26 d’abril, el Dia de la visibilitat lèsbica

El 26 d’abril celebrem el Dia de la Visibilitat Lèsbica, una data per a recordar la importància que les dones lesbianes siguen visibles en l’espai públic, que siguen referents en tots els àmbits i no solament en el de l’activisme pels drets LGTBI.

VISIBILITAT LÈSBICA
VISIBILITAT LÈSBICA
25 / 04 / 2023 | Intersindical

El 26 d’abril, com cada any des del 2008, es commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Lèsbica en diversos països per a reclamar la igualtat de drets i oportunitats per a les persones lesbianes.

Continua havent-hi unes certes cultures on les creences, els estigmes i prejudicis cap a aquest col·lectiu continuen existint i, per aquesta raó, moltes dones han de viure condemnades a aquesta doble discriminació, primer pel seu gènere i segon per la seua orientació sexual.

Encara que en els últims anys, diferents països europeus han registrat avanços en qüestió de lleis, continuen sent moltes les víctimes de la lesbofobia. Diferents estudis mostren que…

… moltes dones lesbianes prefereixen no “eixir de l’armari” en el seu lloc de treball per por de patir represàlies.
… moltes dones que revelen la seua orientació sexual en el treball asseguren haver tingut desavantatges per això.
… una de cada 10 dones lesbianes ha deixat el seu ús per problemes derivats de la seua orientació sexual.

Per aquesta raó, hui més que mai, és fonamental que l’educació afectiu-sexual s’impartisca de manera generalitzada per a educar en diversitat i combatre l’assetjament i la violència cap a aquest col·lectiu.

Des d’ Intersindical Dones i la Confederació Intersindical, una vegada més, exigim lleis que no facen passos arrere per a aconseguir una societat més lliure, justa i igualitària.

Vegem que els nostres drets són atacats per una societat heteropatriarcal que ens invisibilitza i relega a l’ámbit privat. Som dones, lesbianes, bisexuals, autònomes, diverses. La diversitat mai pot ser motiu d’exclusió i discriminació. Volem igualtat real i efectiva per a totes, ser lliures per a triar la nostra sexualitat, allunyada del model hetero patriarcal.

Volem ser les protagonistes perquè la invisibilitat ens condemna. Visibilitat lèsbica!

País Valencià, 26 d’abril de 2022




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.