20 de juliol, un gran dia

Intersindical Valenciana a la manifestació del 20 de juliol
Intersindical Valenciana a la manifestació del 20 de juliol
22 / 07 / 2023 | Intersindical

Des d’Intersindical Valenciana recordarem el dia 20 de juliol com un gran dia.

Al voltant de 9000 persones vam eixir dijous 20 de juliol als carrers de la ciutat de València per a clamar pels nostres drets, per què no volem ni un pas enrere en els drets que tant ens van costar d’aconseguir i demanar a la ciutadania la seua participació en les eleccions generals de 2023.

Una mobilització ciutadana constituïda per entitats molt diverses que han consensuat un decàleg de reivindicacions per a motivar la ciutadania a donar un pas endavant i eixir a votar amb l’objectiu que no hi haja cap retallada en els drets següents:

1. Dret a la igualtat real entre dones i homes, amb més polítiques públiques feministes i el compliment del Pacte d’Estat contra les violències masclistes.

2. Dret que es respecte la diversitat sexual, les diferents maneres d’estimar o identificar-se, sense discriminació social o laboral.

3. Dret a la memòria democràtica, a la veritat, la justícia, la reparació personal, familiar i la garantia de no repetició.

4. Dret a viure plenament en valencià, a promoure l’ús de la nostra llengua i cultura, respectant les nostres arrels i identitat.

5. Dreta a la llibertat d’expressió, artística i cultural.

6. Dret a migrar i a l’asil polític. Perquè ningun ésser humà és il·legal, CIES no. Impuls a la cooperació internacional per la pau i la justícia social.

7. Dret a un medi ambient sa i sostenible, cura i protecció del benestar de les persones i del planeta, i lluita contra el canvi climàtic, abordant l’emergència climàtica. Així mateix, defensem el respecte i la protecció dels animals.

8. Dret a una educació, sanitat, serveis socials i pensions públiques i de qualitat que garantisquen el benestar, amb justícia fiscal. Polítiques inclusives per a atendre la discapacitat i la dependència.

9. Dret a un habitatge digne, sense que et puguen desnonar. Per l’erradicació de la pobresa i l’exclusió social.

10. Drets laborals i sindicals per a la classe treballadora. Treballar per a viure, no viure per a treballar. Condicions laborals justes que eviten l’explotació. Posar les cures al centre per a sostindre la vida.


La manifestació del 20J ens va donar l’oportunitat, a cadascuna de les persones i de les 349 organitzacions que ens adherim a la convocatòria i al decàleg, d’omplir els carrers i les places amb les nostres pancartes, cartells, música i cançons, cridant totes juntes PELS NOSTRES DRETS, NI UN PAS ENRERE.

A totes ens uneix la nostra lluita per el FEMINISME I LA JUSTÍCIA ECOSOCIAL i demà, 23J, VOTAREM amb responsabilitat, esperança i il•lusió PEL NOSTRE FUTUR.


RELACIÓ DE LES 349 ORGANITZACIONS ADHERIDES:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/19GRl69v-HzG8RdfvWoIScFzBSyEyrUp-9wIHLFYrTXU/edit#gid=0


Àlbum de fotografies de la manifestació: https://www.flickr.com/photos/198763270@N05/sets/72177720309921851/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.