drets que els corresponen i en molts casos no gaudeixen i, pel seu lloc, cal continuar reivindicant el reconeixement que mereixen, que no és poc.
Al nostre País, amb motiu d’aquest dia es va fer un acte per a presentar el “I Pla de Promoció de les Dones Rurals 2023-2026” a Requena. Som conscients que serà un recorregut llarg i que la igualtat efectiva entre tots dos sexes haurem de cultivar-la dia a dia per aconseguir una societat més plural, equitativa i justa.
A Elles, gràcies!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.